ivkefjr 13 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, ima li neko zainteresovan za tronedeljni (ili malo duzi) put na Nordkapp u Maju/Junu 2010? Mislim da nije rano da se pocnu pripreme. Evo otprilike kako bi to izgledalo, nista nije fiksno, naravno: polazak bi najverovatnije bio 17.5. a povratak najkasnije do 10.6. posto 11.6. pocinje svetsko prvenstvo 0. dan: dolazak u Innsbruck/Austrija, prenociste kod mene 1. dan: polazak, bez puno zadrzavanja usput odlazak do nekog kampa na severu Nemacke (cilj je Skandinavija, ne Nemacka). Mozda cak i dublje u Danskoj, kako bi narednog dana stigli u Kopenhagen ranije. 2. dan: veci deo dana razgledanje Kopenhagena, predvece prelazak u Svedsku i kampovanje u Malmeu (plaza sa pogledom na Oresund most) 3. dan: juznom obalom Svedske voznja prema Stokholmu 4. dan: dolazak u Stokholm pre podne, razgledanje, pa uvece ukrcavanje na trajekt za Turku/Finska 5. dan:Turku/Hämeenlinna/Helsinki 6. dan i svaki sledeci: bez pritiska o predjenoj kilometrazi na sever kroz Finsku (imam jos nekoliko mesta za posetiti na listi) do Nordkapp-a (verovatno pre toga Kinnarodden), pa na jug kroz Norvesku u Oslo. Onda kroz Svedsku/Dansku (ponovo Kopenhagen, posto je prvi put na brzinu)/Nemacku nazad Ostavljam svakome da sam izracuna koliko to sve moze da kosta, za sada je u planu uglavnom kampovanje (osim one jedne noci na trajektu). Evo malo prakticnih informacija http://www.mc-addict.com/budgettravelinnorway.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 14, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam cuo (procitao) da je ovaj put prakticno "krstenje" za svakog pravog motociklistu.Na stranu sta misle drugi,ovo je putovanje (uz jos par interesantnih destinacija) sasvim sigurno nesto sto treba sebi prirediti Hoce li to biti sledece godine,moram da priznam da nisam siguran.Trenutno sam u procesu nabavke motocikla koji ce za jedan takav poduhvat biti (barem malo) pogodniji i odatle sve krece.Uglavnom da se zna,pratim razvoj dogadjaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Septembar 14, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Jozef i Quazar su imali ceo put pripremljen i isplaniram u detalje, ali sticajem okolnosti nisu uspeli da ga realizuju na stetu svih nas, koji bi rado citali taj putopis. Mozes ih kontaktirati na PP ili putem ove teme i mislim da ce ti rado izaci u susret sa svim informacijama, koje ne sumnjam da imaju jer je put stvarno bio ekstra isplaniran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Septembar 14, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan malo-malo pa iscitavam ove putopise. zajedno sa komentarima tj. pitanjima i odgovorima na iste koje su autori davali mislim da tu ima dovoljno materijala za planiranje puta. http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=21101.0 Sve je... PUTOPIS NORGE 2008 (dr.chala) http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=20973.0 The NORDKAPP TOURE 2008 - Podgorica, MNE - Nordkapp, ja licno 2010. planiram da posvetim nesto blizim inostranim destinacijama sto bi u stvari trebalo da bude priprema za 2011 koja bi, ako Bog da, trebala da bude Ta godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlade 1 Napisano Septembar 14, 2009 Svrati ponekad, 166 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesantna tema za razmisljanje. kao sto rece "pronto" u planu je zamena motora, pa videcemo. A, da u malo da zaboravim u Malmeu imam rodbinu tako ako bih isao tu bi smestaj bio obezbedjen. No sto bi ljudi rekli otom potom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 16, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Jozef i Quazar su imali ceo put pripremljen i isplaniram u detalje, ali sticajem okolnosti nisu uspeli da ga realizuju na stetu svih nas, koji bi rado citali taj putopis. Mozes ih kontaktirati na PP ili putem ove teme i mislim da ce ti rado izaci u susret sa svim informacijama, koje ne sumnjam da imaju jer je put stvarno bio ekstra isplaniran. Jos je sezona u toku, pa necu da smaram ali hvala, cim se zagovna vreme cimam sve redom Citao sam taj putopis sa nekoliko nedelja zakasnjenja, inace bi ih pozvao da svrate, bili su u mom kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 16, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Eeeeehhhhhhh Ja mislim da cu i ja za 2010 ponovo!!! Imali smo put manje-vise isplaniran, mozes negde da pronadjes na forumu (tema: Project Nordkapp) Mi smo to planirali malo drugacije, u smeru skazaljki na satu. A sad malo mojih komentara: 1. tvoja tacka1 - cilj je Skand, a ne Nemacka - to je pravi stav. Ako hoces da vidis Nemacku onda idi u Nemacku, ne vredi stajati na dan dva. Preporucujem uzasno dosadni aitoput da bi se sto pre prosla ova drzava, i ustedi na vremenu koje se kasnije moze daleko bolje iskoristiti. Nas plan je bio 1dan do Brna, a drugi dan skroz do Danske autoputem. Svesni dosade autoputa, ali sta da se radi 2. kampovanje - po skandinaviji je kampovanje svuda dozvoljeno. Bitno da budete udaljeni minimum 50 metara od puta i minimum 150 metara od bilo kog objekta (zastita privatnosti). Pazite u Danskoj, koja je izuzetak, i tamo je kampovanje dozvoljeno iskljucivo u organizovanim kampovima. Inace za smestaj je Danska uzasno skupa. Recimo da je najjeftiniji hostel u Kopenhagenu 80eura!!! 3. Gorivo - ja sam se oslanjao na zvanicne podatke sa svanicnih sajtova drzava i bila je varijanta da je najskuplje gorivo u Norveskoj 1.47e/l, medjutim kasnije sam saznao da se cena goriva kretala blize cifri od 2 eura 4. smestaj - i mi smo bili u varijanti kampovanja, a po gradovima kao Oslo, i jos 2-3 smo se organizovali na varijantu hospitalitycluba i couchsurfinga. Rekli su nam da cemo 80% sanse imati za kisu i jak vetar, ali smo se mi odlucili da bez obzira na vremenske uslove kampujemo kako god, jedino u ekstremnim uslovima da trazimo neko drugo resenje. 5. cena... kao sto verovatno znate cene u skand. su visoke, pa je najbolje da se opremite svim neophodnim stvarima pre skandinavije i da nosite sa sobom (ono sto mislite da je zaista potrebno). Na alkohol zaboravite tokom putovanja, sto zbog same cene alkohola sto zbog rizika placanja kazni koje se za 0.2-0.3 duvanja krecu i preko 600eura 6. pogledajte po zvanicnim prezentacijama drzava ogranicenja brzine. Videcete da se u nekim drzavama ogranicenje za motore bitno razlikuje od auto ogranicenja. Za ovo su im takodje frapantne kazne pa gledajte da ih se pridrzavate koliko god mozete Eto neke stvari koje sam ja nasao prosle godine i na koje sam ja obracao paznju prilikom planiranja. Verovatno ste vecinu vec znali ali ne skodi da se ponavljamo. Koliko inace vremena planirate za put? Mi smo prosle godine planirali 22 dana a ruta je trebalo da bude 10-12000km. To je znacilo u proseku preko 500km po danu koja se jos malo i povecavala posto smo na par lokacija planirali zadrzavanje od 2 noci. Nije velika kilometraza, samo je uzasna pomisao da se toliki put svakodnevno prelazi kroz predele u kojima bi se moglo stajati na svakih par kilometara, uzivati fotkati,... Mora se biti restriktivan prema sebi, ili si priustiti duzi godisnji. Nas plan prosle godine je bio 1500eu po coveku i motoru. Pola od toga za gorivo, cetvrtina za tuneline, mostarine, ulaznine, izlaznine, i jos kojekakve -ine. Sve se placa i nije nista jeftino, tako da bi valjalo da ukalkulisete sve. Ostatak kunte od 300-400eur je trebalo da bude za sve ostalo, hrana, pice, smestaj, muzeje,... Mnogi su nam tada rekli da je nemoguce, a ja i dalje tvrdim da je moguce, i zato cu sa istom kolicinom novca krenuti kad budem krenuo. Jos par stvari... pre puta utegnite motor!!! Nove gume, lanac lancanici,... sve. Ako vas "usere" vreme kao sto je AnteK imao pre par godina, potrosicete lanac pre nego se vratite nazad! Ponesite unutrasnjih guma rezervnih i nesto osnovnog alata (koji znate da upotrebite). Trajekt... i nama je receno da se ti trajekti moraju dosta ranije rezervisati ali mi nismo to uradili. Smatrali smo (a i imali smo takvih saveta) da cemo se snaci i nekako vec uci na neki trajekt. Preporucujem nocne trajekte, da opet utedite na vremenu. Napredovacete a odmaracete. Toliko... ako vas ista zanima od naseg proslogodisnjeg plana, informacija, pitajte. A mozda se i vidimo negde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 16, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan 2. Kampovanje. Planiram pola divlje, pola organizovano, najvise zbog tusa i perionice 6. Interesantno, pogledacu. Uopste uzev, svi se slazu da je u Norveskoj strozije, zato i planiram na sever kroz Finsku dok jos ne znam u kolikoj sam zurbi. Planiram 3 nedelje godisnjeg (21 dan) sa mogucnoscu da zakasnim par dana u povratku ako tako ispadne, pod uslovom da idem u junu kada kolege iz firme nisu zainteresovane za godisnji. Sto se utegnuca motora tice, na mom se radi servis na 10000km, ima kardan a ne lanac , pa planiram da uradim servis i stavim nove gume neposredno pred put a baza mi je Innsbruck pa se nadam da naguram sve u 10k-11k. Mislio sam da kupim jedan od onih kompletica za krpljenje gume - http://www.stopngo.com/products/plugger/1000.asp ili tako nesto. Planiram nocni trajekt iz Svedske za Finsku, mada me je jedan Svedjanin ubedjivao da na njima niko ne spava nego je pijanka celu noc i ne moze joj se odoleti Hvala na savetima, ima jos dosta vremena da se sve detaljno istrazi, pre svega me interesuje koje puteve nikako ne treba propustiti a koje treba zaobici? (Apel svima koji nesto znaju, posebno onima koji su bili). Ja za sada imam samo jednog Italijana na "mozda" pa trazim drustvo iz Srbije. Ako se odlucis za jun, imaj me u razmatranju, ne znam kakav si sa vremenom ali sto se mene tice moglo bi par ljudi da se okupi kod mene u Innsbruck-u i par dana ranije, zagreje po Alpima i sredi motore pred put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 16, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za trajekte i pijanke znam iz prica... jbg - chepici ako ces da spavas Sta se ne bi trebalo propustiti (pored samog nordkappa): 1. Fjordovi Norveske obale 2. Preikostollen (mislim da sam ubo) 3. Okolina ALTE 4. Narvik 5. Stavanger 6. most/tunel izmadju danske i svedske 7. e da... na par km od magichnog globusa nordkapp je mali rt koji je malkice severnije od "najsevernije tacke" to je ono sto sam ja hteo da obidjem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Septembar 16, 2009 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za trajekte i pijanke znam iz prica... jbg - chepici ako ces da spavas Sta se ne bi trebalo propustiti (pored samog nordkappa): 1. Fjordovi Norveske obale 2. Preikostollen (mislim da sam ubo) 3. Okolina ALTE 4. Narvik 5. Stavanger 6. most/tunel izmadju danske i svedske 7. e da... na par km od magichnog globusa nordkapp je mali rt koji je malkice severnije od "najsevernije tacke" to je ono sto sam ja hteo da obidjem Lofoten,Atlantic route,Trollstigen,glečeri centralne Norveške,Geiranger,sama sjever Norveške,Trondheim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 16, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovo za trajekte i pijanke znam iz prica... jbg - chepici ako ces da spavas Sta se ne bi trebalo propustiti (pored samog nordkappa): 1. Fjordovi Norveske obale 2. Preikostollen (mislim da sam ubo) 3. Okolina ALTE 4. Narvik 5. Stavanger 6. most/tunel izmadju danske i svedske 7. e da... na par km od magichnog globusa nordkapp je mali rt koji je malkice severnije od "najsevernije tacke" to je ono sto sam ja hteo da obidjem Lofoten,Atlantic route,Trollstigen,glečeri centralne Norveške,Geiranger,sama sjever Norveške,Trondheim... eee da... ala sam davno planirao... vec sam pozaboravljao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 16, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan 7. e da... na par km od magichnog globusa nordkapp je mali rt koji je malkice severnije od "najsevernije tacke" to je ono sto sam ja hteo da obidjem Obavezno! Ne bih da omalovazavam dostignuca ostalih kolega, ali ko se ne proseta tih par kilometara do stvarnog krajneg severa k'o da nije ni isao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 24, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana sam citao neka iskustva italijanskih motociklista,pa izmedju ostalog naleteh i na neke detalje koji su vredni pomena: 1.U Norveskoj koja prednjaci po standardu i kvalitetu zivota,motocikl nije bas tako rasprostranjeno prevozno sredstvo.Samim tim i mreza postprodaje,servisi i prodavnice delova nisu bas mnogobrojne.Narocito ne u krajevima na ekstremnom severu (zlu ne trebalo) 2.Bilo bi vrlo pozeljno poneti i nesto rezerve benzina,u kantici od metala ili tvrde plastike (nista flase ili neka druga ambalaza namenjena za nesto drugo) 3.Sto se spavanja tice,u mnogobrojnim kampovima postoji i mogucnost da se iznajmi bungalov.Cene treba proveriti (brine me malo datum kada je pisano),mada kako sam uspeo da shvatim,grupa od 3-4 osobe moze udobno da se smesti (postoji i varijanta sa kupatilom u samom bungalovu) za cifru od 12-15 evara (po osobi).Ako ne svako vece,bar neki put moze covek da se "obraduje". 4.Do kraja jula moze da se bude svedok belih noci,sto je kazu nesto sto treba doziveti,jos na motoru... 5.Naj stabilnije vremenske prilike,krajem maja i pocetkom juna meseca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 24, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Ovih dana sam citao neka iskustva italijanskih motociklista,pa izmedju ostalog naleteh i na neke detalje koji su vredni pomena: 1.U Norveskoj koja prednjaci po standardu i kvalitetu zivota,motocikl nije bas tako rasprostranjeno prevozno sredstvo.Samim tim i mreza postprodaje,servisi i prodavnice delova nisu bas mnogobrojne.Narocito ne u krajevima na ekstremnom severu (zlu ne trebalo) 2.Bilo bi vrlo pozeljno poneti i nesto rezerve benzina,u kantici od metala ili tvrde plastike (nista flase ili neka druga ambalaza namenjena za nesto drugo) 3.Sto se spavanja tice,u mnogobrojnim kampovima postoji i mogucnost da se iznajmi bungalov.Cene treba proveriti (brine me malo datum kada je pisano),mada kako sam uspeo da shvatim,grupa od 3-4 osobe moze udobno da se smesti (postoji i varijanta sa kupatilom u samom bungalovu) za cifru od 12-15 evara (po osobi).Ako ne svako vece,bar neki put moze covek da se "obraduje". 4.Do kraja jula moze da se bude svedok belih noci,sto je kazu nesto sto treba doziveti,jos na motoru... 5.Naj stabilnije vremenske prilike,krajem maja i pocetkom juna meseca. 1. Ma, na severu nisu ni naselja rasprostranjena, a kamoli radionice Treba naravno poci sa spremnim motorom i alatom. 2. Ko ima veci rezervoar, moze i bez toga, pod uslovom da dopunjuje i kada je prilicno pun. 3. Da, bungalova ima skoro svugde, a cena je "prihvatljiva" ako je vece drustvo (bar 4) pa ga napuni, zato i pokusavam da zainteresujem jos par ljudi. Ista je situacija i sa trajektom izmedju Svedske i Finske (treba napuniti cetvorokrevetnu kabinu pa po coveku ispadne povoljnije. 4. Ponocne fotografije sa suncem u pozadini sa vrha Knivskjellodden-a (pravi krajnji sever) i nadam se Kinnarodden-a (krajnji sever kontinentalnog dela) su u planu 5. E, to nisam znao. Pretpostavljam najstabilnije sto se padavina tice. Kazu li nesto za temperaturu i komarce? Ne pise ti lokacija, po nick-u i putopisu koji si citao naslucujem Italiju ? Hvala na pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Septembar 24, 2009 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Jes' Italija je u pitanju Interesantnu stvar je uradio lik,koju sam zaboravio da pomenem.Ukrcao je motor na voz u Veroni i njime dosao do Hamburga.Odatle je krenuo "da vozi" Posto si pomenuo varijantu da se prakticno citava Nemacka "pretrci",ova solucija moze da bude zanimljiva.Naravno treba malo baciti racunicu na papir,posto nema podataka koliko je to kostalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Septembar 24, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Jes' Italija je u pitanju Interesantnu stvar je uradio lik,koju sam zaboravio da pomenem.Ukrcao je motor na voz u Veroni i njime dosao do Hamburga.Odatle je krenuo "da vozi" Posto si pomenuo varijantu da se prakticno citava Nemacka "pretrci",ova solucija moze da bude zanimljiva.Naravno treba malo baciti racunicu na papir,posto nema podataka koliko je to kostalo Ja bih krenuo iz Innsbruck-a, pa moze odatle cela Nemacka u jednom danu... ali ostavljam tu ideju otvorenom ako mi se neko pridruzi pa bude hteo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konjarnik 6 Napisano Novembar 10, 2009 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguce da bi krenuo na taj put,moj najveci problem je sto prvo moram da izvadim nov pasos i da ukinu vize. Nemam zivaca da se cimam sa vizama. Cucemo se jos u svakom slucaju.Mislim da ljudi koji idu na takav put treba predhodno da se upoznaju i da voze malo zajedno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Novembar 10, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Jako lepa prica...Samo da skinu vize, uh......Sator na ledja i ajmo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Novembar 10, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo moguce da bi krenuo na taj put,moj najveci problem je sto prvo moram da izvadim nov pasos i da ukinu vize. Nemam zivaca da se cimam sa vizama. Cucemo se jos u svakom slucaju.Mislim da ljudi koji idu na takav put treba predhodno da se upoznaju i da voze malo zajedno. U pravu si za upoznavanje, put je dug, glupo bi bilo da nakon sto se upustimo u sve to ustanovimo da nerviramo jedan drugog, vozimo razlicitom brzinom ili tako nesto... Ja bih najvise voleo da na put odem sa mojih par drugara, ali nece niko :'( pa bih zato bio srecan ako bi mi se pridruzio i neko nepoznat. Vrlo sam fleksibilan sto se detalja tice, insistiram samo na sledecem: -min 3 nedelje puta, ja bih verovatno mogao da nategnem i 4 -planirani povratak do kraja juna -spavanje u satoru i cuvenim kolibicama (hytte), bez hotela. Budzet nije problem, ali spavanje po hotelima mi kvari ceo dozivljaj. Sto se zajednicke voznje za upoznavanje tice, u Srbiji sam nazalost samo do januara, posle toga dolazim na prolece (pocetak aprila verovatno) po motor, posto ga ostavljam ovde preko zime, ali cu tada morati odmah nazad za Innsbruck pa necu imati vremena. Dakle, ili ovih dana dok nam vreme definitivno ne zavrsi sezonu, ili put samnom za Innsbruck na prolece i upoznavanje tamo, mada bi do tada vec sve trebalo da bude organizovano i isplanirano. Evo ja planiram jedan mali krug oko Homoljskih planina za petak (Pozarevac/Majdanpek/Bor/Petrovac/Pozarevac), pa koga interesuje... Cak i koga ne interesuje Nordkapp, dobrodosao je PS znam da je petak 13. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konjarnik 6 Napisano Novembar 10, 2009 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S Prijavi odgovor kao problematičan za petak vrlo rado mada je subota bolji dan, samo da ozdravim,vec mi je dosta bolje,,ubi me neka kijavica,cujemo se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konjarnik 6 Napisano Novembar 11, 2009 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S Prijavi odgovor kao problematičan Imam mozda jedno glupo pitanje, na koje mesto mislis(nordkapp).To pitam posto me interesuje u kom delu treba da se koristi trajekt.Ako mislis na ostrvo nordkapp gde je vojna baza i meteroloska stanica to mi je jasno(tamo ne mozemo) a ako mislis na Северном рту на географској ширини од 71 ° Еаст ne znam gde se prelezi trajektom.Molim te ako ti nije tesko da to malo objasnis. ZA TUNEL ZNAS ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Novembar 11, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Imam mozda jedno glupo pitanje, na koje mesto mislis(nordkapp).To pitam posto me interesuje u kom delu treba da se koristi trajekt.Ako mislis na ostrvo nordkapp gde je vojna baza i meteroloska stanica to mi je jasno(tamo ne mozemo) a ako mislis na Северном рту на географској ширини од 71 ° Еаст ne znam gde se prelezi trajektom.Molim te ako ti nije tesko da to malo objasnis. ZA TUNEL ZNAS ? Da, znam za tunel Moj trenutni plan je da kad vec idem tamo, koiko toliko obidjem celu Skandinaviju, posto ko zna kada cu sledeci put ici tamo (ako ikada odem ponovo). Trajekt planiram na relaciji Stockholm-Turku, kako bih iz Svedske presao u Finsku. Drugi razlog zasto zelim u Finsku je brza voznja ka Nordlapp-u, posto su u Norveskoj strozija ogranicenja, putevi krivudaviji a u severnom delu na mnogim deonicama ne postoji alternativni pravac nego bih se morao vracati istim putem (a to ne zelim). Ovako, stigao bih na krajnji sever nesto brze i onda bih mogao na tenane norveskim putevima na jug, istrazujuci sve sto me interesuje, uz olaksanu procenu koliko mi je jos dana potrebno za zavrsetak puta, posto je jako tesko isplanirati sve tacno u dan ovako unapred. Takodje, u opticaju je i trajekt iz Mehamn-a za Honningsvåg zato sto plovi pored Kinnarodden-a, krajnjeg severa kontinentalnog dela Evrope (Nordkapp je na ostrvu), pa bi to bila prilika da i taj krajnji sever makar fotografisem (pristup kopnom je jako tezak, min jedan dan pesacenja u jednom pravcu). Trenutno se raspitujem za organizovane ture iz Mehamn-a za Kinnarodden, pa to jos nije odluceno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Novembar 23, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Nekako sam propustio da primetim Preikostollen i Atlantic Road medju ostalim predlozima Quasaara i dr. Chale, posto mi je vecina vec bila na spisku. Ovo su super stvari, hvala! Nisam planirao ni Lofoten, sad sam se zainteresovao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Novembar 27, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas za temu, ali nije ni da nije Jedan nas zemljak koji zivi i radi u Norveskoj, proputovao je deo obale. Fantasticnu galeriju slika mozete pogledati na adresi: http://alex.djordjevich.ca/tours/norway/ Uzivajte! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 206 Napisano Novembar 27, 2009 Drug član, 1022 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan I jeste za uzivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...