Jump to content

Moto Zajednica

Alarm Spy

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 107 postova

Kupio je drugar ovaj alarm i ja sam kao neki električar ali ne znam da ga povežem! :(

Može mala pomoc od nekoga ko je povezao...neki mali tutorial...neke fotke...

Sve vezem ok ali ima pink i sivu zicu to prekida napajanje...kako je to resene? Preko nekog kontaktora? On drzi otvorenu vezu uvek na ovom alarmu=  ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

E to je taj...

Prekinemo paljenje...kad se odvoje zice motor ne pali...sa solenoide...

E kad stavim instrument na alarm izmedju zica pink i gray one stalno provode struju...zasto? Kako ustvari taj alarm prekida napajanje...?

Na kolima sam imao dodatni relej koji je to radi...ove dve zice nemaju ni napon... ???

Da li neko zna resenje?

Pa po skici bi trebalo tako da bude...koliko se razumem...

Plus sa paljenja ide na paljenje...

Po skici taj plus bi trebao da ide u pink i da izadje na grey... ?

Kada je otkljucan moze da prodje struja a kad je zakljucan ne dozvoljava tj otvori kontakt...kako sam ja skapirao...

Ali taj kontakt je uvek zatvoren...  ???  ::)  :'(

Doslo je do zabune...  :(

Vezao sam po semi...nije mi samo jasna radnja pink i gray...svaka cas na semama!!!

Odakle skidas?

Samo mi nije jasno kako one rade...?

A alarm je ok...na oba drze stalno spojenu vezu imedju njih...

• Drug član, 1847 postova

pink i gray iskljucuju odnosno ukljucuju cdi. jedan se koristi ako je cdi-u ukljucenje spajanjem ka masi a drugi kada se ukljucuje cdi sa 12 volti. znaci koristis samo jednu od njih. bar tako izgleda a mogu tek popodne da detaljnije zavirim.

pink i gray iskljucuju odnosno ukljucuju cdi. jedan se koristi ako je cdi-u ukljucenje spajanjem ka masi a drugi kada se ukljucuje cdi sa 12 volti. znaci koristis samo jednu od njih. bar tako izgleda a mogu tek popodne da detaljnije zavirim.

Hvala puno...aj zaviri mnogo bi mi značilo!

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Sve  mi se cini da se radi o istom alarmu koji sam nedavno ugradjivao.Jedna od te dve se povezuje sa pager-om,koji se naravno ne nalazi u paketu,a druga je izvod za jos jedan dodatni senzor,koji takodje nije u kompletu.Montiraj ga po uputstvu,pridrzavaj se uputstva,i treba da radi.

Osetljiv je na pokret,i to dosta.Nama se aktivirao sekundu dve nakon pomeranja motora.

(user manual je bio samo na nemackom)

• Iceman, 176 postova

Ja sam kupio i ugradio taj alarm na motor uz asistenciju drugara koji vec 5 godina ugradjuje alarme u kola. Moram da priznam da smo bili( a ja jos uvek) zbunjeni funkcijama alarma. Kad smo sve povezali alarm je radio ok sem sto nije hteo da upali motor na daljinski, stalno je radila blokada motora. Inace Pink i Grey zice su blokada motora i idu preko releja. Na kraju sam vratio alarm misleci da je pokvaren i dobio drugi koji se isto ponasao.

U jednom trenutku blokada motora je zablokirala i motor vise nije mogao da se upali pa sam blokadu na kraju izbegao odnosno nisam je povezao. Sve mi se cini da koliko para toliko i .....

Pozdrav

• Iceman, 176 postova

Namestio sam ja paljenje, sad radi ali blokada motora mi je stalno ukljucena????

Kao da se alarm blokirao, probao sam i da ga resetujem ali nije uspelo. Ako mi radi blokada onda nece da se upali na daljinac, i obrnuto. Odnosno kad nepovezem blokadu sve ostalo radi.

P.S. A i palo mi je na pamet sta bi se desilo ako usred vozbje alarm upali blokadu???

Namestio sam ja paljenje, sad radi ali blokada motora mi je stalno ukljucena????

Kao da se alarm blokirao, probao sam i da ga resetujem ali nije uspelo. Ako mi radi blokada onda nece da se upali na daljinac, i obrnuto. Odnosno kad nepovezem blokadu sve ostalo radi.

P.S. A i palo mi je na pamet sta bi se desilo ako usred vozbje alarm upali blokadu???

Pa pazi...svetla tacka je sto blokada gasi samo paljenje...ne gasi struju motoru! E to bi bio vec problem....

Ovako samo ne bi mogao da ga upalis :D

Da li je neko uspeo da veze a da radi? Gde gresimo?!

• Drug član, 1847 postova

pa ako je alarm univerzalac, onda bi sa izborom stanja na pink i grej zicama mogao da radis svasta ko sto je joska rekao.

treba samo izmeriti napone ako ih ima pri paljenju i gasnjeu alarma (arm/disarm).

kad se do takvog podatka dodje posle je lako vezivati gde ti zgodno.

Pa ti si obecao da ces da daš podatke...

Ja na mom nemam nikakve sem da je u stalnom spoju...neki put odlepi kad drndam dugmice na daljincu... :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja