Jump to content

Moto Zajednica

Nis 31.08.2009

Recommended Posts

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Danas pre podne oko 11h, potez grcka ambasada-glavna autobuska. decko skuterom izbegao auto koji mu je oduzeo pravo prvenstva prolaza i udario u drugi auto. sreca samo malo ogrebotina na laktu i nista vise. 15sec pre toga smo pricali na semaforu i isao je ispred mene. skuter blago ostecen i ogreban. hvala bogu sve bilo dobro.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Izgleda više niko ne gleda oko sebe u saobraćaju-ovo oduzimanje prednosti je postala ustaljena svakodnevna praksa a sve više ljudi gine i... nikom ništa. Dobro da je ovaj dečko prošao bez ozbiljnijih posledica, ali se situacija neće bitno promeniti ni sa novim zakonom-ako ga doživimo uopšte  ??? >:(

• Svrati ponekad, 225 postova

Danas pre podne oko 11h, potez grcka ambasada-glavna autobuska. decko skuterom izbegao auto koji mu je oduzeo pravo prvenstva prolaza i udario u drugi auto. sreca samo malo ogrebotina na laktu i nista vise. 15sec pre toga smo pricali na semaforu i isao je ispred mene. skuter blago ostecen i ogreban. hvala bogu sve bilo dobro.

Sta se desava sa stetom u ovakvom slucaju? Da li ce skuteras platiti kaznu zbog neprilagodjene brzine, a njegovo osiguranje stetu na autu ili se vozac koji ga je isekao moze teretiti?

Pozdrav, Nebojsa

Da li ce skuteras platiti kaznu zbog neprilagodjene brzine?

Otkud znaš da je neprilagođena brzina kada tatoo reče da su zajedno bili na semaforu? skuter mi ne deluje kao neki od 400-500ccm koji bi za tako kratko rastojanje uspeo da razvije "neprilagođenu brzinu" a i samo je blago oštećen i izgreban-znači nije išao brzo.

Da li ce skuteras platiti kaznu zbog neprilagodjene brzine?

Otkud znaš da je neprilagođena brzina kada tatoo reče da su zajedno bili na semaforu? skuter mi ne deluje kao neki od 400-500ccm koji bi za tako kratko rastojanje uspeo da razvije "neprilagođenu brzinu" a i samo je blago oštećen i izgreban-znači nije išao brzo.

Znam da nije neprilagodjena brzina nego je oduzimanje prednosti, ali me zanima kakva je pravna situacija u ovom slucaju. Ako niko nije zapisao broj magarca, a on je pobegao, onda ce se napisati da je skuteras zbog neprilagodjene brzine izgubio kontrolu i udario u vozilo.

Pozdrav, Nebojsa

nisam dao da se pomera motor dok ne dodju panduri iako su mnogi to hteli. bio sam u pravu. decko sa skuterom je maloletan i nema dozvolu, nije isao brze od 30-40h, i niko nije pobegao. krivac je priznao krivicu mada je malo falilo da izbije tuca jer treci vozac u koga je udario skuter hteo da bije ovog vozaca kola. naravno razdvojili smo ih. mislim da su panduri kasnije resili da se nagode (nasa posla) i da krivac popravi decku skuter, tj da plati popravku. ne znam sta je bilo s ovim trecim. vazno da su svi zivi i zdravi, plastika i gvozdje se popravljaju.

OK, malo sam razmisljao o tome sta bi se desilo kada ne bi bilo svedoka, magarac te isece, eskiviras ga, ostruzes neki auto, a magarac pobegne. Kako dokazati da ga je uopste bilo?

Pozdrav, Nebojsa

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

OK, malo sam razmisljao o tome sta bi se desilo kada ne bi bilo svedoka, magarac te isece, eskiviras ga, ostruzes neki auto, a magarac pobegne. Kako dokazati da ga je uopste bilo?

Pozdrav, Nebojsa

Ex to je pravo pitanje.

Pozdrav, Nebojsa

pa ako ima tragova kocenja mozda po tome, a ako ne... ne znam, i mene interesuje sta bi tada bilo  :-[

Pa jbg ljudi, šta može da bude? 1. da mu se verbalno na*ebeš majke majčine i u tom stilu dok odlazi/beži, 2. ako dođe murija na uviđaj piše da si kriv i najebeš i 3. možeš da zapališ ako nisi povređen ili motor oštećen. ne zvuči utešno ali ne vidim 4-tu opciju

Kada je u udesu na Zlatiboru povredjen (posle je i preminuo od posledica) Milenko Zablacanski, covek koji ga je udario se kleo da je eskivirao neki crni auto koji je bio na njegovoj strani. Naravno da postoji mogucnost da je baroncina (zubar, pare, mozda bahato ponasanje), ali sta ako je stvarno postojao neki budza/krimos koji je to uradio. Onda covek na pravdi Boga cami u zatvoru. Jedina uteha mu je sto zna da nije kriv za smrt neduznog coveka (naravno ako nije kriv).

Intenzivno razmisljam da kupim (cim nadjem nesto povoljnije) neku action kameru i da konstantno snimam saobracaj ispred sebe. Jedino tako bih mogao da dokazem eventualni prekrsaj drugog lica ili da se opravdam od nabedjivanja plavih koji bi da zarade za dorucak (ili slicno) nekim nepostojecim prekrsajem.

Pozdrav, Nebojsa

• Drug član, 2896 postova
  • Motocikl: strom 650

...kamerica bi izgleda bilo najbolje rešenje pod uslovom da to sud prihvati kao dokaz(ne bi prošlo)...

Neznam zasto nebi proslo nesnimas druge nego svoju voznju

U doba racunara i digitalnih tehnologija je veoma lako manipulisati video snimkom. Sa fotografijom jos lakse (video snimak je 25 fotografija u sekundi). Zbog toga se cak ni policijski snimak ne uzima zdravo za gotovo, vec u kompletu sa izjavom (snimci su tu samo da podrze pricu).

U novom ZOBS-u bi trebalo da postoji clan po kome je snimak dovoljan dokaz za neki prekrsaj (crveno, prekoracenje, preticanje preko pune...) ali iz policijske kamere koja je bazdarena i sl. i za koju se garantuje da nije bilo manipulacije.

Pozdrav, Nebojsa

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja