dekifamilija 0 Napisano Decembar 16, 2008 U prolazu, 6 postova Lokacija: VOZDOVAC-MEDAK Prijavi odgovor kao problematičan Postaje već napadno, koliko drugovi uvaženi članovi i funkcioneri klubova, moje postove odn. kritike, shvataju lično. To i nije toliko strašno, koliko je strašna činjenica da žele da nas ubede da je sve bilo kako treba i da je sve vhunski organizovano. I to se na kraju javlja DEKI iz familije , koji se potukao sa milicijom na skupu (inače je član kluba koji je organizovao skup). I "ON" ima pravo da nekome nešto kaže, umesto da se pokrije ušima i ne javlja se , iz jednostavnog razloga , pošto ga niko nije pomenuo. To što ga ja nisam pomenuo u nijednom postu do sada, može da zahvali samo mojoj veri da u tom klubu ; u pitanju je MK Familija, postoje pojedinci koji pokušavaju da urade nešto da bi se imidž motorciklista okrenuo, odnosno kako bi ljudi možda jednog dana rekli , da nisu svi BAJKERI loši. Ne on se našao uvredjenim........................... E sada pominjem i ime i ime kluba i dogadjaj (Avala ove godine), a mogu da ti navedem i koga si udario i koliko si imao alc. u krvi. Misliš li ti da je to dobar primer, Elem, ako nemate ništa pametno da kažete i neki dobar predlog da date, nemojte trošiti naše vreme, VI NEPRISTOJNI LJUDI > > > > > > > > > > > > > > Policajac kojega sam istukao imao je 2,0 alc, u krvi i napao me je posto nisam dozvolio da mi maltretira goste, ovo prelazi u off. pa ti necu vise odgovarati. Zna se da" familija" ima registrovane motorcikle, svi uredne A kategorije, svi staju policiji, uspeli smo da popravimo imidz motorista i zna se koliki je moj trud na ovome.Drugovi uvazeni clanovi i funkcioneri klubova povredili su ti sujetu, jer dajes"nove" revolucionarne ideje koje postoje od pamtiveka, pa govoris da smo nepristojni,a mislis da je pristojno pljuvati javno neciji rad iako svoj nisi i nikada neces imati. Svaka kritika je dozvoljena ali ko ne zna koliko je tesko napraviti susret, makar i sa gomilom propusta ne treba da koristi priliku da pljuje ljude koji pokusavaju da urade nesto u Srbiji. Prosle godine uplatili smo skoro 1800eura sirotistu posle skupa, a ti mi kazes da narusavam imidz bajkera, propust svakog foruma je sto "revolution" moze da vredja "dekija familiju" ali pitaj nekoga na motoru kada ga sretnes na ulici ko je "revolution" i shvatices koliko su razni "revolution-men" potrebni motorciklizmu u Srbiji. Ne kazem da moto susreti u Srbiji nemaju mnogo propusta, "Familijin" susret imao je velike greske, probacemo dogodine bolje, ali ljudi koji pokusavaju da kritikuju nas rad nemaju svoja dela pa je lako kritikovati..... 2009 godine na Avali necemo naplacivati ulaz za motoriste, voleo bih da vidim kako ce "revolution" da negativno protumaci ovo ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Decembar 16, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jel to i DANDŽA ima registrovan motorcikl ??? ??? ??? ??? ??? Momak, presvlači sedišta i pravi krovove, i ne bavi se onim što ti ne iide od ruke. Čak i da je imao 5,0 u krvi, to nije razlog da ga udariš, šta više. Ako ti je to opravdanje, onda je jadno. Nisam ja kranuo u OFF: pročitaj naslov teme i reci mi koliko si ideja podelio sa nama. Imaš sreće što generalno cenim trud nekih članova tvoga kluba, pa neću previše da lajem, ali ovo što si ti uradio za motorciklizam (mislim da je otkazan defije) služi tebi na čast. Ja za sobom ne vučem takve repove ??? ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maryjane 0 Napisano Decembar 16, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kada je organizacija Moto skupova u pitnju svi mi odlično znamo kako Ne Treba, ali jako je teško sesti i napisati kako zaista treba.... ;D Evo nekog mog vidjenja kako bi ovakav jedan event trebao da izgleda... 1. (Anketa) Pošto u nas postoji neko formirano mišljenje na globalnom nivou da su moto skupovi mešavina mirisa motara, pasulja i piva ( što u većini slučajeva i jesu ) jako je nezahvalno svu tu masu odjednom „preobratiti“ i postavlja se pitanje da li je to uopšte ono što ljudi žele. Dakle, jedan od prvih koraka pri organizaciji ovakvog nekog okupljanja trebao bi da bude neka vrsta ankete da bi se utvrdilo šta ljudi uopšte očekuju od ovakvih skupova... Sigurno je da ima onh kojima je sasvim dovoljna neka relax priča uz pivce, klopu i druženje, ali, takodje je sasvim izvesno da postoji i veliki broj onih koji na moto skupove gledaju kao na neki kreativni underground dogadjaj i s pravom očekuju neki „ program „ kojim će zaokružiti svoj dolazak na moto skup. 2. ( Kontakt sa gradskim organima ) Po završetku „ankete“ organizator moto skupa svakako bi trebao da svoje ideje iznese organima nadležnim za takva dešavanja na teritoriji gde se planira okupljanje. Samim tim, preskače segment obaveštavanja svih komunalnih službi ponaosob... 3. ( Tema moto skupa ) Smatram da svako okupljanje treba da ima unapred konfigurisan neki smisao osim zabave, te nije loše odrediti neku vrstu „teme“ koja neće imati ulogu stege, ali će na neki način diktirati tok i oblik okupljanja... Pre nego što se dodje do teme moglo bi se razmotriti šta je u stvari cilj okupkljanja i šta organizator želi da postigne istim... Iz moje prizme svaki moto skup je opcija koja osim dobre zeeeze pomaže moto klubovima u ostvarivanju svojih programa (ili bi tako trebalo da bude) i to kroz sledeće stavke : - Upoznavanje ljudi sa moto sportom kroz neku „radionicu“, a sam tim se dobija veće razumevanje za isti od okoline koja nije u tim vodama.... Mnogo ljudi iz ovog sporta i privatno pišu, učestvuju na raznim forumima, predstavljaju ove ili one motore, opremu itd...Zašto to nebi odradili uživo? Neka vrsta radionice, gde bi članovi unapred odredjeni upoznali ljude zainteresovae za odredjene motore, praktično demonstrirali, diskutovali sa motoristima - Umrežavanje sa sličnim udruženjima/klubovima iz zemlje i regiona, čime se osim stvaranje mreže sa srodnim organizacijama takodje dobija na jačini jer kao takve mogu bar malo da utiču na menjanje autistične i nedelotvorne politike „nosećih“ organizacija u zemlji tipa MAS itd.... - Kulturna animacija Osim klasičnog „dovodjenja“ afirmisanih bendova koji se godinama vrte po moto skupovima mogao bi seu toku skupa izdvojiti termin za predstavljanje talentovanih ljudi koji pripadaju bajkerima...Samim tim bajkeri bi mogli da pokažu neke svoje talente i projekte van moto sporta.Kroz autorske radove (muzičke, likovne, literarne, video projekcije itd).... Verujem da postoji x ljudi koji bi itekako imali i šta da kažu i pokažu... - Humanitarni momenat Mislim da su ovakva okupljanja idealna za prikupljanja bilo koje vrste humanitarne pomoći samim tim što je velika „masa“ prisutna i što može da se izdvoji vreme za razgovor o tome i live odgovori na eventualne nedoumice ljudi koji su skeptični po tom pitanju... Poenta cele ove priče jeste da bajkeri treba da budu učesnici, a ne posmatrači moto skupa..... Pored gore navedenih predloga, takodje ostaju sve one već ustoličene „igre“ tipa : Kotlić, ispijanje piva itd..za one koji ne žele da aktivno učestvuju u programu... U svakom slučaju mislim da ljudima treba ponuditi obe opcije.... I kao najvažniji propratni momenat dobar marketing...... 1. Videti šta sve od medija može da se „iskoristi“ i na koji način.... Pod tim podrazumevam sve oblike oglašavanja koji se tiču ciljne grupe jer oglašavanje van tih okvira uglavnom za rezultat ima jako mali odziv ljudi.. 2. Kontaktirati sportska udruženja kao i ministarstvo gde bi mogla da se eventualno dobije neka besplatna reklamna kampanja na medijima gde imaju „upliv“.... Aktiviranje svih članova da kroz razne obike činjenja : po forumima, blogovima, ostalim online zajednicama prenesu vest o dogadjaju kao i poziv ostalima da se priključe........ Kontaktiranje sportskih rubrika novinskih, radiodio/tv kuća kojima svakako ovakva dešavanja jesu zanimljiva i mogu da naprave nesvakidašnje reportaže, vesti itd.... ( organizator takodje može dodeliti akreditacije odredjenoj grupi novinara koja bi već u samom pripremnom periodu mogla da izveštava o novinama u organizaciji, najavljuje, upoznaje publiku sa eventualnim promenama...) part 2... Već sam pisala o idejama i tada rekoh da ću kada uhvatim vremena napisati drugi deo priče.... Mnoga udruženja, asocijacije itd često zaboravljaju ili nedovoljno ozbiljno shvataju moć snage volontera... U svim svetskim metropolama, na ovakvim eventima najveći deo „fizikalije“ iznose upravo mladi ljudi koji su tu da posao odrade najbolje što mogu...i što je najvažnije svojom voljom! Veoma je bitno edukovati te ljude i u njima inicirati interesovanje, želju i preduzimljivost.. Na taj način volontersko telo postaje snažna mašinerija koja je od velikog značaja za bio koje masovno okupljanje, posebno kada se radi o skupu ovakvog karaktera.. Ono što bih pomenula i što smatram da je važno kada je volonterski rad u pitanju jeste edukacija volontera... Šta pod tim mislim? Ipak su bajkerski skupovi okupljanja veoma specifičnog karaktera koji se izdvaja po odredjenim potrebama ( što pozicionim, što tehničkim, što nekim drugim) od klasičnih okupljanja...Ljudi koji žele da pomognu, da budu deo aktivnog tima moraju dobro poznavati „potrebe bajkera“ kao i hijerahiju unutar organizacionog tima kako bi sve moglo da funkcioniše bez preplitanja, haosa i pravljenja praznog hoda... Mnogi Organizatori se pitaju kako da uopšte skupe volontere..... Mislim na ozbiljnu cifru volontera, ne na tetke, strine, kume i vesele drugare koji više smetaju nego što rade... Volonteri imaju svoj savez.... 1. Treba kontaktirati savez i objasniti o kakavoj vrsti angažmana se radi.... 2. Putem stalno otvorenih konkursa treba selektovati ljude koji vam se učine kao ozbiljni, odgovorni i korisni u ovakvom vidu angažovanja... 3. Ljude treba ohrabriti da iznesu i svoje ideje o tome kako bi unapredili samu organizaciju i na taj način ih motivisati da celu priču ne doživljavaju samo kao posao koji treba skinuti sa grbače....Samim tim što se javljaju kao volonteri polazimo od osnovice da su tu došli voljni, no nije uvek sve baš tako, te treba voditi računa... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siny 139 Napisano Decembar 30, 2008 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan - Izvinjavam se sto ovako nenajavljen upadam izmedju dekijafamilije i revolution-a, ali mislim da ovdje nije mjesto da se prepucavate. Zbog slicnih prepucavanja preko internet foruma mnogo je klubova puklo. Mislim da je ipak najbolje stati jedan pred drugoga i pokusati naci zajednicko rjesenje, ako vec to tako postoji. Ne mislim da vam popujem, ali zaista ovdje tome nije mjesto. - Zaboravio sam da pohvalim Bijeljinu za organizaciju motorijade u polednje dvije godine. Svaka cast momcima. Dobro mjesto, dobra muzika, mnogo motora i poprilicno dobra organizacija. Jos jednom svaka cast!!! - Ne treba biti sitnicav i svaku stvar gledati kroz povecalo. Na neke dogadjaje ne mozemo da uticemo. - Svidja mi se sto joecacak rece za rezervacije soba, ali ako mu kazem da kod nas to i nije bas tako lako uraditi, odnosno u samom gradu postoji 10-15 soba koje se iznajmljuju da li bi se odlucio da zapuca 400-tinjak kilometara a da ga ne ceka soba??? Joecacak nadam se da mi neces uzeti za zlo sto sam te pomenuo. Vec sam imao slicna iskustva sa mojima. Ako nisu sobe nece da idu. - Treba pokusati neke stvari standardizovati, ali ih i uprostiti za organizatore. - I molim Vas jos jednom da pomognemo savjetom onima koji ga trebaju i traze, a ne da se prozivamo i prepucavamo. - Jos jednom se izvinjavam svima koji ovaj moj post nisu shvatili kako je napisan i zaista nemam bilo kakvih primisli vezanih za bilo koga ko bi se mogao naci "pogodjen" ovim postom. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Decembar 30, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan To za Bijeljinu se 90 posto slažem. Stvarno je organizacija bilo korektna, ali nije da se ne može popraviti (doduše ove godine nisam stigao do obidjem braću iz RS-a. Nažalost , na njih se nije odnosila ova tema, jer znam da ima sjajno organizovanih skupova po Nemačkoj, Italiji, Engleskoj.....ali to je za mene ipak druga država (nadam se ne dugo) uprkos činjenici da je isti narod (bar u RS). Ajde sad uporedite taj skup sa onim što zovu skupovima po Srbiji.................................. E sad sve i da je Bijeljina u Srbiji, jedna lasta ne čini proleće. Ja ne primam postove lično, ali je jako glupo kada neko ističe svoj doprinos u nečemu (a ja igrom slučaja jako dobro znam koliki mu je doprinos) a to uopšte nije tema. Ja sam postavljanjem ove teme pokušao da prikupim najbolje ideje koje bismo mogli primeniti u organizaciji skupa u Srbiji. Svaki post kopji se ne odnosi na temu mi samo odvlači pažnju (ne samo meni) a ja baš nemam toliko vremena da bacam na ispravljanje krivih Drina. Sada bih još jednom zamolio one koji postuju da se drže teme, ali neću pošto ćemo uskoro staviti predloge na glasanje, čisto da vidimo koje stvari su ljudima najbitnije ili koje ljudi smatraju neophodnima. Ljudi koji su organizovali skupove, mogu da pomognu svojim iskustvom i poznavanjem problema, a oni su se nažalost uglavnom bavili sobom i veličanjem svog "DOPRINOSA". (čast izuzetcima koji su stvarno nešto doprineli a ipak su omašili temu) ??? ??? ??? ??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siny 139 Napisano Decembar 31, 2008 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan staviti predloge na glasanje, čisto da vidimo koje stvari su ljudima najbitnije ili koje ljudi smatraju neophodnima. Odlicna ideja!!! Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...