kochaMatori 1108 Napisano Novembar 13, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan evo prvo odgovora kochimatorom izvini na onom odgovoru bi je na brzinu tako sam i pretpostavljao...u svakom slucaju hvala ti na objasnjenju. bez namere da ti unosim dodatnu konfuziju u vezi planova ali razmisli i o sledecem: po meni budzet od 3k eur za klasu od 125ccm je prevelik. realno ti kupujes 125 zato sto te zakon tera na to a ne zato sto ti ta klasa treba. znaci, vec sada znas da ces prakticno za godinu i po dana hteti da prodas taj motor i da predjes na jaci, makar to bilo optimalnih 250ccm ili cak mozda i nesto jace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Novembar 13, 2008 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor od kineziologa ;D Ja sam ti sebe i svoj motor zadao kao primjer, da nije vazno koliko je motor skup, sto je neko rekao boj ne bije svetlo oruzje, bitno je da se tebi svidja motor. Jos je neko gore pomenuo, smanji budzet, svejedno ces mijenjati, zato ti savetujem ovako ko u mene neki kinez, da mozes biti i faca, da mozes i jurcati malo, da ne kosta puno...Naces sebi vec nesto. Ne znam cak ima li predstavnistvo Lifana u Srbiji A sad ozbiljno, polozaj rucki je taman, znaci ne trebas se puno povijati, malo samo ali ne bole puno ledja, a mozes i ako hoces malo da se foliras pa prilegnes ako neke cure naidju ;D Ako te jos nesto zanima pitaj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Novembar 13, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih preporucio Tomos SM 125 ili Enduro 125...ako te tako nesto zanima...4t Yamahina masina (iz XTX125), Marzzochi viljuska, pozadi Sachs amortizer mislim, dobre kocnice i super ciklistika...dosta kvalitetniji od svih kineza i polukineza u ponudi...i definitivno Best Buy u toj klasi, 2060e (a sad i manje, mislim da je oko 159000 dinara = 1870 evra :o . Ako te ovo zanima, savetovao bih ti da pozuris i uzmes po toj ceni, jer je kad je dosao ovde kostao oko 3500. Odlican motorcic za sada vec male pare prema onome sto nudi. Sto ne pogledas ovaj motor, sigurno je daleko kvalitetniji od svakog kineza, cak nije ni skup kad vidis sta sve dobijes. Prosetaj se do nekog salona i pogledaj ga uzivo, meni je uzivo jos lepsi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcek 1 Napisano Novembar 14, 2008 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas obratio paznju da li je neko spomenuo, ako jeste onda se izvinjavam, jer za te parice mozes ladno da kupis Rebelku ili Viraga. Znaci da motor vozis 2 godine, i kad prodajes skoro nista ne izgubis na njima. Ne bih se bas pouzdao u kineze jer kupujes macku u dzaku (izvinte me kinezolozi ali dobro sam procitao sve sto ste napisali o vasim motorima i koliko sam shvatio treba imati puno volje da se sve dovode u red). I vo je delimicno 'macka u dzaku' ali mislim da mozes naci neki motor preko foruma i da te nece zeznuti pri kupovini. Mada sve zavisi za sta tebi u stvari treba motor i onda sa tim naumom prvo gledas tip, marku, model motora i na kraju koliko parica mozes da odvojis. S'obzirom da ces ga brzo prerasti mislim da treba da gledas da kupis nesto na cemu ces najmanje da izgubis, a sta ces najlakse da prodas kad za to dodje vreme. Cisto da imas sta da djiras dok ne dodje vreme da kupis nesto ozbiljno. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 14, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovorima ....a sto se tice viraga to ce verovatno i da bude moj izbor zato sto mogu da dobijem vrhunski virago za relativno povoljnu cenu(od jednog prijatelja)..... ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 14, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta ti je cilj, ali na tom Viragu neces mnogo nauciti...a cilj bi ti trebalo biti u tim godinama da sto vise upoznas motorcikle i sto bolje savladas voznju, steknes sto bolji osecaj i spremis se za vece kubikaze...nije Virago za to...neces na coperu nesto posebno savladati tehniku voznje...bolje neki motor sa drugacijom pozicijom sedenja i vozenja - enduro, naked, supermoto. A to da li ces na njemu izgubiti 200 ili 300 evra...nemoj sad da gledas...iznos je zanemarljiv u odnosu na druge parametre koji bi trebalo da su ti vazniji pri izboru motora. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 14, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala shesti,znam da tehnika voznje na coperu i na ostalima nije ista ali ovo ce mi dobro doci da se ipak upoznam sa jednom tehnikom voznje ma kakva ona bila...a i priznaces (naravno to mi nije na prvom mestu) upecatljivo je kad vidis nekog mojih godina da vozi coper.... ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 14, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne, moja poenta nije bila da ces da naucis "stil voznje copera", poenta je bila da ces slabo sta da naucis...'ajde da ne kazem bas nista... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Novembar 15, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakav bre Ćoper, imaš 16 godina uzmi nešto što priliči tvom uzrastu, zaspaćeš na tom čudu. Ne kažem da nećeš uživati ali... čopere ostavi za drugi deo života... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Novembar 15, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta ti je cilj, ali na tom Viragu neces mnogo nauciti...a cilj bi ti trebalo biti u tim godinama da sto vise upoznas motorcikle i sto bolje savladas voznju, steknes sto bolji osecaj i spremis se za vece kubikaze...nije Virago za to...neces na coperu nesto posebno savladati tehniku voznje...bolje neki motor sa drugacijom pozicijom sedenja i vozenja - enduro, naked, supermoto. A to da li ces na njemu izgubiti 200 ili 300 evra...nemoj sad da gledas...iznos je zanemarljiv u odnosu na druge parametre koji bi trebalo da su ti vazniji pri izboru motora. Pozdrav. Ovo je potpuno tacno. I sam sam prvo poceo da se lozim na cruisere, ali sam vremenom naucio da oni ne mogu da zadovolje ni delic mojih potreba. Naravno, ljubav prema njima jos uvek traje, pa tako uvek mastam o nekom low rideru, ali samo kao dodatni, 2., 3., ili 4. bike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 15, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan znam ja sve to ali sportake bas nesto i ne volim preterano (sem eto tog kymca quannon-a sto mi se mnogo svideo) a enduro motori su isuvise skupi,posto ce mi prvi motor biti nov....tako da je jedino logicno resenje da se uzme cruiser ali kakvo obrazlozenje imate kad kazete da nista necu nauciti na coper-u???? )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan A kakvo ti obrazlozenje imas da hoces? :D ...i da li ti je iko rekao da hoces? Svako ko se iole nesto razume u motore i voznju, reci ce ti isto, ovde ti je to reklo jedno 4-5 ljudi dosad. To jednostavno nije motor na kome se uci. Sedi se nisko, maltene na zadnjem tocku, sta se desava sa prednjim pojma nemas niti mozes da osetis, motor je mnogo neupravljiviji u odnosu na neki enduro, naked ili supermoto i ne pruza skoro nikakve povratne informacije u voznji. Da ne pominjem preglednost i upravljivost u saobracaju. To je motor za kuliranje, a ne za ucenje voznje, i kao sto doktor rece, ima se kao 2, 3 ili 4-ti bajk. Pa kako su enduro motori skupi, dao sam ti ovde predlog neverovatnog best buy-a za motor te klase, a ti ga nisi ni pogledao?! Imas Tomosa NOVOG za sitne pare prema tome sta taj motor pruza, covece, trenutno je 159000 dinara (mada bih ja pre izabrao supermoto,jer ce verovatno 99.9% mesta gde ces se voziti biti asfalt). Dao sam ti lep predlog, ubedljivo najpametniji i najracionalniji izbor za ono sto si pitao, a ti kako hoces. Ti najbolje znas sta hoces, ali trebao si da kazes koji su ti parametri najvazniji pri izboru motora pre nego sto si trazio misljenje. P.S. Faktor izgleda/svidjanja/imidza motora uopste nisam uzimao u obzir (doduse to je individualna stvar sta se kome svidja i sta je kome lepo), ali meni zaista nije bitno kako taj motor izgleda, jer ja ne gledam u njega kad ga vozim. Dakle to moze da gleda samo onaj drugi koji me posmatra, a za to me zabole k'o za lanjski sneg :D ... Mene jedino zanima sta mi on pruza u voznji, i samo to mogu da razumem, tako da drugacije kriterijume izbora motora ne razumem. Motor sluzi da se vozi, ne da se gleda ili da te gledaju na njemu. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 15, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovaj p.s. je potpuno tacan i ja se slazem sa tim u potpunosti ;D ;D ;D izvini zbog ovakvih pitanja i podpitanja ali me stvarno zanimaju detalji zato sto ne zelim da se razocaram u prvi motor (iako to ne bi uticalo na moj osecaj prema dva tocka)....i hvala ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Novembar 15, 2008 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor treba da ti bude samo početak tvoje bajkerske karijere i taj prvi motor ti služi isključivo kako bi naučio neke osnovne stvari o vožnji i uopšte o motociklizmu. Znači to je starter bike i ne treba da bude EXTRA. Svi se zeznu za prvi motor, to je tako svuda. Drugi motor će ti biti malo bolji, oduševićeš se a treći će ti biti najbolji. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 15, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan ovaj p.s. je potpuno tacan i ja se slazem sa tim u potpunosti ;D ;D ;D izvini zbog ovakvih pitanja i podpitanja ali me stvarno zanimaju detalji zato sto ne zelim da se razocaram u prvi motor (iako to ne bi uticalo na moj osecaj prema dva tocka)....i hvala ;D Vidi, ja sam ti dao predlog motorcikla koji bih ja izabrao da sam sad u tvojim godinama, a sa ovom pameti, znaci starijom, sto je dobro . Ako si iole nemirnijeg i nestasnijeg duga, uzmi ono sto sam ti preporucio i neces pogresiti. Ako voznju motockikla gledas kao smekerisanje i kuliranje (sto opet nije lose, ljudi su razliciti) - uzmi tog Viraga i kuliraj. Ali, ako ti je cilj da naucis da vozis, onda nemoj, drzi se onoga sto sam ti preporucio. Ja ti nisam preporucio svoj motor da prodam, niti imam ista od toga, jednostavno sam pogledao trziste trenutno i ono sto si trazio (da bude nov, 125, da ti treba motor za ucenje i da ne bude mnogo skup). Taj Tomos supermoto je super izbor, idi pogledaj ga prvo i pogledaj malo klipove na youtube o njemu, pa onda odluci. Neces u toj klasi naci nista za te pare sto ce ti pruziti toliko. Trenutno je zaista najbolja kupovina - najvise pruza za cenu, a zaista se ne moze nazvati kompromisom - da si ga uzeo zbog cene, vec pruza sve ono sto treba jedan motor za nekoga ko treba da nauci i savlada voznju da ima. Jos jednom pozdrav, pitaj ako te nesto muci, zato i postoji forum, nego mi se ucinilo da si se vec odlucio, pa trazis potvrdu na forumu, a kad je ne dobijes, onda se ubedjujes sa ljudima i trazis da ti objasne (ne prihvatajuci ono sto ti navode kao razloge) zasto tvoja odluka nije dobra...ima dosta takvih primera na forumu, sto me izuzetno nervira. Ako si vec nekog pitao za misljenje, iznesi koji su ti parametri i merila na osnovu kojih ljudi koji se nesto vise od tebe razumeju u to za sta pitas treba da te posavetuju, i saslusaj. Ako si vec odlucio, sta pitas, zasto ti je onda potrebna potvrda toga?...Nadam se da si razumeo sta sam hteo da kazem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan razumeo sam sta si hteo da kazes.... ja mozda i jesam odlucio ali nisam odlucio U POTPUNOSTI tako da imam dosta prostora za razmisljanje,pa mi je bilo potrebno misljenje drugih iskusnijih i boljih vozaca.... tako da mi je zao ako sam te iznervirao to mi nije bila namera.... ;D :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan a i postoji jedna velika prepreka da kupim taj tomos....-visina sedishta!!! visina sedista je 950 mm ,a ja mogu maksimalno 810-840 (i to da zemlju dodirujem prstima na 840) zato sto sam ja visok oko 171,172-173.... ))) ...... ((( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 16, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran za tu visinu sedista, nesto mi mnogo za tu klasu, najbolje da odes do salona i sednes na motor, pa vidis (supermoto ce sigurno biti 2-3cm nizi od enduro varijante). To se dodatno moze i spustiti podesavanjem zadnjeg amortizera i malim popustanjem stapova viljuski u trouglovima. Nije isto visina jednog supermoto/enduro/cross motorcikla, gde je sediste usko, pa ti noge nisu "rascepljene" , i nekog motora sireg sedista/rama, gde sedis vise raskrecen pa onda jos tu gubis na duzini nogu. U svakom slucaju, sasvim je dovoljno da mozes da dohvatis jednom nogom kad stanes, bar prstima, ili jednostavno malo sidjes sa motora kad stajes, onako, prebacis nogu (to ti mogu pokazati na svom primeru - hocu reci da sam malo kraci u nogama, tj. ja to iz licnog iskustva :D ). Nemoj da te zavara visina motorcikla, taj ces motor mnogo lakse voziti nego mnoge druge. Dok ne sednes na njega, neces znati. Moj ti je savet da odes i da ga proveris uzivo, a isto tako i za ostale koje razmatras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan tako cu i da uradim hvala ti na savetu...ima kod autobuske stanice u bg-u tomosov salon motora pa cu videti a i moj cale saradjuje sa njima.... ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 16, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan BTW, gde nadje tu visinu, pa nije to konj? Preporuka: Kad gledas specifikacije, uvek prvo na sajt proizvodjaca, jer razni sajtovi koji nude specifikacije raznih motorcikala baziraju svoje podatke na rekla/kazala, tj. neko im sa neta submituje te podatke. Visina sedista tog motora je 880mm, znaci sa onim uskim sedistem i eventualnim malim spustanjem sedas bez problema. Evo linka: http://www.tomos.si/article.aspx?articleid=57140 Ispod je i .pdf sa specifikacijama. Izgleda da je ta cena dok traju zalihe modela 2007, tako da ako se iole razmisljas, treba to sto pre da vidis, i naravno uhvatis cenu od 159000 dok je euro visok . 239000_card_sm_125f_00_web.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan sve je to super ali trenutno nisam u mogucnosti i ja to ne planiram u tolikoj bliskoj buducnosti nego negde od februara pa do kraja leta da vidim sta cy da uhvatim ... ali evo nekoliko modela na koje bi voleo da cujem misljenja (pogotovo shestog)... hyosung comet gt 125 evo i linka za sliku: http://www.bikechatforums.com/files/p1010262.jpg specifikacija: Dimenzije i masa Osovinsko rastojanje 1445 mm Dužina 2080 mm Visina 1120 mm Širina 760 mm Masa neopterećenog motorcikla 150 kg Minimalno udaljenje od podloge 180 mm Ram - Agregat Oznaka agregata GT-125 Proizvođač agregata Hyosung Motors & Machinery Inc. Radni takt DOHC, cetvorotaktni, 8 ventila Broj cilindara 2 Raspored cilindara -v 75 Broj karburatora 2 Zapremina agregata 124.7 cm3 Maksimalna snaga 10.7 kW/10300 min-1 (14,6 ks) Maksimalni obrtni moment 10 Nm/10000 min-1 Maksimalna brzina 120 km/h Sistem za hlađenje Ulje vazduh Starter Električni Transmisija Menjač 5-o stepeni Prenos snage Lanac Kočioni sistem Prednji kočioni sistem Disk Zadnji kočioni sistem Disk Pneumatici Prednji 110/70-17 54H Zadnji 150/70-17 69H Rezervoar Rezervoar / Rezerva 17 l kymco quannon 125 slika: http://image.space.rakuten.co.jp/lg01/95/0000589495/77/imge756d3a9zik9zj.jpeg specifikacija: Dimenzije 2057 - 680 - 1174 mm Težina 136 kg Motor 4-taktni (vazdušno/uljano hlađenje) Menjač 5 Zapremina 124,1 ccm Snaga 11,29 kW Max. obrt 9,8 Nm - 7500 o/min Kočnice (s/z) disk - disk Pneumatici 110/80-17 - 140/70-17 Visina sedišta 810 mm derbi senda terra 125 slika: http://www.raptorsandrockets.com/images/Derbi/Senda-Terra-125-200-4T_r.jpg specifikacija: kubikaza: 123.70 ccm (7.55 cubic inches) tip motora: Single cylinder takt: 4 snaga: 15.28 HP (11.2 kW)) @ 8000 RPM kompresija: 10.1:1 precnik i hod klipa: 54.0 x 54.0 mm (2.1 x 2.1 inches) sistem podmazivanja: Carburettor Startovanje: Kick hladjenje: vazdusno menjac: 6-brzina finalni prenos: lanac tezina motora:130 kg visina motora: 1,222 mm duzina motora: 2,100 mm sirina: 805 mm medjuosovinsko rastojanje: 1,410 mm prednje ogibljenje: Hydraulicna viljuska, 36 mm zadnje ogibljenje: Progressive link prednje gume: 110/90-17 zadnje gume: 130/80-17 prednje kocnice: Single disc precnik prednjeg diska: 260 mm (10.2 inches) zadnje kocnice: Single disc precnik zadnjeg diska: 220 mm (8.7 inches) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Novembar 17, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ovog kineza nemoj nikako, em je ruzan pomalo em je kinez, ovog kymca ima evil_baby i nije lose motorce, odlicno izgleda, ono sto se meni nije svidelo je sto je jako trom, tj jako sporo ubrzava ali ide lepo. recimo ja sa 193cm visine se lepo spakujem na njega, doduse mozda ljudima sa strane delujem kao na bicikli. u svakom slucaju ovaj derbi deluje skroz ok, a mislim da ce se i shesti sloziti samnom , ono sto ja znam jeste da derbi nije neka losa marka ali takodje i da nije neka najbolja ali imaju dobrih primeraka zanimljivo je da su sva tri modela razlicite koncepcije motora, prvi je naked, drugi je "kao" R, a treci je SM, tj kao da je kopija aprilie dorsoduro a polozaj sedenja ide u korist derbi-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Novembar 17, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan a evo ti i jedne slikice da i na njega moze da se montiraju koferi ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan hyosung nije kinez nego koreanac a mnogi kazu da je jedan od najboljih u klasi (btw najprodavaniji motor u shvabiji 3 godine za redom) ali ne znam.... za kymca sam i ja cuo da je dobar od nekih ali su misljenja nedefinisana i podeljenja a ako bi i kupio derbi-ja sigurno bi bio polovan jer sam tek sad saznao koliko kosta-4500 eur!!!!.... )) hvala na odgovorima...... ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...