bokilic 6101 Napisano Septembar 12, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ..ma ne kupujem ja to, samo pitam ljudi sta misle o necemu sto je ipak samo san... svidja mi se sve sem dve stvari kod njega, a to je potrosnja 7,5l i upravo taj trip sa atrakcijom, previse paznje je malko previse inace ono sediste nimalo nije neudobno, naprotiv... ma sta se sekiras ce ti turimo plin i ima da uzivas. ;D hahaha taman, a zamisli koliko boca moze da stane pored u prikolicu bogami 100litarka glatko ;D ;D ;D ;D ma dobro ko ima para da ga kupi ...vozice ga na benzin verovatno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi sumnjive cene kod nas. Sve su matore komponente na njemu, i ruske je proizvodnje. Gledao sam na discovery o fabrici, nista hi-tech. Sve je robusno i kvalitetno, ali je najobicnija gvozdjurija bez nekih specijalnih masina i razvoja, na koje bi fabrika trosila pare. Sta znam, ako nove lade kostaju skoro toliko, onda bi motori trebalo da su jeftiniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi sumnjive cene kod nas. Sve su matore komponente na njemu, i ruske je proizvodnje. Gledao sam na discovery o fabrici, nista hi-tech. Sve je robusno i kvalitetno, ali je najobicnija gvozdjurija bez nekih specijalnih masina i razvoja, na koje bi fabrika trosila pare. Sta znam, ako nove lade kostaju skoro toliko, onda bi motori trebalo da su jeftiniji. U Rusiju uopšte nisu skupi, a imamo i ugovor o bescarinskoj trgavini, pa ko voli nek izvoli. Mislim da je cena u rusiji oko 4000 evra, a uvoznici zbog niske prodaje pokušavaju da namaknu velike pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Septembar 13, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Lik koji je uvozio iz Subotice vise ne radi jer niko mu nikad nije dosao ni da pogleda motor. Inace uvezao je samo Volka jednog i jednog prikolicara. Volka je pazario drugar iz NS (uskoro kisac) za 3500 E, sa oko 7000,8000 km na satu. To je taj primerak za prikazivanje. Kod suboticanina je ostao jos prikolicar, i kontam da mu je posto-po to stalo da ga proda, pa ko voli... Inace je malo frka za delove jer nema nigde da se kupi u blizini(ni u subotici, a mislim da je on sasvim odustao od posla) Ovaj vuk ide kao zmaj, drugar je vec osinuo par puta sa njega(rakijaaa, rakijaaa, svemu je kriiivaa rakija) ali se dosta dobro drzi, kad je ko tenk. Super je veliki, ne ko neki japanci, vec je glomazan i skladan pri tome i sve ok. Ovaj nas je imao probleme sa motorom ( gazda ga je nesto budzio i budzio i menjao i opet budzio,i nepaznjom je uzrokovana greska,slucajno, a mislim da je inace neunistiv) Sve je na fabrickom bas kako treba osim guma(tvrdih) fara (skrnavog) i auspuha (fen) a kad se to zameni onda je bombonica. U rusiji su mnogo jeftiniji(lada fazon) sto ce reci da je ovaj nas za novog trazio duplo vise.sto je mnogo mnogo je. Imao sam ija ideju da donesem jednog sebi iz Mscw, mada sam sad nesto odustao jer mi ne treba vise motora .Tamo se moze naci mnogo jeftino, a tek polovan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Lik koji je uvozio iz Subotice vise ne radi jer niko mu nikad nije dosao ni da pogleda motor. Inace uvezao je samo Volka jednog i jednog prikolicara. Volka je pazario drugar iz NS (uskoro kisac) za 3500 E, sa oko 7000,8000 km na satu. To je taj primerak za prikazivanje. Kod suboticanina je ostao jos prikolicar, i kontam da mu je posto-po to stalo da ga proda, pa ko voli... Inace je malo frka za delove jer nema nigde da se kupi u blizini(ni u subotici, a mislim da je on sasvim odustao od posla) Ovaj vuk ide kao zmaj, drugar je vec osinuo par puta sa njega(rakijaaa, rakijaaa, svemu je kriiivaa rakija) ali se dosta dobro drzi, kad je ko tenk. Super je veliki, ne ko neki japanci, vec je glomazan i skladan pri tome i sve ok. Ovaj nas je imao probleme sa motorom ( gazda ga je nesto budzio i budzio i menjao i opet budzio,i nepaznjom je uzrokovana greska,slucajno, a mislim da je inace neunistiv) Sve je na fabrickom bas kako treba osim guma(tvrdih) fara (skrnavog) i auspuha (fen) a kad se to zameni onda je bombonica. U rusiji su mnogo jeftiniji(lada fazon) sto ce reci da je ovaj nas za novog trazio duplo vise.sto je mnogo mnogo je. Imao sam ija ideju da donesem jednog sebi iz Mscw, mada sam sad nesto odustao jer mi ne treba vise motora .Tamo se moze naci mnogo jeftino, a tek polovan... Znaci eto seme ,odes u Rusiju avionom ( naravno prethodno nadjes sebi nekog polovnog volfa za par soma dolara) i vratis se na njemu.Ko voli avanturu spojice lepo i korisno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2918 Napisano Septembar 13, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan A najsmešnije mi to imaju model retro: http://www.ural.cc/index.php?retro_sidecar Kao da su ovi ostali hi-tec ;D Kada je Mirko Alvirko posetio fabriku Lade, njegov komentar na najnoviji model je bio otprilike sledeći: "Sve je ovo u redu,samo da su ovakav model imali pre (mislim) dvadesetak godina!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi sumnjive cene kod nas. Sve su matore komponente na njemu, i ruske je proizvodnje. Gledao sam na discovery o fabrici, nista hi-tech. Sve je robusno i kvalitetno, ali je najobicnija gvozdjurija bez nekih specijalnih masina i razvoja, na koje bi fabrika trosila pare. Sta znam, ako nove lade kostaju skoro toliko, onda bi motori trebalo da su jeftiniji. U Rusiju uopšte nisu skupi, a imamo i ugovor o bescarinskoj trgavini, pa ko voli nek izvoli. Mislim da je cena u rusiji oko 4000 evra, a uvoznici zbog niske prodaje pokušavaju da namaknu velike pare. Ustvari u rusiju su novi oko 2500$, ako se dobro secam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 13, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovaj retro solo favorit http://www.ural.cc/index.php?retro_solo . Pitanje za revolution-a i ostale poznavaoce. Sto se modela sa prikolicom tice, da li imaju kraci prenos i koliko je tesko skinuti-montirati prikolicu i voziti solo? Inace je bih vrlo rado posedovao ovakav primerak neunistive tehnike i bezvremenog dizajna ako bih nasao po povoljnoj ceni. Rusi jednostavno tako prave stvari predimenzionisano i jednostavno da bi izdrzale surove uslove eksploatacije. Ko hoce sminku ovo nema potrebe da gleda. Realno jedino potrosnja mi se nesvidja, mada mozda moze nesto i po tom pitanju da se uradi. Dr.revolution, molim nalaz i misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ustvari u rusiju su novi oko 2500$, ako se dobro secam. Pa ako su u Rusiji toliko, onaj Sportsman je moj sledeci bajk. Rodjena sestra mi zivi u Moskvi, treba samo da vidim kako to moze da se doveze dovde.... mislim, dovezo bih ga ja, ali papirologija, registracija i to.... i kako ide sa servisima, ako je prvi na 1000 km recimo, a od Moskve dovde ima par hiljada, kako cemo to da resimo..... Pi, kako me nalozi cas posla..... vec vidim plavo srebrni Sportsman, two wheel drive, i sebe na njemu. Ma nemoguce da je toliko jeftin tamo, moracu da proverim to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petar 31 Napisano Septembar 13, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga taj,sa par luisovskih izmena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan evo znam ja gde ima jeftinih motora blizu Moskve. Ovo sam slikao pre mesec dana ;D moz da biras 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Septembar 13, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, ja bih ipak ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Septembar 13, 2008 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan btw, nije kopija wermaht modela BMW R75, niti ZUNDAPP KS750 već ranijeg vojnog modela, koji se pravio u fabrici koja je kasnije završila uistočnoj nemačkoj, sa oznakom R12. Ne. R-12 je stariji model, imao je isto 750ccm i bio je takodje whermacht motocikl. Pre pocetka II sv. rata (ugovor o nenapadanju Nemacka-SSSR) izgleda da su Rusi dobili licencu (nema papira o tome) da proizvode BMW-ov model R-71. Poboljsanu verziju (R-75) Nemci su sacuvali za sebe. Od '45 ta poboljsanja su ugradjena u URAL R-72 tako da je to prakticno BMW R-75. Nesto kasnije URAL R-72 je proizvodjen u Kini pod nekim njihovim imenom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Septembar 13, 2008 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se modela sa prikolicom tice, da li imaju kraci prenos i koliko je tesko skinuti-montirati prikolicu i voziti solo? Realno jedino potrosnja mi se nesvidja, mada mozda moze nesto i po tom pitanju da se uradi. Pretpostavljam da je ovo jos uvek u osnovi konstruktorsko resenje od pre sezdesetak godina. Ako je tako skidanje prikolice nije bas jednostavno jer je i tocak od prikolice pogonski a kocnica je hidraulicna.Prenosni odnos na zadnje tockove oko 6:1. BMW R-75 je trosio oko 6,5 l/100km sa dva graetzin 24 karburatora i oko 1l ulja na 1000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Septembar 13, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Sto se modela sa prikolicom tice, da li imaju kraci prenos i koliko je tesko skinuti-montirati prikolicu i voziti solo? Realno jedino potrosnja mi se nesvidja, mada mozda moze nesto i po tom pitanju da se uradi. Pretpostavljam da je ovo jos uvek u osnovi konstruktorsko resenje od pre sezdesetak godina. Ako je tako skidanje prikolice nije bas jednostavno jer je i tocak od prikolice pogonski a kocnica je hidraulicna.Prenosni odnos na zadnje tockove oko 6:1. BMW R-75 je trosio oko 6,5 l/100km sa dva graetzin 24 karburatora i oko 1l ulja na 1000km. Hvala na ovom odgovoru. Da li znas da li postoji razlika u prenosnom odnosu kod modela sa prikolicom i bez? Ova deklarisana potrosnja od 6.5 litara je za Ural bez prikolice ali nepise u kom rezimu voznje je ta potrosnja, pa ako znas i taj podatak napisi ovde. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Septembar 13, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Motor izgleda savrseno. Ne da bih ga vozio nego... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koprian 405 Napisano Septembar 13, 2008 Svrati ponekad, 245 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Beverly 500ie Cruiser Prijavi odgovor kao problematičan pitaj sestru ako joj nije cim da proveri cene, ili nabavi neki cenovnik, cini se da bi bilo zainteresovanih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Septembar 14, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan aUUU, PA da bude konvoj urala od Moskve do Bg .... Reci cu joj da pita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1395 Napisano Septembar 14, 2008 Ne silazi, 6320 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan I ne samo sto su prvi na svetu napravili rikverc vec i JEDINI na planeti FABRICKI imaju pogon i na TRECI tocak (od prikolice) ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 379 Napisano Septembar 14, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan I ne samo sto su prvi na svetu napravili rikverc vec i JEDINI na planeti FABRICKI imaju pogon i na TRECI tocak (od prikolice) ! Aman ljudi sta ste se uhvatili tog rikverca ??? ??? Kao sto rekoh isti ima i goldwing, isto tako ima i bmw LT... A ujedno mozete da ugradite rikverc i na standardne motore http://www.patentstorm.us/patents/4523491/claims.html , mada nisam siguran u sve to, al cim su ameri zastitili patent to sigurno funkcionise ;D Only the largest touring motorcycles and a few models that are routinely used with a sidecar or converted to tricycle configuration are fitted with a reverse gear. On a few, including the Honda Gold Wing and BMW K1200LT, it is not really a reverse gear, but a feature of the starter motor which when reversed, performs the same function Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 14, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ирбитском Мото Заводу, томе који производи Урале, званични сајт је http://uralmoto.ru/ . Што се цена тиче, једна фирма из околине Москве, на чији сам сајт набасао, нуди Урале по овим малопродајним ценама (изражено у рубљама): УРАЛ GEAR-UP - 160400 УРАЛ Волк - 134125 УРАЛ Классик - 132600 УРАЛ Ретро - 211800 УРАЛ Соло - 104800 УРАЛ Соло-Классик - 119800 УРАЛ Спортсмен - 143300 УРАЛ Тройка - 152300 УРАЛ Турист - 132600 По данашњем курсу, за 1 евро добијате 36,08 рубаља. Само, не знам шта им је ово: неки GS, пардон - ГС модел? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Septembar 14, 2008 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Lik koji je uvozio iz Subotice vise ne radi jer niko mu nikad nije dosao ni da pogleda motor. Inace uvezao je samo Volka jednog i jednog prikolicara. Volka je pazario drugar iz NS (uskoro kisac) za 3500 E, sa oko 7000,8000 km na satu. To je taj primerak za prikazivanje. Kod suboticanina je ostao jos prikolicar, i kontam da mu je posto-po to stalo da ga proda, pa ko voli... Inace je malo frka za delove jer nema nigde da se kupi u blizini(ni u subotici, a mislim da je on sasvim odustao od posla) Ovaj vuk ide kao zmaj, drugar je vec osinuo par puta sa njega(rakijaaa, rakijaaa, svemu je kriiivaa rakija) ali se dosta dobro drzi, kad je ko tenk. Super je veliki, ne ko neki japanci, vec je glomazan i skladan pri tome i sve ok. Ovaj nas je imao probleme sa motorom ( gazda ga je nesto budzio i budzio i menjao i opet budzio,i nepaznjom je uzrokovana greska,slucajno, a mislim da je inace neunistiv) Sve je na fabrickom bas kako treba osim guma(tvrdih) fara (skrnavog) i auspuha (fen) a kad se to zameni onda je bombonica. U rusiji su mnogo jeftiniji(lada fazon) sto ce reci da je ovaj nas za novog trazio duplo vise.sto je mnogo mnogo je. Imao sam ija ideju da donesem jednog sebi iz Mscw, mada sam sad nesto odustao jer mi ne treba vise motora .Tamo se moze naci mnogo jeftino, a tek polovan... I prikolicar je prodat odavno! A mogu vam reci da je bio ko bombona. Ako nekome treba Lajosev broj poslacu na pm. Inace, mislim da ne radii vise sa uralima al nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano Septembar 22, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Prikolica na Uralu ima prenos preko kardana. Ide direktno iz zadnjeg tocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano Septembar 22, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan A, evo i Kineskog BMW-a 750. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 31 Napisano Septembar 22, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Svi ovi motori imaju i rucnu kocnicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...