Jump to content

Moto Zajednica

Mala opravka :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Honda CB900 F2

Evo prijatelji moji da vam se javim, i prikazem cime se trenutno bavim. Neznam da li se secata kada sam kupovao motor, da je na leru nesto lupalo... E resio sam da to sredim i hocu da mi motor radi kao sat (ne onaj tik tak, nego digitalni :) )

I jedan dan posle posla mi bilo dosadno a i ruzno vreme, reko nema vise zajebancije.....

Evo kako je to izgledalo:

Preskocen je deo kod skidanja tanka sica i tako to...

404.jpg

idemo dalje,

404.jpg 404.jpg 404.jpg

Evo malo delova, nisam imao mesta na terasi.... :?

404.jpg

Verovatno se pitate, na sta sam stavio motor, da mi stoji toliko visoko. U toku prosle godine tj. tamo negde na leto smo ja i cale napravili hidrulicnu dizalicu za motore...

404.jpg

A ovako izgleda motor bez motora :)

404.jpg

Ovako to sve nekako izgleda, nema puno mesta ali se snalazim...

pmWAE_pic0063vg0.th.jpg

404.jpg

I napokon otvorena masina.

404.jpg lQAbL_pic0090sr5.th.jpg

To bi bilo to za ovaj put. Sad se dosadjujem i cekam delove, u sustini je sve ok, sem primarnog lanca. Koji sam narucio, i cekam opruge za kvacilo. Mislim da cu naruciti i komplet lamela. Da trenutno se bavim pranjem i doterivanjem svih delova i malo se igram sa polir pastom.

404.jpg 404.jpg

To vam je ono pre, posle.

Izvinjavam vam se zbog velike rezolucije slika, tek sam primetio kada sam ih sve upload-ovao :?

Pozdrav. :jos_piva:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Je*es rezoluciju' date=' nego daj fokusiraj ih, da se vidi lepota!!![/quote']

Aparat je neki trust stariji, nepravi lepe slike pod slijalicom tj. u mraku. Znam da su mutne, ali bolje ista nego nista.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Bivane, video sam te par puta po Kikindi ali nisam znao da si ti... U prolazu mi je motor igledao kao nov...

Bivane' date=' video sam te par puta po Kikindi ali nisam znao da si ti... U prolazu mi je motor igledao kao nov...[/quote']

I jeste on kao nov, samo star 23. Ali znas kad tako dobro izgleda, volim da tako izgleda i iznutra.

Pola stvari nisam slikao, motor je u sustini u perfektnom stanju, osim eto tog sirokog lanca i spaner se malo istrosio. Ispolirao sam svaki sraf koji dolazi spolja na dekle, naravno vodio sam racuna da neskinem prevlaku sa srafova da nebi rdjali.

• In memoriam, 69 postova
  • Motocikl: GS850G

Bas lep motor.Opruga koja gura klipcic spanera prim.lanca pre nego motor nadruka pritisak i proradi hidro-spaner treba da se proveri tegom tako sto se stavi na oprugu i ona mora da se sabije skoro da namotaji dodiruju jedan drugi.U suprotnom cuje se i nov lanac da cangrlja kada je motor hladan i pored novog spanera.Pozdrav.

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9
Bivane' date=' video sam te par puta po Kikindi ali nisam znao da si ti... U prolazu mi je motor igledao kao nov...[/quote']

I jeste on kao nov, samo star 23. Ali znas kad tako dobro izgleda, volim da tako izgleda i iznutra.

Pola stvari nisam slikao, motor je u sustini u perfektnom stanju, osim eto tog sirokog lanca i spaner se malo istrosio. Ispolirao sam svaki sraf koji dolazi spolja na dekle, naravno vodio sam racuna da neskinem prevlaku sa srafova da nebi rdjali.

Svaka tebi cast na trudu! Pa se valjda vidimo kad zalepsa vreme :) , mislim da te znam iz vidjenja ali nisam bas 100% siguran...

Bas lep motor.Opruga koja gura klipcic spanera prim.lanca pre nego motor nadruka pritisak i proradi hidro-spaner treba da se proveri tegom tako sto se stavi na oprugu i ona mora da se sabije skoro da namotaji dodiruju jedan drugi.U suprotnom cuje se i nov lanac da cangrlja kada je motor hladan i pored novog spanera.Pozdrav.

O tome sam i ja razmisljao, samo sto nikako ne mogu da dodjem do podatka koliko treba da bude tezak taj teg i koliko poruga sme da se sabije.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981
...O tome sam i ja razmisljao' date=' samo sto nikako ne mogu da dodjem do podatka koliko treba da bude tezak taj teg i koliko poruga sme da se sabije.[/quote']

Pitaj to one "fanatike" sa cb1100f.net - a. Ako oni to ne znaju onda ostaje samo Soiæiro Honda lièno...mada mi se èini da se on pridružio senama svojih predaka pre izvesnog vremena

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Pa gde si Bivane, ja rek`o ako ne pises tako dugo, tu se nesto sprema :D:D:D

Hehe , bio sam u pravu. I naravno, svaka cast, pa ako nismo obrnuli krug sa BMW-ima, onda moramo bar sa Hondama!

• In memoriam, 69 postova
  • Motocikl: GS850G
...O tome sam i ja razmisljao, samo sto nikako ne mogu da dodjem do podatka koliko treba da bude tezak taj teg i koliko opruga sme da se sabije

Opruga treba da je u slobodnom(neopterecenom) stanju duga 35mm.Opterecuje se sa tegom mase 1kg i treba da se sabije oko polovine duzine odnosno 17,5mm.

Opruga sluzi da dodatno spanuje lanac pri radu na malim obrtajima kada je pritisak ulja minimalan i u momentu promene stepena prenosa kada se na trenutak smanji broj obrtaja (tj.pritisak ulja opadne) a u istom trenutku pritezanje kvacila rastereti motor, moze se cuti neugodan zvuk primarnog lanca.On se na trenutak raspanuje i ponovo zategne("secne").

Takodje,kada je motor hladan tj.kada ulje jos uvek nije postiglo radnu temperaturu i otezano snabdeva kljipcic hidrospanera uljem(ima mali konusni dovod ulja u donjem delu precnika nekih 0,5mm) desava se da se cuje tupi zvuk lanca iz kartera.

Motor je stvarno jako lep.Jos malo pa u veterane :D Pozdrav.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Sa zadovoljstvom moram da korigujem svoj post:

...Pitaj to one "fanatike" sa cb1100f.net - a. Ako oni to ne znaju onda ostaje samo Soiæiro Honda lièno...mada mi se èini da se on pridružio senama svojih predaka pre izvesnog vremena

sa....Ako oni to ne znaju onda ostaju MD sa foruma i Soiæiro Honda lièno...

Pozdrav i :prayer:

...O tome sam i ja razmisljao' date=' samo sto nikako ne mogu da dodjem do podatka koliko treba da bude tezak taj teg i koliko opruga sme da se sabije[/quote']

Opruga treba da je u slobodnom(neopterecenom) stanju duga 35mm.Opterecuje se sa tegom mase 1kg i treba da se sabije oko polovine duzine odnosno 17,5mm.

Opruga sluzi da dodatno spanuje lanac pri radu na malim obrtajima kada je pritisak ulja minimalan i u momentu promene stepena prenosa kada se na trenutak smanji broj obrtaja (tj.pritisak ulja opadne) a u istom trenutku pritezanje kvacila rastereti motor, moze se cuti neugodan zvuk primarnog lanca.On se na trenutak raspanuje i ponovo zategne("secne").

Takodje,kada je motor hladan tj.kada ulje jos uvek nije postiglo radnu temperaturu i otezano snabdeva kljipcic hidrospanera uljem(ima mali konusni dovod ulja u donjem delu precnika nekih 0,5mm) desava se da se cuje tupi zvuk lanca iz kartera.

sa....Ako oni to ne znaju onda ostaju MD sa foruma i Soiæiro Honda lièno...

Hvala vam puno na pomoci i informacijama. Cim zavrsim s poslom ,idem da istestiram i tu oprugu.

Pozdrav.

...O tome sam i ja razmisljao' date=' samo sto nikako ne mogu da dodjem do podatka koliko treba da bude tezak taj teg i koliko opruga sme da se sabije[/quote']

Evo, izmerio sam oprugu, ali cim sam je uzeo u ruke, skontao sam da se ne poklapa sa podatcima sto si naveo.

Opruga u neopterecenom stanju je 50,5mm a opterecena 1 kg je 44mm.

i 1 kg je malo da bi se izmerila jacina ove opruge, posto se mera promenila samo 6mm.

Motor nikad nije otvaran(bar mi se tako cini), tako da je sve original unutra.

I jos nesto sam skontao zasto mi lupa, jer se spaner naslonio na mesto gde se spajaju lancanik i lanac....

CjTnZ_untitledgt9.jpg

Porucio sam nov lanac, da li sam trebao mozda i spaner, mada mi solidno izgleda? I sta mislis da li ce lanac ispraviti gresku? I imam u planu da malo skinem sloj sa spanera samo na tom mestu gde se sad naslanja, da sledeci put mose da stisne malo dublje. Svi saveti su dobro dosli.

Poadrav.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja