Jump to content

Moto Zajednica

Dosla Aprilia na remont

Recommended Posts

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Drugar hoce da proda apriliu Af1 125 iz 1988 godine....ali sta je problem,sto ne zna nista o motorima i tako je motor stajao bio zapusten i sad je u zalosnom stanju.....ja sam ga preuzeo kod mene i polako poceo da rastavljam....

odma u startu sam primetio da je alanser koknuo i da motor ima minimalnu kompresiju....takoreci nema je....

Trenutno motor nema plastike i skinut je dekli kod magneta.....posto mora previse da se ulaze kako bi to bio pravi motor....a moj drugar ne zeli toliko da ulaze,ja cu samo da ga osposobim da radi,ide i koci  ;D a posle nek on vidi sta ce sa njim.....

Slike cu ako uspem da nakazim da vidite kako teku radovi.....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 763 postova

Biske ,ne znam koliko imas iskustva ,ali ako je to Rotax-ov motor na kome pise aprilia spolja a made in Austria iznutra , to je krupan zalogaj. Imam slike te masine koju sam radio pre nekog vremena ali nisu u komp-u , sile stezanja i tolerancije su vrlo ozbiljne. Skini prvo cilindar i vidi da nije otisla kosuljica , mada ni samo klip nije jeftin , oko 80 - 100 e i  specijale idu na 0.01 mm ( klipa !)  Inace , crkla je zbog gluposti. Tip oprao motor a nije znao da mu je ispao cep od posude za ulje ( ispod repa ) , usla voda i umesto ulja dobijao vodu.

xa xa hvala mohikanac volim i ja tebe  :P

Bogdane i za sve ostale koji citaju ovaj post......malo pre sam otvorio cilindar i video da je klip sagoreo,karike pukle i napravile kursus,glava sva izresetana,cilindar ima jedan ris ali plitak,ali opet je isharan i naravno imam luft u radilici...

tako da iako je to aprilia,ovaj moj drugar nece da ulaze u taj motor tako da ga sutra pakujem a vec danas stavljam na oglas...

A bas mi je zao motora,iako je star lepo bi to izgledalo kad se sredi...

Bogdane kakva je to masina iz austrije??

ako vec ima tolike tolerancije i sile stezanja,mora da je pravljena za trke sa agregatom koji kratko traje,odnosno ima odredjene sate rada...  :)

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Nisam mislio da te uvredim i sl,ali sam ti to rekao za tvoje dobro(jer ako si 2 meseca stelovao karb na dt-u,ovo je bar 3 puta komplikovanije).

To je ROTAX 123 (generacija starija,od 122 koju nosi rs),i nekad davnih devedesetih je vozena na trkama u klasi 125,otvorena verzija ima 30 ak konja.,inace do pre mesec dana sam ja vozio af 1-cu.

Dobar klip 80-100 evra,hilznovanje 50-ak(ili drugu cilindar 100),radilica skupa sacuvaj boze,remontovanje je jeftinije ali nije to to....

ma dobro druze,ne ljutim se ja.....znam da po ovim postovima koje sam stavljao na forumu u proteklo vreme,ljudi misle da sam samo jos jedan baja koji se puva da nesto zna o motorima.....

iskreno znam ja nesto o ovim igrackama  ;) celo detinjstvo sam proveo u garazi kod komsije,stalno nesto sljakam sa ortakom ciji je cale bivsi trkac i trenutno automehanicar za sve sto se kotrlja......

tako da covek se uci dok je ziv,iako je ovo ozbiljniji motor od mog DT,ja pokusati da uradim koliko mogu a ono sto ne znam pitacu  :)

Aca-pn voleo bih ja da nastavim radove na njemu al ovaj drugar nece da ulaze u motor i meni je zbog toga strasno zao jer je lep motorcic....

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Zato nemoj ni da ga sklapas ( ako nece da ulaze ) sa time sto si naveo nece upaliti, a svaki normalan kupac ce vise voleti da vidi sta je u kakvom stanju ( nego da dodje da kupi motor - koji nepali )

sta mislite koliko da stavim cenu.....?? jer opet,radim sve za tog druga on se oslobodio svih smaranje i sve gnjavaze.....al zato uzimam proviziju ;D

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Ja sam prosle godine gledao Af-1-cu 91,koja je vozena i zakovala(otisao plasticni zipcanik sto okrece pumpicu za ulje),i posle rasturena i tako stajala godinu dana,a cena je bila oko 250-300 evra.To ti je neka informacija,a ti kreiraj cenu kako ti mislis. :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja