Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1200GS/A 2010

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova

BMW's massive-selling R1200GS has been given an engine overhaul for 2010 as the firm attempts to keep the bike at the top of the sales league and head-off opposition from rivals.

The 2010 BMW R1200GS and BMW R1200GS Adventure now have a double overhead cam engine with a claimed 110bhp, boosted torque of 88lb-ft, 500rpm more in the rev range with improvements to acceleration and pulling power.

The adventure bike class is one of the few growing markets – the GS has consistently been a top seller but with the new Ducati Multistrada 1200 and an all-new 1200cc Yamaha Super Tenere arriving in summer 2010, the class is going to get even more fiercely contested.

The 1170cc flat-twin motor has been designed from the start with more power and higher engine speeds in mind. It has two overhead, chain-driven cams per cylinder with valves operated by very light rocker arms.

Visually the new engine can be distinguished from the outgoing model by a black-coloured intake manifolds with magnesium-coloured cylinder head covers with two instead of four retaining bolts.

The new engine gets a modified exhaust system from the downpipes back. The mid section is modified to deal with the different vibration characteristics of the DOHC motor. The exhaust also has a new electronically-controlled flap which opens at certain revs to reduce back pressure and gives the bike a rorty exhaust note.

Although the silencer retains an identical outside sleeve, the interior is all new.

Other minor changes include a revised dashboard and larger knobs to adjust the windscreen more easily.

The handlebars also get asymmetrical clamps which can be turned through 180 degrees to give a handlebar mounting position to suit stand up off road riding or road riding more comfortably.

NEW BMW R1200GS HIGHLIGHTS:

New double overhead cam camshaft engine

Power increased by 5bhp to 110bhp at 7750rpm with torque increased to 88lb-ft at 6000rpm

Increase in maximum engine revs from 8000rpm to 8500rpm

Electronically controlled exhaust butterfly valve for reduced back pressure and improved sound

Four colours available on the GS: two non-metallics (white and red) and two metallics (black and grey)

Two colours available on the GS Adventure: grey and yellow (both metallic)

Asymmetric handlebar mounts to change handlebar position for on and off road riding

post-2796-12879056050923_thumb.jpg

post-2796-12879056051533_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• ., 437 postova

Što je ovo leeepooooo.

Kad bih imao mnogo para, ja bih to svakako posedovao.

Znam da će se već pojaviti mišljenja da se radi o jednoj teškoj krmači nesposobnoj za of roud i vonabi enduro motoru namenjenom za šminku, da sva ta elektronika i gluposti samo stvaraju glavobolju jer će da se kvare, da su održavanje i delovi neopravdano skupi i da bi za te novce moglo da se kupi nešto drugo. To drugo bi bilo preporučeno u skladu sa afinitetima ili voznim parkom predlagača boljeg rešenja.

Ali marim ja. Meni se baš, baš dopada.

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

I ovaj najprodavaniji model u 2010-tu ulazi osvježen. Najveća novina je sam pogonski agregat, odnosno, izmjenjena je glava motora koja je ,,pozamljena'' sa najekstremnijeg boksera (HP2 Sport), a to znači dvije bregaste osovine u glavi, veći prečnik usisnih i izduvnih ventila. Ostale promjene odnose se na lakše aluminijske klipove, takođe je povećan prečnik usisnog kanala za ubrizgavanje.

BMW_R1200GS_2010_190.jpg

BMW_R1200GS_2010_180.jpg

BMW_R1200GS_2010_185.jpg

BMW_R1200GS_2010_175.jpg

BMW_R1200GS_2010_170.jpg

Spolja, najveća razlika se primjećuje po položaju kabla za svjećice

BMW_R1200GS_2010_105.jpg

Radna zapremina ostala ista (1.170 ccm), a sada snaga iznosi 110 KS pri 7.750 o/min., dok je najveći obrtni moment 120 Nm pri 6.000 o/min.

Cjene obnovljenog GS biće poznate tek u Decembru.

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Što je ovo leeepooooo.

Kad bih imao mnogo para, ja bih to svakako posedovao.

Znam da će se već pojaviti mišljenja da se radi o jednoj teškoj krmači nesposobnoj za of roud i vonabi enduro motoru namenjenom za šminku, da sva ta elektronika i gluposti samo stvaraju glavobolju jer će da se kvare, da su održavanje i delovi neopravdano skupi i da bi za te novce moglo da se kupi nešto drugo. To drugo bi bilo preporučeno u skladu sa afinitetima ili voznim parkom predlagača boljeg rešenja.

Ma to su iskompleksirani paćenici koji pojma nemaju sa životom. Svaki je motor lep na svoj način.

Ali BMW je BMW. ;D ;D ;D

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Kvarovi, problemi sa elektronikom... hmmmm ja ih nisam imao (ni na obicnom GS-u ni na GS ADV-u)

Odrzavanje jeftinije od KTM-a

A off-road, pa svuda je prosao, sem tamo gde ide kross, ali valjda tamo nijedan kravolik tormo ne moze proci !!!  ;D

Ma to su iskompleksirani paćenici koji pojma nemaju sa životom. Svaki je motor lep na svoj način.

Ali BMW je BMW. ;D ;D ;D

Mislim da to nije kompleks, vec rekla kazala, svako ko ume da vozi i proba GS odusevi se a vecina koja ga poseduje nije se usudila da ga tera na off jer se i sami plase tezine svog motora i ne poznaju ga ! ;)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Volim Bmw,to svi ovde znaju, i ne nasedam na priche oko kvarova i neupotrebljivosti...pa Boze, tehnichka je stvar, skup sklopova, zashto se i ne bi neshto pokvarilo, ali druga je to pricha kad se pokvari motor od 15 K i od 9K. Malko vishe boli sujetu onog prvog.

No, nisam to hteo raspredati...

Tedoh reci da mi je nekako prvi K1200gs najlepshi i od prvog a kamoli ovog, drugog fejslifta. To je moje zapazanje. Ne ulazim u teh.novotarije.

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Volim Bmw,to svi ovde znaju, i ne nasedam na priche oko kvarova i neupotrebljivosti...pa Boze, tehnichka je stvar, skup sklopova, zashto se i ne bi neshto pokvarilo, ali druga je to pricha kad se pokvari motor od 15 K i od 9K. Malko vishe boli sujetu onog prvog.

No, nisam to hteo raspredati...

100% si u pravu.I moje misljenje je takvo.

Sa druge strane,ovo je motor za ljude kojima nije zao da plate 600 eu regisitraciju a to znaci one kojima plata prelazi 3000 eu mesecno otprilike. :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Poznato je da MCN nije nimalo naklonjen BMW-u. Upravo MCN je spremao zanimljiv test na kome su ucsetvovali nova Honda VFR1200, Yamaha FJR1300 i Kawa ZZ-R1400. Posto Multistrada nije bila raspoloziva, kao ni SMT990 u sport turing verziji, testirana su samo ova tri motora. Planirano je da se foto i ostala oprema nosi na R1200GS koji stoji jos od julskog testiranja, pa je on iskoriscen kao cetvrti takmac. Motocikli su poredjeni sa sport turing aspekta.

Na opste iznenadjenje R1200GS je pobedio u sledecim disciplinama:

1) Engine

2) Transmision

3) Suspension

4) Handling

5) Ergonomics

6) Riding impresions

RijpV_69090445867223466262447.th.jpg Pyqjl_39597445867123466262447.th.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja