Boban 499 Napisano April 6, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi uskoro mijenjati ulje u motoru, pa me ineteresuje vase misljenje o ulju Liqui Moly Racing 4T 10W-40HD. To ulje sam koristio i prosle sezone, ali obzirom da ovde ima dosta iskustva, zanima me sta imate da kazete o ovom ulju. Inace, ovde kantica 4l kosta nesto manje od 30E. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 6, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Motul, Motorex, Castrol, Ipon, Silkolene su ti moja preporuka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano April 6, 2007 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan i ja sam se pitao to isto... Mislim da tvom motoru to neæe ništa naškoditi i da je cena od 30E za 5l tj. našao sam za oko 5,5E/litar al nisu imali trenutno na lageru... Mislim da je ulje OK i probaæu ga prvom prilikom! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano April 6, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Znate kako, tim uljem sam zadovoljan, mislim ono: motor ga ne trosi uopste, bar se ne vidi na kontrolnom staklu neka promjena, zadrzalo je zdravu zuckastu boju, mjenjac se ne cuje, lamela perfect itd...Pitanje postavljam cisto jer se uvijek nesto pametno ovde moze saznati. Inace, pakovanje ovog Njemackog ulja je vrlo profi i uliva povjerenje da nije fals. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shecki 176 Napisano April 6, 2007 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda XLV 750R Prijavi odgovor kao problematičan Svaka èast, ali nisam raspoložen za experimentisanje. Ipak ostajem veran Castrol-u R4. Ovde je 12,5 eura litar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1715 Napisano April 6, 2007 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi uskoro mijenjati ulje u motoru' date=' pa me ineteresuje vase misljenje o ulju Liqui Moly Racing 4T 10W-40HD. To ulje sam koristio i prosle sezone, ali obzirom da ovde ima dosta iskustva, zanima me sta imate da kazete o ovom ulju. Inace, ovde kantica 4l kosta nesto manje od 30E.[/quote'] provereno na 6000km 100ml potrosnja lamela ok i na 0 stepeni menjac ful Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano April 6, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Najbitnije je da je ulje originalno. Zatim da je namenjeno za motocikl. Pa da je odgovarajuce ( mineralno sintetika ili polusintetika). Da je odgovarajuceg viskoziteta koji preporucuje proizvodjac. Zatim da je odgovarajuci API kvalitet koji je preporucen za tvoj bajk. E tek posle svega ovog dolazi na red izbor proizvopdjaca tj brenda. Neretko pojedini proizvodjaci kupuju od drugog proizvodjaca ulje i vrse samo ambalaziranje i debelu naplatu ulja, koje nije njihovo. Zato budite racionalni i ne bacajte novac uzalud. Znaci bitna je API oznaka i standard koji ispunjava ulje. Ako je identicna API oznaka budite ubedjeni da us ulja vrlo priblizna, ako ne i ista. Za vasu imformaciju "Castrol nema vise uopste rafineriju" znaci za njih rade druge rafinerije pune pa cak i ambalaziraju ulje. Oni naravno nisu jedini ali vam navodim proveren podatak.Moj ujak radi u naftnoj kompaniji u Belgiji i tamo se kod njih radi za mnoge brend firme proizvodnja i punjenje Plja.pri tom retko je ko cuo za tu firmu tj rafineriju 'Kron Oil". Oni pune za Valvolin , Castrol,i jos neke manje poznate brendove.naravno nisu oni jedini posto se ugovori obnavljaju godisnje.Znaci ove godine recimo pune Castrolov " magnatec' i neka industrijska Castrol ulja. To vam je svet biznisa tako zaboravite na izvikane brendove i reklame koje ustvari vi placate u ceni svake litre. Naravno ako ste u dilemi bolje je da uzmete brend ako je siguran zastupnik ili uvoznik nego neku fals firmu. Najpouzdanije vam je da pogledate deklaraciju i vidite da li imaju predstavnistvo kod nas. Recimo ako na deklaraciji pise da je zastupnik"sima komerc|" bezi ti od tog ulja jer ko zna ko se krije iza tog buckurisa. Ali ako je zastupnik ogranak maticne firme recimo "Castrol Srbija" " Valvolin Srbija" to je siguran znak da ta firma nastupa ozbiljno na nasem trzistu i da je originalan kvalitet i da tu dobijate identican kvalitet kao i recimo nemac ili belgijanac. Ako ste bili na sajmu automobila videli ste koje su se firme pojavile i procitajte njihove zastupnika i znacete ko je u igri. Ja sam na sajmu video par firmi koje su direktno bile zastupljene. A to znaci da je tu sigurnost 100% a i kvalitet. Pokupio sam cenovnike i adrese pa sam napravio izbor gde cu da kupujem ne samo ulje nego i ostale stvari. Razlika u ceni je poprilicna tako da ima smisla malo potraziti ta predstavnistva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 12, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan moze mala pomoc iskusnijih,vozim gsx 550 ef iz 85-e god pa me intresuje koje bi mi ulje preporucili,neko kaze da u starije motore ide samo mineralno neko kaze sintetika,sad vise neznam sta da sipam,proslu zamenu sam sipao mineralno Q8 ,ali bih zeleo da cujem i druga misljenja,video sam da imaju i ulja mislim da je mobil sa dodatkom nekog grafita chini mi se,drugar je to koristio u harliju,ali neznam kako ce se to odraziti na lamele,posto su u istom ulju...hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano April 13, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam tacno koje ulje koristi tvoj motor, ali mozes informacije radi otici na Liqui Moly sajt http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_oiltable koji je veoma user friendly i ukucati tvoj tip motora, da vidis sta ti preporucuju, odnosno koji tip ulja. Nadam se da ce ti ovo pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1715 Napisano April 14, 2007 Drug član, 826 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan moze mala pomoc iskusnijih' date='vozim gsx 550 ef iz 85-e god pa me intresuje koje bi mi ulje preporucili,neko kaze da u starije motore ide samo mineralno neko kaze sintetika,sad vise neznam sta da sipam,proslu zamenu sam sipao mineralno Q8 ,ali bih zeleo da cujem i druga misljenja,video sam da imaju i ulja mislim da je mobil sa dodatkom nekog grafita chini mi se,drugar je to koristio u harliju,ali neznam kako ce se to odraziti na lamele,posto su u istom ulju...hvala[/quote'] POLUSINTETIKA 10W 40 danas sam drugu menjao u gsx600 es 88g sipao sam IPONE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 26, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan hvala pokusacu,posto sam u tripu da mi se malo cuje menjac,sipao sam mineralno Q8 pa da pokusam mozda je zbog ulja,inace kada sam ga uvezao nisam vozio sa starim uljem ,odmah sam ga menjao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
paperinos 1203 Napisano April 26, 2007 Drug član, 203 postova Lokacija: Patkovgrad Motocikl: Yamaha Virago Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da zveckanje nema veze sa uljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano April 27, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa nije zveckanje pre bih rekao da se shuje kao da susti...kao kada se neki lezaj chuje....mada verovatno je bolja sintetika od mineralnog...hteo sam odmah da sipam full sintetiku ali mi neko rece da ce da mi proklizavaju lamele .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...