Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 21, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam navratio do moga starog drugar Vlade Vidovica koji drzi "SUZUKI-VIBA" salon automobila i motocikala u Tuzli i vidio za mene skroz nepoznat motocikl iz Suzukijevog programa iz osamdeseti godina radjen prvenstveno za Americko trzise u seriji od 9000 komada,a jedan mali dio je zavrsio i na Evropskom trzistu,kako sam dobio informaciju od vlasnika tj. Vlade Vidovic-a. Motocikl je radjen kao konkurencija u to vrijeme ElectraGlide (HarleyDavidson) i Hondi GoldWing.Inace motocikl ima agregat od 1400 ccm sa cetri cilindra vodom hladjena u V rasporedu i cetri ventila po cilindru, prenos na zadnji tocak kardanom i sa toliko Luxuznom opremom da staje dah. :o Perverzija je da se tvrdoca (udobnost) sjedista vozaca i suvozaca regulise zrakom tj. kompresorom manuelno ili automatski kad sjednu vozac i suvozac u zavisnosti od njihove tezine.Regulacija je odvojena za svako sjediste posebno,a da ne pricam da u stanfardnoj opremi ima ugradjen radio sa automatskim podesavanjem jacine zvuka u zavisnost od brzine voznje,buke motora i vjetra.Loooodilo. :o :o :o I jos mnogo kojekakvih dodataka,a sve u standardnoj opremi. Koga vise interesuje ovaj motocikl moze pogledati ovaj link. http://www.suzukicycles.org/Cavalcade-series/GV1400-Cavalcade.shtml Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 21, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuu, kakva motorcina :o. Ovo je ko stvoreno za mene! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 803 Napisano Jul 24, 2010 Zainteresovan, 778 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi primjerak časopisa MOTORRAD sam kupio u Rovinju nekog maja 1985 godine. U njemu je bio test upravo tog motora a o njemu kasnije gotovo ništa nisam čuo niti ga vidio. Branko planiraj da se provozamo do Tuzle jer priliku koju čekam 25 godina ne treba propustiti. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Jul 25, 2010 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvi primjerak časopisa MOTORRAD sam kupio u Rovinju nekog maja 1985 godine. U njemu je bio test upravo tog motora a o njemu kasnije gotovo ništa nisam čuo niti ga vidio. Branko planiraj da se provozamo do Tuzle jer priliku koju čekam 25 godina ne treba propustiti. ;D Druze,i samo reci kad hoces.. ??? Mogli smo i juce da si se ranije javio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...