GezyX 2 Napisano Maj 20, 2009 U prolazu, 90 postova Lokacija: Budisava-NS Motocikl: Suzuki TS125,Piaggio Liberty Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam polu generalno na kymcu super 9.Decko se zalio da mu puno dimi motor i da nesto zvekece.Stavio novi Phix klip,masinska obrada... medjutim dimljenje je ostalo.Na sajli se nemoze vise smanjiti potrosnja ulja pa sam rastavio pumpu.Pumpu vrti radilica,a unutrsnji zubcamik se pomera mrdanjem gas rucice,a vraca ga zubcanik.E sad pokusao sam staviti jaci zubcanik,smanjiti rupu koja vodi ka karburatoru,sipao novo ulje medjutim pusenje ostalo.Ovo je vise van moje pameti(kolko god to bilo).Da li je moguce da je popusila pumpa??? Molim pomoc sto pre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 20, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa dzaba si izgleda radio generalku,,,,ak je cvaja mora malo da dimi,,a posto jeste,,,,iskluci pumpu nek sipa mesavinu to jest ulje u gorivo ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 20, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan pa dzaba si izgleda radio generalku,,,,ak je cvaja mora malo da dimi,,a posto jeste,,,,iskluci pumpu nek sipa mesavinu to jest ulje u gorivo ;D ;D ;D ;D Jesi probao sa nekim kvalitetnijim 2T uljem? - "Motul Scuter expert" i sl... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Maj 20, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Da ,radilica pogoni pumpu ali da li direktnim uzubljnjem na radilicu ili preko zupcastog kaisica. Ako je ovo prvo jesi li proverio semering ( gumicu na osovini pumpe oce tu da procuri i da dobija ulje i u karb ali i u karter pa ima duplu kolicinu ulja. Poslusaj bokilica pa ako dimljenje dodje u normalu eto resenijaaa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 20, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna sa kakvim je uljem taj tip pravio mesavinu, i u kolikom odnosu. Mozda ne bi bilo lose da probas da mu skines auspuh, iscedis ulje iz njega ako se mnogo nakupilo, i spalis ga brenerom. Nekako mi se cini da je pun ulja i da zato dimi ! ( da znas samo sa cim sve ljudi prave mesavinu ??? ??? ??? ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rastko Nis 2 Napisano Maj 21, 2009 U prolazu, 72 postova Lokacija: Nis - DURLAN SITY Prijavi odgovor kao problematičan Znam jednog pobednika koga ne bih da imenujem ,on je pravio mesavinu za apn 4 preradjenim uljem iz menjaca,da se covek krsti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GezyX 2 Napisano Maj 21, 2009 U prolazu, 90 postova Lokacija: Budisava-NS Motocikl: Suzuki TS125,Piaggio Liberty Prijavi odgovor kao problematičan Nisam radio dzaba generalnu jer je cilindar bio iztrosen-nije imao skoro nikakvu kompresiju. Naveo sam da sam promenio ulje uzeo sam Agip-ovo sintetiku. Radilica vrti pumpu sa direktnim uzubljenjem-a semering cu proveriti. A sto se tice auspuha kontao sam i ja da probusim rupu da izcuri ulje(ako ima) pa onda da uvrnem saraf. U svakom slucaju hvala!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Maj 21, 2009 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan A kolika je potrosnja ulja? neka odprilike izmeri koliko je potrosio ulja i koliko goriva pa preracunajte da li me potrosnja mnogo veca od 2 posto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 498 Napisano Maj 22, 2009 Zainteresovan, 455 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan A kolika je potrosnja ulja? neka odprilike izmeri koliko je potrosio ulja i koliko goriva pa preracunajte da li me potrosnja mnogo veca od 2 posto. Ovo i ja smatram pametnim metodom, jer je i meni na Kymcu bio problem sa uljnom pumpom posto se zupcanik uljne pumpe koji ide direktno na radilicu ostetio. Nakon popravke i zatvaranja i ja sam pravim mesavinu i glava me vise ne boli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pero rep 127 Napisano Maj 22, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Radio sam polu generalno na kymcu super 9.Decko se zalio da mu puno dimi motor i da nesto zvekece.Stavio novi Phix klip,masinska obrada... medjutim dimljenje je ostalo.Na sajli se nemoze vise smanjiti potrosnja ulja pa sam rastavio pumpu.Pumpu vrti radilica,a unutrsnji zubcamik se pomera mrdanjem gas rucice,a vraca ga zubcanik.E sad pokusao sam staviti jaci zubcanik,smanjiti rupu koja vodi ka karburatoru,sipao novo ulje medjutim pusenje ostalo.Ovo je vise van moje pameti(kolko god to bilo).Da li je moguce da je popusila pumpa??? Molim pomoc sto pre. Nije provokacija,ali zasto nesto radis ako vec nemozes da resis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...