Jump to content

Moto Zajednica

TASOS-za pocetnike

Recommended Posts

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Kawasaki VN1500 classic, MZ etz 150, IZH Planeta 5...

Planiram putovanje do Grcke, u toku leta 2011, ali planiram da putujem motorom, tako da mi ovakvi putopisi dosta znace, jer ce mi to biti vatreno krstenje, kada su u pitanju ovakve avanture!

Kako se sporazumevate tamo, engleski? Grcki mi je prilicno nerazumljiv, da li je to problem?

Inace,putopis je odlican,detaljan, sa dosta korisnih linkova!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

Aco nemas razloga da se brines za komunikaciju, dovoljno je da natucas malo engleski, inace dosta srba letuje u grckoj tako da znaju grci srpski prilicno dobro, a ima i dosta srba koji tamo rade. Na samom tasosu u limenasu imas i bar na plazi "Kod Seke", drzi ga neka plavusa iz nisa, menadzer jedine diskoteke u limenasu a mozda i na celom ostrvu je Sladja neka iz bg, i ima puno nasih turistickih vodica koji tamo rade tako da za to nemas brige!

Inace tasos je sjajno mesto, prilicno mirno valjda zato ima dosta penzosa tamo, ali za dnevnu akciju i avanturu vam treba samo malo volje, malo izazova, i dva tocka! Ja sam to ostrvo 2009. godine uzduz i popreko obisao sa drustvom i to sa skuterima od 50ccm! Ko bude isao obavezno da obidje Zevsovo oko, malo je teze pronaci ali cete se sigurno snaci! Ostrvo je kao izmisljeno za motore, posebno za enduro ili supermoto! Sad kad sam video temu pregledao sam slike sa tog letovanja i nedostaje mi sad :(

Sto se plaza tice, meni se aliki nije svidela jer je bila puna jezeva malo ostrijeg kamenja, inace je sve ostalo super. Golden beach je poprilicno velika a i dobar deo mora je plitak tj malo cudan ide dubina do metar i po mozda dva pa se poplicuje pa onda tek krece dubina daleko od obale, inace ima fantastican sitni pesak! Paradise beach je prilicno zavucena, ali nije losa, neki prosek! Po meni najlepsa plaza na tasosu je Mermerna plaza, koja se nalazi u podnozju 2-3 kamenoloma, uvalica u koju su sav sitan mermer iz kamenoloma sipali, voda obradila tako da je kamen gladak a voda ima tirkiznu boju. Jedina mana, po meni, je sto su ove godine tu plazu komercializovali i postavili lezaljke i muzik i bar, bar svakako treba ali mislim da su muzika i lezaljke suvisne za onaj raj na zemlji. Jos jedna mana je ako slucajno pridje neki brodic, plaza se prilicno zaprlja, jbg...

Pokusao sam bio da postavim slike ali mi nesto ne odobrava, dal su prevelike il je nesto drugo ne znam, al sad nije ni bitno! U svakom slucaju, ostrvo je za svaku preporuku za odmor!!!!

evo YT link za zevsovo oko mada ja kad sam bio more je bilo dosta nemirnije sobzirom da se spremala kisa pa su talasi malo zesce bacali vodu u "bazen"

• Svrati ponekad, 469 postova

Joj čitam ovo i uživam! Bio sam tamo pre 3 godine, kolima, i oduševljen sam putevima, prirodom, plažama, ljudima, hranom, ma sve je extra! Sve zvezdice za temu! Planiram sledeće putovanje tamo, uz obavezan motor!

:care:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja