KIBO 5 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan BMW's massive-selling R1200GS has been given an engine overhaul for 2010 as the firm attempts to keep the bike at the top of the sales league and head-off opposition from rivals. The 2010 BMW R1200GS and BMW R1200GS Adventure now have a double overhead cam engine with a claimed 110bhp, boosted torque of 88lb-ft, 500rpm more in the rev range with improvements to acceleration and pulling power. The adventure bike class is one of the few growing markets – the GS has consistently been a top seller but with the new Ducati Multistrada 1200 and an all-new 1200cc Yamaha Super Tenere arriving in summer 2010, the class is going to get even more fiercely contested. The 1170cc flat-twin motor has been designed from the start with more power and higher engine speeds in mind. It has two overhead, chain-driven cams per cylinder with valves operated by very light rocker arms. Visually the new engine can be distinguished from the outgoing model by a black-coloured intake manifolds with magnesium-coloured cylinder head covers with two instead of four retaining bolts. The new engine gets a modified exhaust system from the downpipes back. The mid section is modified to deal with the different vibration characteristics of the DOHC motor. The exhaust also has a new electronically-controlled flap which opens at certain revs to reduce back pressure and gives the bike a rorty exhaust note. Although the silencer retains an identical outside sleeve, the interior is all new. Other minor changes include a revised dashboard and larger knobs to adjust the windscreen more easily. The handlebars also get asymmetrical clamps which can be turned through 180 degrees to give a handlebar mounting position to suit stand up off road riding or road riding more comfortably. NEW BMW R1200GS HIGHLIGHTS: New double overhead cam camshaft engine Power increased by 5bhp to 110bhp at 7750rpm with torque increased to 88lb-ft at 6000rpm Increase in maximum engine revs from 8000rpm to 8500rpm Electronically controlled exhaust butterfly valve for reduced back pressure and improved sound Four colours available on the GS: two non-metallics (white and red) and two metallics (black and grey) Two colours available on the GS Adventure: grey and yellow (both metallic) Asymmetric handlebar mounts to change handlebar position for on and off road riding Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Novembar 6, 2009 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što je ovo leeepooooo. Kad bih imao mnogo para, ja bih to svakako posedovao. Znam da će se već pojaviti mišljenja da se radi o jednoj teškoj krmači nesposobnoj za of roud i vonabi enduro motoru namenjenom za šminku, da sva ta elektronika i gluposti samo stvaraju glavobolju jer će da se kvare, da su održavanje i delovi neopravdano skupi i da bi za te novce moglo da se kupi nešto drugo. To drugo bi bilo preporučeno u skladu sa afinitetima ili voznim parkom predlagača boljeg rešenja. Ali marim ja. Meni se baš, baš dopada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Novembar 6, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Eh da je novca...Uvek se odusevim kada ga vidim. Ovaj model i K1200S(K1300S) su mi dva omiljena BMW-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 6, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ali marim ja. Meni se baš, baš dopada. nisi jedini ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3270 Napisano Novembar 6, 2009 ЗЕЉКАМП, 1822 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja odlepio, zalepite me, molim vas. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Novembar 6, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Jos ako i cenu spuste u znak dobrodoslice Yamahi... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Novembar 6, 2009 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Koju kombinacju boja da izaberem? ;D I meni se bas, bas dopada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Novembar 7, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan I ovaj najprodavaniji model u 2010-tu ulazi osvježen. Najveća novina je sam pogonski agregat, odnosno, izmjenjena je glava motora koja je ,,pozamljena'' sa najekstremnijeg boksera (HP2 Sport), a to znači dvije bregaste osovine u glavi, veći prečnik usisnih i izduvnih ventila. Ostale promjene odnose se na lakše aluminijske klipove, takođe je povećan prečnik usisnog kanala za ubrizgavanje. Spolja, najveća razlika se primjećuje po položaju kabla za svjećice Radna zapremina ostala ista (1.170 ccm), a sada snaga iznosi 110 KS pri 7.750 o/min., dok je najveći obrtni moment 120 Nm pri 6.000 o/min. Cjene obnovljenog GS biće poznate tek u Decembru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Novembar 7, 2009 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
versys.v.b 3 Napisano Novembar 7, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Prijavi odgovor kao problematičan Crveni je :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KIBO 5 Napisano Decembar 1, 2009 Svrati ponekad, 103 postova Prijavi odgovor kao problematičan valjda ce novi moci da se obori vise od starog... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 1, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Da, ako bude imao plice kofere! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Decembar 4, 2009 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Što je ovo leeepooooo. Kad bih imao mnogo para, ja bih to svakako posedovao. Znam da će se već pojaviti mišljenja da se radi o jednoj teškoj krmači nesposobnoj za of roud i vonabi enduro motoru namenjenom za šminku, da sva ta elektronika i gluposti samo stvaraju glavobolju jer će da se kvare, da su održavanje i delovi neopravdano skupi i da bi za te novce moglo da se kupi nešto drugo. To drugo bi bilo preporučeno u skladu sa afinitetima ili voznim parkom predlagača boljeg rešenja. Ali marim ja. Meni se baš, baš dopada. Ma to su iskompleksirani paćenici koji pojma nemaju sa životom. Svaki je motor lep na svoj način. Ali BMW je BMW. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 4, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Znam da će se već pojaviti mišljenja da se radi o jednoj teškoj krmači nesposobnoj za of roud i vonabi enduro motoru namenjenom za šminku, da sva ta elektronika i gluposti samo stvaraju glavobolju jer će da se kvare, da su održavanje i delovi neopravdano skupi i da bi za te novce moglo da se kupi nešto drugo. To drugo bi bilo preporučeno u skladu sa afinitetima ili voznim parkom predlagača boljeg rešenja. Ali marim ja. Meni se baš, baš dopada. Kvarovi, problemi sa elektronikom... hmmmm ja ih nisam imao (ni na obicnom GS-u ni na GS ADV-u) Odrzavanje jeftinije od KTM-a A off-road, pa svuda je prosao, sem tamo gde ide kross, ali valjda tamo nijedan kravolik tormo ne moze proci !!! ;D Ma to su iskompleksirani paćenici koji pojma nemaju sa životom. Svaki je motor lep na svoj način. Ali BMW je BMW. ;D ;D ;D Mislim da to nije kompleks, vec rekla kazala, svako ko ume da vozi i proba GS odusevi se a vecina koja ga poseduje nije se usudila da ga tera na off jer se i sami plase tezine svog motora i ne poznaju ga ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aidas 0 Napisano Decembar 5, 2009 U prolazu, 5 postova Lokacija: NISH Prijavi odgovor kao problematičan Jednog dana, mozda, zasto da ne...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
noveski 150 0 Napisano Decembar 6, 2009 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: glogonj, povremeno karaburma Prijavi odgovor kao problematičan motor je bruka nema sta reci savrseno savrsenog samo parete i evo njega mislim ako neznas sta je dobro pitaj sta je skupo,svaka cast za Bmw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 8, 2009 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Volim Bmw,to svi ovde znaju, i ne nasedam na priche oko kvarova i neupotrebljivosti...pa Boze, tehnichka je stvar, skup sklopova, zashto se i ne bi neshto pokvarilo, ali druga je to pricha kad se pokvari motor od 15 K i od 9K. Malko vishe boli sujetu onog prvog. No, nisam to hteo raspredati... Tedoh reci da mi je nekako prvi K1200gs najlepshi i od prvog a kamoli ovog, drugog fejslifta. To je moje zapazanje. Ne ulazim u teh.novotarije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 25, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano Mart 25, 2010 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Volim Bmw,to svi ovde znaju, i ne nasedam na priche oko kvarova i neupotrebljivosti...pa Boze, tehnichka je stvar, skup sklopova, zashto se i ne bi neshto pokvarilo, ali druga je to pricha kad se pokvari motor od 15 K i od 9K. Malko vishe boli sujetu onog prvog. No, nisam to hteo raspredati... 100% si u pravu.I moje misljenje je takvo. Sa druge strane,ovo je motor za ljude kojima nije zao da plate 600 eu regisitraciju a to znaci one kojima plata prelazi 3000 eu mesecno otprilike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Octobar 12, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Poznato je da MCN nije nimalo naklonjen BMW-u. Upravo MCN je spremao zanimljiv test na kome su ucsetvovali nova Honda VFR1200, Yamaha FJR1300 i Kawa ZZ-R1400. Posto Multistrada nije bila raspoloziva, kao ni SMT990 u sport turing verziji, testirana su samo ova tri motora. Planirano je da se foto i ostala oprema nosi na R1200GS koji stoji jos od julskog testiranja, pa je on iskoriscen kao cetvrti takmac. Motocikli su poredjeni sa sport turing aspekta. Na opste iznenadjenje R1200GS je pobedio u sledecim disciplinama: 1) Engine 2) Transmision 3) Suspension 4) Handling 5) Ergonomics 6) Riding impresions Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...