M1l2nov1c 25 Napisano Jun 17, 2024 Svrati ponekad, 115 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav majstori, imam par pitanja. Pre mesec dana spalio sam klip i nisam imao volje da ga menjam do sad, kupio sam Mađarski klip i promenio strelicu stavio ka dole, karike stavio da polukrug bude ka dole i stavio na granicnike. Kad sam zakurblao u motoru je nešto puklo i tako sam ga ostavio dan dva, sinoc sam skinuo cilindar i pogledao klip nije spaljen nije zaribao karike su citave. Sve sam vratio kako treba i nece da upali, ima kompresiju i goriva zanima me da li cilindar moze da se prosiri zbog spaljenog klipa malo mi zvuci ne logicno to ali otkud znam uglavnom narucio sam cilindar glavu (stara je bila od T12) i Meteor L klip. Koliko vremenski treba da razradjujem klip da mi ne zakuca neki kazu oko nedelju dana i da gledam da ne uletim u rupu, da ne kocim naglo, i da ga ne gasim u brzini. Takodje me zanima koliko jacu mesavinu moram praviti dok razradjujem klip, koristim Stihl ulje najbolje se pokazalo bar kod mene. Drugar mi je rekao da pravim 4% ulje i benzin al ja ne znam koliko mu to dodje na mericama u onoj maloj bocici ulja takodje me zanima da li je moguce da Antirost probusi rezervoar jer ja debil zaboravim da sam ga sipao i ostavio tako 2 dana i cime ja to da zavarim jer rezervoari bas nisu jeftini. U pitanju je Tomos T14M Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jun 17, 2024 Ne silazi, 4978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нови клип без бушења цилиндра никако. Још ако је завуко, бушење не гине, а код Томоса клип обратно не прави штету осим што мотор нема снагу. Код других 2Т може дочи до ломљења карика.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 25 Napisano Jun 17, 2024 Svrati ponekad, 115 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Krokodilo je napisao: Нови клип без бушења цилиндра никако. Још ако је завуко, бушење не гине, а код Томоса клип обратно не прави штету осим што мотор нема снагу. Код других 2Т може дочи до ломљења карика. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Narucio sam novi klip i cilindar i glavu cilindra ja msm da ne mora da se busi nema potrebe bar neko vreme dok ne razbusim na 38.5mm cilindar i glavu uz laganu voznju nece mu valjda nista biti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2877 Napisano Jun 17, 2024 Ne silazi, 4978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Зависи какво је стање стубљине.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M1l2nov1c 25 Napisano Jun 17, 2024 Svrati ponekad, 115 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Krokodilo je napisao: Зависи какво је стање стубљине. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Pa klasicni za APN ali nije polovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...