Jump to content

Moto Zajednica

Paaadovi kod O km/h !!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 349 postova

ja sam preventino poskidao plastike,migavce i retrovizore nemam,a ruchica kvachila mi je skracena..znachi jedina shteta moze da bude ruchica prednje kochnice.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Meni se nije desilo do sad ali mom drugu iz kluba jeste!Parkira on motor na travnatu povrsinu i ode u kucu!Zena kao zena stalno nesto zaliva po dvoristu pa zalije i deo oko copke.Copka propadne i motor padne na levu stranu.Da zlo bude jos vece ona se uplasi pa pozove kevu i komsiju da podignu motor da on ne bi primetio.Koliko su bili zapeli prevrnu motor na desnu stranu!krajnji rezultat je da su odvalili desnu stranu plastika i auspuh a levoj nista!Poludeo je a ja umro od smeha zamisljajuci kako to oni podizu motor!do duse nisam smeo odmah da se smejem!Da sam samo imao kameru!!!

• Svrati ponekad, 497 postova
  • Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa

Dobra tema. Meni se jednom desilo kada sam stigao sa puta od 50-ak km, u samom centru grada. Ali ne ne levu nego na desnu stranu. To sam ocenio kao nedostatak koncentracije. Naime, skoro sam sasvim stao - hteo da napravim pokret na desnoi u tom trenutku motor pocne da se naginje na desno. Uz nadljudske napore sam uspeo da ga pridignem iz odredjene pozicije; ni danas mi nije jasno kako sam uspeo da ga pridignem. Motor oko 300 kg. Svasta :)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ispustam ga redovno, kad god mi se ukaze prilika  ;D Za godinu dana, ispustio sam ga jedno 5,6 puta, tj sto kaze Ceh, svaki put kada popusti koncentrcija, odeee... Na svu srecu, do sada steta ali bas nikakva, vise ga ogulim provlaceci se kroz razne buzdake  ;D ;D ;D

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Otvorio si mi oči. Pokazao mi svetlo na kraju tunela. Kad sam se to svalio, zadržao sam motor jednom rukom da ne padne nego da se svali na moju nogu. Zbog toga sam 6 nedelja nosio neku čeličnu kašiku koja mi je imobilisala doručje desne ruke. Da sam jeo spanaća, em bi imao multi funkcionalnu lulu, em bi zadržao motor da ne padne. Da li je kasno da se pozabavim tim zelenišem? Što je najgore, dva lika sede u kafani pored i piju pivo. Jedan izjavi "ja to ne bi umeo ni da sam hteo". Kad sam zapretio "sad ću se zaleteti i popiti vam svo pivo", malo su se uozbiljili i ponudili me da sednem sa njima. Naravno da smo se svi smejali iako su mi oči iskočile kad sam istegao ruku. Ladan jelen leči sve, majke mi.

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Najbezazleniji pad ali izaziva toliko sramote da bi se odmah najradije zakopao u zemlju . Obicno nema fizickih povreda , medjutim bajkerski ego je srozan . Jedino gore od pada u mestu motora je rusenje odnosno domino efekat vise motora . Ne znam postoji li veci blam .

Pitaj Nikolu za domino efekat na Adi  ;D

Stojim na pumpi da sipam gorivo i zvoni mi mob i ja kao da se javim, ne javim motor se opasno nagnuo na desnu, drz-ne daj samo sam ga spustio i skontam da svi gledaju u mene... uf kako sam ga samo brzo podigao, kao da nema tezinu  ;D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Imao sam tri takva pada :

Prvi- Vozio sam Pony-expres kao klinac, dodjem pred zgradu gde mi je stanovao drug i on i jos neki drugari sede na klupi ispred zgrade. Stanem ispred njih, ugasim motor, al ostanem da sedim na njemu. Pricali mi tako, ja oslonjen na desnu nogu. U jednom trenutku ja odlucim da spustim levu, a podignem desnu, i to radim istovremenu. Dok sam spustao levu nogu, nogavica mi zapne za jedan sraf koji je malo strcao, noga ostane u vazduhu uz motor, i ja se prospem samo tako !

Drugi - Dolazim pred moju zgradu, i na pet metara od ulaza skrecem sa trotoara prema ulazu. Pre toga su ovi iz zelenila nasipali zemlju oko staze ( pravili travnjak ), malo zemlje ostalo na stazi, a piprskala kisica. Motor je samo nestao ispod mene.

Treci - Bio sam na nekoj zurci, i u neko doba krecem kuci i jos vozim jednu prijateljicu, izlazimo iz zgrade, drustvo nas zeza sa prozora na prvom spratu, i ja jednostavno zaboravim da otkljucam lanac sa prednjeg tocka. Sednemo, da krenemo - nece da krene - ja dam gas, i mi se izvaljamo po prasini  . Bese blam, al smo se posle smejali do kuce zbog tog !

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Ahahaha sad sam se setio mog blama, vozio sam tomos automatik i prelazim preko pesackog ostrva na sred puta i zaustavljam se da vidim idu li kola i krenem da spustam nogu kad zakacile mi se farmerice za fuzaster i onako nemocno padnem zajedno sa njim ;D mislim da su mi svi koji su me videli vristali od smeha. Nikada to necu zaboraviti.

X 2 ;D

Smejali se svi, smejao se jednom i ja, a jednom me je u tome sprecio bol. ;)

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Da otvorim i ja dusu  :(:

Pre tri godine imao sam K®awu 9-ku, tezak motor (za svoju klasu) ko crna zemlja. Ispao mi je samo  ;D 4 (slovima: cetiri) puta.

1. Na susretu propadne copava, srusi se moja Kawa ko pokosena, srusi drugu Kawu, na mojoj spravi naravno nista (za nepoverovati), na GPZ dekla paljenja ode u rinfuz.

2. Povucen prethodnim iskustvom, stavim limenku Jelen piva. 10min kasnije propala limenka, propala copava, moja Kawa zalegla pod 90 stepeni. Stete naravno nema.

3. Drugar kupio GSX-R, i parkira moju krmacu (on, a lepo sam mu rekao...) pored njega (na trvanjaku- kardinalna greska) da bi ih fotografisao. Ja izlazim iz kuce i gledam u slow-motionu kako moj motor tone na jednu stranu, izazivajuci domino efekat. Steta: slomljen pleksiglas, i bocna plastika jer je kroz nju prosao retrovizor od Kawe.  Steta na Kawi, razume se, nikakva (oklopi 3mm debljine, dizajner je garant vukao neke ruske gene  ;D)

4. Stavim je na stender da skinem zadnji tocak. Kod starih Kwarisakija moras da drzis kontru na zadnjoj osovini. Znaci drzim dva kljuca, levom rukom vucem na gore desnom na dole. Uspeo sam da prevrnem sa stendera na bok. Fasovao zmigavac (a i red mu je bio...  ;D).

• Zainteresovan, 593 postova

Kad god sidjem sa motora, malo ga ispravim i sutnem nozicu  :) (da budem siguran da je potpuno ''izvucena''). Za mekanu podlogu uvek imam ono crveno plasticno cance iz Luisa...kosta 1Eur  ;D

A sto se tica blam padova....jul 2007,23h,u sred Straje Baje pri 0 km/h....kanalizacijo OTVORI SE  ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Sa ovog skuterceta sam imao padove samo kad se zaletim, al ga je zato drugar izvrnuo nije presao ni 30 cm. Govori mu ja "pazi brate osjetljiv je na gasu, a prednja kocnica lako blokira" i on sjeda stegne zadnju kocnicu (koja je dobos, ne sluzi nicemu) i zavije gas... Skuter je posao tih 30cm naprijed, udario u burad od piva, on i dalje drzi gas, zadnji tocak pocinje da kopa, skuter se izvrce u stranu, on pravi spagu, pokusava da ga ispravi, i dalje drzi gas, ovaj i dalje kopa i sve vise pada u stranu, na kraju se naslanja na bok, drugar konacno pusta gas i uspjeva da ispravi skuter. Ja vristim od smjeha, ispada mi kaciga (malo se ogrebala), puna plaza ljudi gledaju, on mjenja boje, kaze "pa drzao sam kocnicu", ja neznam sta da mu kazem, nemogu sebi doc od smjeha, srecom nikakve stete, samo sam ga poslje pola godine zezao za taj pad. A prije 5 godina sam imao BT-a, ta prokletinja je bila toliki baksuz, dovoljno je da mu pridjes i desice se neko sranje, nemoras ni da ga vozis. Cuo sam za dva slucaja da su ljudi pali sa njega u mjestu i onda sam ja prisustvovao kad je drug sjeo na njega ko na biciklu (visok je preko 180), pa ga pogura osloni se nogama na fuzastere, ustane i cima kao da ce da skoci sa njim. U jednom momentu, motor se od cimanja ukopava u mjestu, njemu nogavica zapinje za kurblu i on onako stojecki na motoru se izvrce u stranu... Samo se zaljepio za pod, motoru nista a on se sav izrazbijao, ja se hvatam za zidic da ne padnem od smjeha, drugar pored pere auto ispada mu crjevo, sav se isprskao, nemoze doc do daha, gusi se od smjeha, ovaj samo dize motor, spusta ga na copu i odlazi ko popisan, poslje smo se na svako pominjanje pada sa motora smijali njegovom prosipanju... Neko je pominjao blam, sramotu i bajkerski ego  ::)

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: zx400r ninja

Motor (Kawasaki zxr 400) tek stigao sa registracije, uglancan, polovan, ali sa moje strane 0 km, nemam polozeno, samo iskustvo na mopedu, ali kako da sedis u kuci a on stoji u garazi i doziva te bar da mu se divis.

Sednem malo da ga gurkam po garazi (ugasen-naravno), napred-nazad, 1mm levo pa desno, tako 5 min. i ko velim ajd dosta je, sutra cu da odem sa drustvom do poligona pa ce se vozamo, ali eto ti caleta da zaviri malo, procaska i to bas u momentu kad hocu da sidjem.

Sta mislite sta se desilo ??? pa nisam spustila copavu !!! He he he  ;D

Meni nista, uspela da oskocim na levu stranu podalje od 180kg, pritom odgurnem caleta da ga ne hvata, da mu ne izlomi ruke. Ostecen slajder (hvala mu sto mi spasao oklop) , mala ogrebotina na zadnjem dzmigavcu i oklopu (neprimetno, treba ispolirati), leva rucica oguljena (ali isto moze da se ispolira).

Na poligonu za j... osmicu za dlaku sinko, skretanje u desno, uhvati me frka, stisnem kocnicu i on pocne da tone napred i jos vise u desno ali sam brzo pustila kocnicu i povukla ga na suprotnu stranu i odoh pravo.  ;)

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

Pre 3 godine,vozeci kawasakija gpz 1000 rx(280 kg),uzivam u lepom subotnjem danu,dodje vreme da stanem na pumpu.Verovatno pod uticajem jedne lepotice koja se vozila iza mene,u trenutku stajanja zaboravim  da sputim copavu.Naginjem motor,osecam da ide ka zemlji vise nego sto je potrebno,u delicu sekunde shvatam sta se desava,ali gravitacija i tezina motora su jaci od mene.Skacem sa motor i,naravno,mahinalno jos dodatno nogom zabadam kung fu udarcem drugaricu u rame.Mnogo kulturna devojka,jos mi kaze da je nije inercija posle nokauta izbacila sa motora,sigurno bi joj motor pao na nogu.Sve se desava  desava u jednoj ili dve sekunde.Motor pada,mi u soku,gledam motor kako je prikovan za zemlju,gledam drugaricu u "nok daunu".Ipak se odlucujem da prvo prvu pomoc ukazem motoru,podizem ga ko da mi je Terminator brat od strica,gledam drugaricu,samo lakse telesne posledice.

Ishod,malo oguljena plastika i gubljenje drugarice kao suvozacice,ubrzo i kao drugarice.A bili su tako fini i pitomi do tada,oboje...

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

bio je tom moj prvi motor MZETZ251,odem ja na prvi moto susret uzivotu, stanem, parkiram se ,spusti bocnu nogaru i pocnem se raspakivati i sve te stvari stavim na njega.Nije to proslo nekoliko minuta kad motor sam od sebe pade,podignem ja njega i imam sta videti nogara se slomila kao da je drvena.Motoristi koji su to videli nisu mogli da veruju,al dobro je proslo nije bilo nikakve stete.

Drugi padez sa nula na sat se takodje desio na susretu u adi.Emza lepo parkiran ide neki ozderani lik na automatiku i tras direktno u mog emzu,prevrne emzu pukne kofer,zmigavac.

• U prolazu, 60 postova

Nažalost nekidan sam se i ja izvrnula, ali čisto moja greška, nije "drugi" kriv. Tek krenula i odmah naravno digla noge (valjda mi to u genima ;D) i kako sam morala još samo "malo" skrenut desno, sa nekih 3 km/h, okrenula volan još malo u desno i malo se nagnula i gotovo! Motor je bio na podu za manje od sekunde. Čisto moja nepažnja. Povučena prijašnjim iskustvima gledala sam samo kako što dalje od njega past da mi ne legne na nogu pa da opet 3 tjedna sjedim sa gipsom na nozi doma ::) Rezultat: "samo" slomljen retrovizor koji sam već nabavila i montirala,  izgreban desni bok, prljave hlače i slomljen nokat ;D ;D ;D na sreću ništa  drugo :D

Došli dečki odmah, digli motor i mene i hajmo dalje ;)

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT

Pre 20tak godina.Novi,plavi metalik zzr600.Stajem pored puta pred kucom drugara,spustam nogu ali oslonca nema.

Greska je bila sto sam zaboravio da je tu  onaj mali kanal za odvod vode izmedju puta i ivicnjaka.

Kad sam video da necu zadrzati motor samo sam rasirio noge i bez ikakve povrede ostao da stojim nad njim.

Steta u ono vreme 300 maraka migavac i smrskan oklop jer je pao nezgodno na ivicnjak.

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Prvo vece po kupovini Afrike, penjem se na trotoar ispred zgrade, za nijansu presporo. Prednji tocak se pope na trotoar, zadnji se samo odbio od rubnik i vratio natrag par cm.... Totalni slow motion dobrih 3 sekunde, ja koji pokusavam da zaustavim 200 i kusur kila Afrike koja bjezi na lijevu stranu, a noge mi jedva dodiruju asfalt zbog prednjeg tocka na trotoaru. Pad na lijevu stranu, Africi nista, meni nista, a jedno 10 komsija koje su se u tom momentu nalazile okolo samo blijedo gledaju. Od sramote nisam smio kacigu skinuti dok nisam smugnuo u ulaz....

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

.... Od sramote nisam smio kacigu skinuti dok nisam smugnuo u ulaz....

:D :D

CBR929 (tek dosla / sva se shljashti) ja krecem i vidim nisam zatvorio vrata. Stanem i silazim, a copavu naravno zaboravio, tras!

Ali sam se zrtvovao i kontrolirano je spustio na nogu. Steta 0.

Par dana kasnije, skidam je sa stendera, greskica, tras! Steta zmigavac i ogreban oklop.

Par dana kasnije zaboravio disklock, brum bruum tras!  8) steta lijevi dekl izgreban.

Nadam se da sam polozio.

• Drug član, 2143 postova

Kad god sidjem sa motora, malo ga ispravim i sutnem nozicu  :) (da budem siguran da je potpuno ''izvucena''). Za mekanu podlogu uvek imam ono crveno plasticno cance iz Luisa...kosta 1Eur  ;D

A sto se tica blam padova....jul 2007,23h,u sred Straje Baje pri 0 km/h....kanalizacijo OTVORI SE  ;D ;D ;D ;D ;D

Blam 1 - Pre nekih 5 godina, Zemunski Kej kod Sharana, leto, podne - sveta ko na vasharu, pune bashte. Silazim sa ivicnjaka gde sam bio parkiran, polako skrecem levo i hladan motor se gasi u prvoj uz onaj cuveni trzaj i Gremlin zavrshava na kaldrmi uz opsti smeh posmatracha. Gremlinka koja je sa klincem dosla na kafu se davi od smeha u kolima...Niko ne prilazi da pomogne, ja nekako dizem motor i nestajem glavom bez obzira da me Dunav ne proguta (nije bilo kanalizacije, mada je ideja odlicna za urbane delove grada  ;D ;D ;D)...

Blam 2 - Dolazi Mikka proslog leta svojim novim/starim Adventure-om kod mene da pokupi neki objektiv. Sin Marko izrazio zelju da vidi novi GS, i izlazimo napolje gde ga je Mikka parkirao na ivicnjaku, ja u nekim letnjim cipelama, Mikka mi daje kljucheve da probam - ali ostavio je motor u leru  >:( - penjem se na motor, on krece 10 cm napred spada sa copave, meni noga sklizne sa ivicnjaka na kolovoz i Advenure krece u nezadrzivi pad. Priskache Mikka, i jedva ga zadrzavamo na 2 cm od asfalta...za to reme sin Marko se smeje ko besan, nije to za dzabe Gremlin Jr.,  da bi zatim utrchao u kucu i rekao: mama, mama,  tata samo sto nije raskantao Mikkin novi motor !!!  Kanalizacijo OTVORI SE  ;D ;D ;D

Blam 3 - Sedim na motoru u dvoristu i navlchim rukavice dok se motor greje, jedna rukavica pada na zemlju desno, i naravno mrzi me da sidjem i dohvatim je - saginjem se sa motora, fali mi pola santimetra, sanimetar prpinjem se, istezem i vidim da cu da padnem, sledi nagli trzaj na levo i pad na istu stranu sa sve motorom. Niko nije video, nema potrebe za kanalizacijom i Dunavom...

• Svrati ponekad, 393 postova
  • Motocikl: BMW F650 ST

Vidim da se i mnogo iskusnijima desavalo, pa da i ja podelim sa vama.

Tek kupih motor i naravno koristi se svaka prilika da se provoza. I tako sam za neku malu sitnicu krenuo i naj dalju prodavnicu. Parkiram motor na nekom sljunkovitom malom nagibu. Sve je uredu ulazim u radnju, izlazim, pakujem stvari, stavljam kacigu. Sedam na motor prebacujem teziste na drugu stranu (nizu stranu nagiba), noga klizi na sljunku i . . . Brzo dizem motor, naravno nece da upali iz prve. Konacno kad je upalio nestajem u nepoznatom pravcu. Kad sam stigao kuci, vidim nema materijalne stete. Ipak sam pazio polako sam ga spustao na zemlju. :)

Radnju zaobilazim jedno vreme. Eto toliko.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Ovako je počelo  ;D

Prvi blam.

Stižem motorom do garaže koja je tada imala dvokrilna gvozdena vrata sa normalnom kvakom i verthajm bravom. Mrzi me da silazim sa motora i pokušam da otključam vrata tako što sam se protegao preko guvernale i za divno čudo, uspeva mi. Pošto me i dalje mrzi da siđem sa motora, grunm prednjim točkom u desna vrata koja se otvore desetak cm. Zatim okrećem točak da odgurnem i leva vrata. E ta neće da se otvore nego mi točak sklizne ka desnima i zapadne između. Pošto je motor bio nagnut na stranu, počinje da se naginje i u tom momentu se otvaraju i leva vrata a ja se zajedno sa motorom svalim na beton. Pogled levo, nema nikoga. Pogled desno, moj komšija čuči i ne može da dođe do daha od smeha. Cvili da mi ne može pomoći jer će da se udavi od smeha. I tako...  :-X

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Meni je Afrika ukopala ćopavu u zemlju i motor umalo da padne. Srećom, tu je bio Glisitn VFR koji je ubažio pad.

najzli

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

Meni bas danas pade motor. Parkirao ga na travu i dolazim posle 2 sata a ona se ispruzila na zemlju :)

Iskrivio se stitnik za ruke, a sto se iskrivi to se i ispravi. Jedino sto nisam mogao da podignem sam motor. Dodje prijatelj i na tri, cetri, sad i terajjjj.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja