Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna pomoć oko pronalaženja pogonskog kaiša

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: Benelli TRK502x

Motor:              Kawasaki

Model :              KZ440 LTD

Godište :          1983.

Prenos :            BeltDrive (Pogon kaiš)

Podaci o Belt-u: korak 14mm , 129 zuba , 1806mm dužina, 32mm širina

Obišao sam par mesta u gradu (Coning, Mimoto, Belt-u prvomajskoj) ali mrka kapa. Bilo kakva pomoć je dobrodošla. Ako je neko imao slično iskustvo sa kaiševima dobro bi došao neki savet.  ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

BERA  sa foruma to moze nabaviti,tel.062-8240866  Covek korektan sa cenama,veruj mi. :)

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Dok sam imao EN500, raspitivao sam se kako doci do kaisa u slucaju da zatreba. Uopste nije jednostavno rjesenje. Istini za volju, defekt kaisa je rijedak kvar, ali ne i nemoguc. Sci je npr imao defekt kaisa na njegovom EN500 i ne znam da li je nesto rijesio jos uvijek. Originalni kais je nevjerovatno skup, a alternativni skoro nemoguce naci. Ono sto sam tada nasao kad sam se zanimao je da je set kais i remenica bio mnooogo jeftiniji u USA, tipa 160 USD ili tako nesto. Takodje, na njemackom EN forumu sam iskopao da neki privatnik tamo pravi kaiseve koji su bili oko 100 E ako se sjecam dobro. Koliko to jos postoji ne znam.

Postoji jos jedna varijanta, a to je da se remenice zamijene lancanicima pa da umjesto remena koristi kais. To je cak neko na ovom forumu uradio, pa pretrazi dobro forum. Srecno.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

taj kais je skup ko vatra,ali,pasuje od nekog svapskog kombajna original  ;) ;) ;) a jeftiniji je 5x, moras da pojuris po radnjama malo,i ja sam patio muke zajedno sa jednom musterijom pre par godina.

negde po svajcarskoj smo ga kupili i cinimi se da je bio 50tak e,nov,a neki svapski kombajn je takav kais nosio... :)

• U prolazu, 8 postova

Varijanta ebay mi se cini kao moguca ali je pitanje koliko dugo moze da potraje kais, ipak hvala na pomoci.

Slabo znam nemacki ali sam zamolio neke ljude da pogledaju okolo , nisam imao ovaj podatak oko kombajna ali je dobar znak ,cisto da uputim ljude ka cemu da se okrenu u potrazi . U svakom slucaju zahvaljujem se u nadi da cu uskoro doci do kaisa. ;) ;)

• U prolazu, 8 postova

Epilog : Kaiš je naručen preko Mađarske firme , dolazi iz Japana i proizvod je firme Mitsuboshi.

Znači nije Kawasaki original ali je Japanac.

Nadam se da kada bude stigao ( kraj juna ) obnovim ovaj post sa novim slikama.

Zahvaljujem se na svakoj pomoći drugarima i forumašima koji su bar pročitali ovaj post a posebno onima koji su priskočili u pomoć.  ;D :D

• U prolazu, 8 postova

Cena kaiša će izaći nešto manje od 100eur sa dostavom. Kao vlasnika veoma me je obradovalo što neću morati da platim 4x skuplji kaiš na kome piše Kawasaki. Videćemo šta sam kupio kada stigne, svi ostali parametri (broj zuba,visina,širina ,korak) se slažu sa starim koji je otišao u penziju (RIP) , šaljem fotografije čim stigne. Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja