cvesa 9 Napisano Mart 6, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan LJudi dajte neke odgovore,a evo o cemu se radi:na gpz-u u toku voznje iz cista mira prestane dovod struje na svecicama (obrtaji na obrtomer satu se spuste na 0,jer obrtaljka dobija impuls sa bombine),ali kad stanem motor na ler gasu radi normalno,medjutim cim dodam gas motor pocne da brljavi a skala na obrtomeru pocne da seta gore dole i motor nece da primi gas.U takvim trenutcima ja ga pustim da radi na ler gasu (tada radi normalno),i posle par minuta sve bude OK.Sve kontakte sam proverio i naprskao kontakt sprejom,al opet isto,tako da mi sve ovo,po meni,ukazuje na problem sa ignitorom (CDI,Black box).Medjutim evo sta mene najvise zbunjuje.To se sve desava periodicno,s vremena na vreme,ili radai normalno mesec dana ili se desava svaki drugi dan.Neznam dali bobine i CDI mogu da rade delimicno (cas rade a cas ne).U pokusaju da eliminisem problem proverio sam i ucvrstio kontakte na bobinama,svecicama,cdi-u,zamenio svecice,prskao WD-om i nista.Da se bar sve ovo ne desava periodicno,nego da crkne skroz,stavio bih da probam neki drugi cdi i bobine,unimerom bi merio i ustanovio bi sta je,a ovako sam u rebusu i neznam sta mi je ciniti,prema tome pomagajte,imate li neke pametne odgovore i savete.Eto toliko od mene,a sad odo da jos malo razmisljam mozda mi se i javi neka ideja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 6, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan najlakše ti je zamenom pristupačnih komponenti da eliminišeš šta možeš. ako imaš mogućnosti da uzajmiš blackbox, nakači pa vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 6, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Rekao si da se dešava periodično, dali je to kad god si na nekoj dužoj vožnji ili ti se dešava i na kraćim turama. Ili mozda voziš po kiši? Sem bobina i CDI-ja na tom motoru ja nisam primjetio ništa drugo što bi moglo da pravi probleme s paljenjem, a vjeruj mi tražio sam. Možda je neki kabl dotrajao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 6, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan cdi kaput,,,,,mislim crko konj ;D ;D ;D promeni cdi,,,99% je on... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Mart 7, 2010 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan sto se tice kise nema nikakvih problema,kablovi su ok,znaci cdi zreo za zamenu i to je to.Hvala vam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 7, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan vidi koliko je moguće rasturiti "cdi" zarad prelemljavanja ili kontrole. neko je ovde imao sličan čudnovat problem pa se ispostavilo da je ipak vn kabl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan sorry sto se ubacujem u temu meni se slicno nesto desava ali obrnuto kada je na niskim obrtajima gasi se,a kada podigne radi sve odlicno i gasi se u leru sumnjam da je akumulator crkao,posto bas tesko vergla dopunjao sam ga ali valjda lose drzi ili ne drzi struju da li je samo akomulatora ili je mozda i regler otisao (akomulator je bio polovan) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 9, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan sorry sto se ubacujem u temu meni se slicno nesto desava ali obrnuto kada je na niskim obrtajima gasi se,a kada podigne radi sve odlicno i gasi se u leru sumnjam da je akumulator crkao,posto bas tesko vergla dopunjao sam ga ali valjda lose drzi ili ne drzi struju da li je samo akomulatora ili je mozda i regler otisao (akomulator je bio polovan) Nebi ti se gasio da je do akumulatora, možda ne puni kako treba. I jeli teško vergla ili teško pali? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 9, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan tesko vergla kada spusti na male obrtaje ispod 1000 samo pocne da stuca i da se davi prvo cu probati da stavim drugi akumulator,pa onda cu da vidim za dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fantom77 2 Napisano Mart 11, 2010 U prolazu, 40 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Moguce je ako je los akumulator da ti se to desava.Moglo se desiti da su celije kratko smojene,pokrivile se ...Onda je to muka za punjenje.Na niskim obrtajima se davi ,gasi nema snage,samim dodavanjem gasa pojacavas i punjenje tako da on ide ali se muci moglo bi doc do drugih problema....Velika vjerovatnoca akumulator.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fantom77 2 Napisano Mart 11, 2010 U prolazu, 40 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan tesko vergla kada spusti na male obrtaje ispod 1000 samo pocne da stuca i da se davi prvo cu probati da stavim drugi akumulator,pa onda cu da vidim za dalje Moguce je ako je los akumulator da ti se to desava.Moglo se desiti da su celije kratko spojene,pokrivile se ...Onda je to muka za punjenje.Na niskim obrtajima se davi ,gasi nema snage,samim dodavanjem gasa pojacavas i punjenje tako da on ide ali se muci moglo bi doc do drugih problema....Velika vjerovatnoca akumulator.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8889 Napisano Mart 11, 2010 nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je i meni radilo, puni na leru 13,5V kako dam gas pada napon i normalno zeza rad motora. Mislio ja regler, kontakti, akumulator, a ono puko deo magneta alternatora, pokrivio stubice statora i sjebao pikap za desni cilindar. Popravka... jurim delove dva meseca od preko, ovde traze 50-80e za stator, 150-200e za magnet, lanac anlasera 30e, normalno , za polovne delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 11, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan ljudi ja sam rasklopio ceo motor u delove,zbog zamene lanca bregastih i ciscenja (detaljnog) naravno ali taj alnaser o kome pricate nisam nasao ;D ;D da li sam ja blesav ili moj motor ima samo onaj magnet sa leve strane ako ko ima iskustva sa gpz 600r neka mi ovo pojasni ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8889 Napisano Mart 11, 2010 nekrunisani kralj moto cigana, 3216 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan na gpz500 je anlaser odvojen od alternatora, ali je povezan jednim malim lancem i non-stop vrti. On se meni isteglio bacio par opiljaka koji su zakinuli deo magneta (rotor alternatora), to dalje uletelo u stator i medju prostor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Mart 12, 2010 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Proveri prekidac na bocnom stenderu.U 99% takvih slucajeva je upravo on uzrok problema.Kratkospoji ga pa probaj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 12, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan isto sam pomislio,ali kada sam pogledao video sam da su zice pokidane tako da mi i oko toga treba pomoc sa stendera stoji dzek ceo,ali odakle da dovedem struju na njega??? pratio sam zice sa lampice za stender i nasao sam dve sto idu tu,ali "struje" nigde nema ima ona sto ide na lampicu,ali ne znam koji kabal ide na stender sad sam se i u textu izgubio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
md 3 Napisano Mart 13, 2010 In memoriam, 69 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: GS850G Prijavi odgovor kao problematičan Postoje tri zice koje dolaze na sidestand switch.Zeleno-bela=na kontrolnu sijalicu na instrument tabli,Crno-bela=dovodi minus tj.masu i crveno-braon(ili slicne boje)=na kutiju osiguraca.Pronadji ih i povezi boju na boju.Kada spustis bocni stender a menjac nije u leri prekida se dovod napajanja na ignitor pa samim tim se i motor gasi.Pri vibracijama u toku voznje hoce da prekida na momente pa samim tom izgleda kao da gubi snagu.Voli da skroz prekine bas u krivini ili pri preticanju pa vozaca stavlja u veoma nezgodnu situaciju,a razlog ume da bude i istegnuta(zamorena) opruga bocnog stendera ili korozija na konektorima istog.Nadam se da je sada malo jasnije objasnjeno.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ca 2 Napisano Mart 13, 2010 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Mexico-Cabo San Lucas Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750 Prijavi odgovor kao problematičan extra,ja sam nasao ove prve dve ali nisam znao odakle treba struja hvala ti PUNOOOOOOO a sto se tice opruge ,stavio sam oprugu da jedva mozes da spustis stender tako da ovih gore navedenih problema ne bih trebao da imam valjda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Mart 14, 2010 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan problem svih kawasakija gpz je u alternatoru koji je napravljen od lepljenih magneta tj.polova proveri stator na tom magnetu milion posto je probio to je uzrocnik tvoih problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jawaas 0 Napisano April 1, 2010 U prolazu, 3 postova Lokacija: Velika Plana Prijavi odgovor kao problematičan Druze proveri da ti slucajno nije KILL SWITCH (prekidac za gasenje na desnoj rucici) poceo da otkazuje,imao sam par slucajeva kada je bas taj prekidac usled dugo godina ia puno kise poceo da otkazuje,pogotovo kada malo vise zavrtis masinu i ona zavibrira...nastaje problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markobogotac 0 Napisano Jul 17, 2020 U prolazu, 1 post Lokacija: Belosevac Motocikl: Kawasaki 500 s Prijavi odgovor kao problematičan I sta je bio problem na krajuu?? Ako moze odgovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...