baneBP 1266 Napisano Maj 14, 2022 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Nikada nisam bio pasivac koji za 1. Maj okreće ćevape i pljeskavice na roštilju u nekom lokalnom izletištu. Nije to za mene. Ja moram da se krećem. Ovoga puta na raspolaganju sam imao samo 3 dana uz najavu moguće kiše. Odustajanje nije opcija jer sam svakako morao malo da ohladim glavu od obaveza a ja to najbolje radim na putu. Planine sam morao da preskočim zbog snega koji je još uvek bio gore pa je odluka pala da se ide dole na jug i nekako zatvori krug. U zadnjem trenu Makedonija i Albanija ukidaju covid propusnice pa mi to olakšava putovanje. Prvi dan Bačka Palanka-Ulcinj, drugi dan Ulcinj-Ohrid preko Albanije putem SH6 i treći dan iz Ohrida nazad u Bačku Palanku. Na ovom motoru nisu mi problem dnevne kilometraže od 500-700km. Znam da će sad biti komentara da je to jurcanje i da se tako ništa ne može videti i obići ali ja sam navikao da tako putujem. Uvek mi i ostane vremena na kraju dana da obiđem mesto u kome noćim. Albanija na moju žalost na ovom putovanju samo u tranzitu ali i to planiram sledeće godine da ispravim. Na mene je ostavila utisak kao zemlja velikih kontrasta (obala-unutrašnjost) vredna mojih daljih istraživanja. Kiša je naravno bila prisutna sva 3 dana ali ništa specijalno kad se poseduje kišno odelo. Zanimljivo u celoj Makedoniji je padala osim na Skopjanskoj obilaznici pa se naravno ispod kacige celim putem pevalo "tamo gde večno sunce sja, tamo je Makedonija" i "Skopje ima mikro klima" Smeštaj pristupačan u Ulcinju 20 eura sa garažom za motor i terasom sa pogledom na more a u Ohridu 18 eura (motor u pokrivenom dvorištu). Sve u svemu pozitivan utisak, za mene zanimljivi novi putevi, nove zemlje i novi ljudi. 23 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 151 Napisano Maj 15, 2022 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Lepe slike. Na žalost bez obješnjenja gde su snimljene. Pozdrav 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1266 Napisano Maj 15, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, jovan.v said: Lepe slike. Na žalost bez obješnjenja gde su snimljene. Pozdrav Prvih 5 Susanj i Ulcinj, pa onda Albanija Skadar, Shengjin i put SH6 i zadnje 3 su iz Ohrida. Promenio Maj 15, 2022 član baneBP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...