Jump to content

Moto Zajednica

kle 500

Recommended Posts

• U prolazu, 79 postova

pozdrav,interesuje me Vase misljenje i iskustva sa ovim motorom,hteo bi da ga kupim ali ne znam koliko da ce da zadovoljava moje potrebe,a one su :imam oko 100 kg,povremeno bi vozio suvozaca,kruzenje gradom,i neki izlet do 200 km,brzinom oko 100 km/h,svaki savet dobrodosao! :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 749 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

proslog leta sretnem tipa na KLE-u sa nekih 3.000 km na satu, kupio ga pocetkom godine i nije imao nista lepo da mi kaze o tom motoru vec je rekao da se kaje sto ga je kupio posto je vec tada bio par puta u servisu. Konkretno se secam da je imao najvise problema oko paljenja i da su mu porucivali neki deo koji je i posle zamene otkazao.

Guest diRRty
proslog leta sretnem tipa na KLE-u sa nekih 3.000 km na satu' date=' kupio ga pocetkom godine i nije imao nista lepo da mi kaze o tom motoru vec je rekao da se kaje sto ga je kupio posto je vec tada bio par puta u servisu. Konkretno se secam da je imao najvise problema oko paljenja i da su mu porucivali neki deo koji je i posle zamene otkazao.[/quote']

Ala taj laze ili nema blage veze sa zivotom, u mom drustvu nas desetorica je imalo KLE-a u isto vreme, bilo je tu motora koji su prelazili i po 80.000 km.Ono sto taj motor trazi je svakih 25000 lanac bregaste i svakih 50000 sekundarni lanac.Sve ostalo radi perfektno i savreseno u to se kunem.Ono sto je na motoru lose odnosno takvo je kakvo je , to su kocnice ( a taj motor je gomila mojih drugara volilo vrlo ozbiljno , tako da se moze i to) i lo se ogibljenje.Odnosno motor je i za ulicu , a pogotovo za neki oybiljan off road premekan, ali i tu je upotrebljiv vreute mi rec.

Dakle KLE 500 preporucujem svakome ko zeli da se za male pare i bez velikih ocekivanja u svakom slucaju sigurno i dugo dugo vozi.

Sve ostalo vezano za taj motorcikl je laz, a odgovorno tvrdim da je to kawasakijev najbolji ( po kvalitetu ) i najprodavaniji motor od 1991.

Za 4800 evra prosle godine + troskovi 200 evra , nista se bolje nije moglo kupiti.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada
hvala' date='mislim da je to tezina motora,ali mozda gresim :shock:[/quote']

Ajmo, onda detaljno.

Suva težina: 181 kg

Težina spremnog za vožnju sa punim rezervoarom: 203 kg

Nosivost: 182 kg

Ukupna dozvoljena težina: 385 kg

Ovo se odnosi na redizajnirani model godišta od 2005 do 2007

Pošto se motor nije suštinski mjenjao vjerujem da su kod starih verzija slične, ako ne iste vrijednosti.

Konkretno, ove podatke sam pročitao za KLE koji je namjenjen Holandskom tržištu.

Niti jedan vlasnik kojega znam nije se žalio na njega.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Mislim da je za tebe taj motor mali i slabašan, a sve što je Dirrty rekao stoji. Lep je, upravljiv, a i jeftin.

• U prolazu, 79 postova

hvala svima na savetima,i ja sam za motor cuo sve najbolje,zato sam se i zagrejao za njega,jedino me brine to da ne bude malo slabasan,posto nemam bas puno iskustva. Transalp sam gledao,ali za te pare pricamo o transalpu starom makar 6 ili 7 godina,dosao bi u verovatno u obzir samo neki uvoz, i sve komplikacije u vezi s njim,a i nikad ne znas sta zapravo kupujes,nekeko novo je novo

Guest diRRty
hvala svima na savetima' date='i ja sam za motor cuo sve najbolje,zato sam se i zagrejao za njega,jedino me brine to da ne bude malo slabasan,posto nemam bas puno iskustva. Transalp sam gledao,ali za te pare pricamo o transalpu starom makar 6 ili 7 godina,dosao bi u verovatno u obzir samo neki uvoz, i sve komplikacije u vezi s njim,a i nikad ne znas sta zapravo kupujes,nekeko novo je novo[/quote']

Slabasan jeste , nema sta pogotovo za tvoje gabarite + suvozac, ali opet koliko para toliko muzike.Definitvno ako mozes da dodje do Transalpa ili eventualno Afrike, samo pun gas to je pun pogodak

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja