ivica744 6085 Napisano Februar 15, 2016 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan E onda nek ti je srecna kupovina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demro.st 435 Napisano Februar 15, 2016 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Kisac kod Novog Sada 13 i po km. Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion Prijavi odgovor kao problematičan Otvorih Pandorinu kutiju. Ali valjda za to između ostalog i služi ovaj forum. Elem, znam ja dobro da nijedna od tih kilometraža nije realna. Ili tačnije vrlo mali broj. Imaju motori koji mogu da pređu dosta kilometara i imaju koji pređu astronomski mnogo kilometara. Da me ne shvatite pogrešno, ja sam motor u top stanju koji mi je ulivao takvo poverenje da sa njim smem na put oko sveta prodao samo da bih kupio 900-tku. TDM je meni broj 1 motor jer mi odgovara za sve i mnogo mi je lep. Jednostavno ga volim. Kao i sve YAMAHA modele. Ali mi nešto ne uliva utisak da baš može da pređe kilometražu kao Honda Varadero 1000. Za nju mi nije problem 100k jer oni prelaze u 200-300 000km bez problema. Jednostavno smatram da je većina TDM-ova iskidana jer ga dosta ljudi vozi kao da je R1. Ne krivim ih, može on to ali nije pravljen baš za to. Vođen tom logikom, jednostavno imam mentalnu blokadu da gledam 6 cifara na kilometar satu. Varadero bar posle 99 999k kreće od 1. I da, znam šta znači održavanje za kilometražu, ali sam detaljno obrazložio moje razmišljenje. Možda je i pogrešno, ali u ovom momentu ga zastupam i kraj. Da motor ne može da ima ogrebotinu, to ne tražim jer ih sredim multi stage poliranjem ili touch up-om. Ali napuknute plastike i slično, baš i ne bih da "progutam" za teško zarađene 4000e koliko planiram da odvojim za motor. I logično je da za taj novac želim maksimalno. Ja bih pre dao prednost Varaderu u odnosu na tdm-a,iz više razloga....Mada mislim da ćeš sa budžetom od 4000 eura teško uspeti da pronadješ korektan primerak Vare novije generacije sa el. ubrizgavanjem,a da nije prešao brdo kilometara i da nije bez ulaganja od par stotina evra... Zato se javih da predložim sličan motor koji bi se našao za tvoj budžet i još da ostane neka para sa strane...Aprilia Caponord 1000...uzmi i nju u razmatranje....pozz http://www.polovniautomobili.com/motori/pretraga?submit_1=&brand=2081&modeltxt=&price_from=&price_to=&year_from=2002&year_to=2007&engine_volume_from=750&engine_volume_to=1150&type%5B%5D=303&type%5B%5D=306&without_price=1&date_limit=&showOldNew=all&power_from=66&power_to=85&mileage_from=&mileage_to=&cylinder=&gearbox=&country=®istration=&city=&engineCooling=&page=&isDetailed=&sort= I Caponord mi se sviđa ali sam malo skeptik za Apriliju. Ne mogu da kažem da je opravdano, nisam imao apsolutno nikakva iskustva sa njima niti su bile teme nekog dijaloga sa nekim ko je imao. Našao sam već jednu Varu FI, 2003. sa (1)36000km za 4500e. U utorak idem da je pogledam. Ali kako god okrenemo TDM je u srcu. pozdrav kao sto je meni honda shedow u srcu bila i ostala ....svaka cast tdm al prva ljubav zaborava nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 16, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Шта зна вара шта је 400.000км E, o tome ja pričam sve vreme! Ima i ovo: Још да разумем швабаски и шта прича о куплунгу, вентилима и ценама сервиса такође ме занима колико троши ово чудо? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Februar 16, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije ništa menjao, samo je prao vizir i podmazivao lanac..... Prešao bi i automatik 400.000 kada ga vozi kao baba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Februar 16, 2016 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 'Bo vas varadero, tema je TDM srbija. Pricate i tome koliko je presao koji tdm, a 95% njih je minimum jednom obrnulo cajger. Batalite se corava posla, motor je motor, evo moj je garantujem na oko 200k km i sta sad, bole me dupe vozim vec 6tu godinu i ne bunim se. Da vidim kako bi ta V masina izdrzala maltretiranja koje je tdm izdrzao za zivota kod nas kad ga voze kao R-a... 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 16, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Стварно, да се вратимо теми. Рекоше Almighty да ти имаш штитнике ручки и да ћеш радо поставити слике како изгледа то код тебе... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Februar 16, 2016 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Meni iste sacuvale i motor i ruke vise puta... nisu neka zastita od ladnoce bez grejaca rucica, ali kombo i jedno i drugo lepo fercera i na -5... okacicu za par minuta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Februar 16, 2016 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 16, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Одлично изгледа. Реци ми, јел због њих тегићи волана морају ван? Код мене су они велики што је заправо цео тегић шраф. По којој цени си их и где нашао ако није тајна? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Februar 16, 2016 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Nema trika da se postave tegici kormana sa njima, kupio ih pre 5 godina u pegazu, ali imas ih za oko 45e ovako dal u luisu ili gde vec... ovi moji su /bike it/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14543 Napisano Februar 16, 2016 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgledaju na nasem modelu,tegic mi strugar probusio i urezao navoj. Sto kaze Almighty grejaci rucica u komb. sa njima daju pun efekat a leti posle fasovanja ose u rukav ("ladio se frajer) samo ovakve pune stitnike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Februar 16, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Dobri štitnici sa aluminijumskom šinom i mora da se izvadi tegići http://www.aliexpress.com/item/KTM-SX-EXC-ADV-SMR-Super-Moto-Dirt-Bike-Motorcycle-Motorcross-Handle-bar-handguards-Hand-Guards/32573459633.html Kinezi iskopirali http://www.getgeared.co.uk/ACERBIS_Rally_Pro_Hand_Guards_Black?sc=102&category=286 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Februar 16, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Jedno od boljih rešenja je štitnivi za ruke od V-stroma, sa malom korekcijom tegića kod strugara. Dobra zaštita od vetra i insekata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14543 Napisano Februar 16, 2016 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Treba pratiti i konfiguraciju tako da stitnici od V-Strom idu na 4TX i 900-tku,ovi retro kockastiji na nase (Svaler pitao kako izgledaju) a ACERBIS po meni ne idu ni na jedan model TDM-a. Ali i to je stvar ukusa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joker-ns 76 Napisano Februar 16, 2016 Svrati ponekad, 230 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je ukusa! Meni se svidela šina kao ojačanje uivena u platiku, pa ih postavio na 850-ku, a sad poručio i za 900-ku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luchka 9 Napisano Februar 16, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo čini totalno ok http://www.jbx9.16mb.com/index.php?page=HGS Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 16, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Одлична идеја, узета у разматрање. Још бих волео ако буде прилике негде уживо да видим како је bdada извео, као и да видим његов мотор, делује много модификовано. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14543 Napisano Februar 16, 2016 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo čini totalno ok http://www.jbx9.16mb.com/index.php?page=HGS Sent from my iPhone using Tapatalk Ako se ne varam to su od stroma kao sto je joker-ns okacio,na ovoj slici se vidi koliko su "originalni" za 900-tku i prate liniju maske,mozda i bolje nego na stromu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luchka 9 Napisano Februar 16, 2016 U prolazu, 40 postova Lokacija: Podgorica Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo čini totalno ok http://www.jbx9.16mb.com/index.php?page=HGS Sent from my iPhone using Tapatalk Ako se ne varam to su od stroma kao sto je joker-ns okacio,na ovoj slici se vidi koliko su "originalni" za 900-tku i prate liniju maske,mozda i bolje nego na stromu. Upravo tako... Nije lose ni kad se stave štitnici od r1150gs, imao sam negdje uputstvo i za njihovo postavljanje, ali mi je ovo ljepše... Ovo cu definitivno da uradim... Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14543 Napisano Februar 16, 2016 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Одлична идеја, узета у разматрање. Још бих волео ако буде прилике негде уживо да видим како је bdada извео, као и да видим његов мотор, делује много модификовано. Bice prilike,takodje bih voleo cuti kritike i sugestije u vezi modifikacija koje sam uradio pa i kada nisu necija "soljica caja" sala naravno,3VD model ostavlja prostora za ovakve home made radove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Februar 17, 2016 8-bit, 1881 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Vidite ovo http://www.kupujemprodajem.com/TDM850-kaisni-pogon-30407113-oglas.htm?filter_id=536562 Kaiš umesto lanca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14543 Napisano Februar 17, 2016 moto merkat °°, 4899 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Au ovo me bas zanima,kako funkcionise obzirom na luft koji lanac mora imati zar to nije puno za kais!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gorance85 52 Napisano Februar 18, 2016 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: DL-650 Prijavi odgovor kao problematičan Da. Da je neki r pa i ajde ali tdm ima hod pozadi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Februar 18, 2016 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan I na BMW Scraveru je veliki hod pa nema problema, koliko vidim ima neki klizac za kais. Meni je veci problem ovde sto se mora skidati viljuska da bi se zamenio, ne daj boze da ti pukne negde dalje od kuce. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 140 Napisano Februar 18, 2016 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Jel tu mora da ide kais bas za tu namenu ili moze kais za zupcenje automobila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...