Jump to content

Moto Zajednica

Servis na Super Teneri ???

Recommended Posts

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Nije mi zao da dam lovu majstoru ali posto volim sam da cackam, zelja mi je da sam uradim servis, pa vas molim za pomoc! Gde se ispusta ulje, gde se nalazi filter za ulje i vazduh, na koliko se pumpaju gume, itd, itd,.......?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova
  • Motocikl: ADV 350

Skines plastike, sve sem repne i one oko fara. Skines sediste. Skines rezervoar. Skines kuciste filtera, otvoris ga, izvadis dva papirna elementa, stavis nove, vratis kuciste na karburatore. Skines hladnjak, bez otkacinjanja creva, samo odsrafljivanjem. Pomeris ga u napred, skines svecice, stavis nove, vratis hladnjak. Skines stitnik motora. Odvrnes cep rezervoara za ulje. S leve donje strane ispod masine je sraf na karteru. Stavi lavor ispod, odvrni sraf, potpuno i stavi ga na sigurno. Kad prestane da kaplje, ides na desnu stranu isto ispod masine. Skidas kompletan poklopac kucista  filtera ulja, znaci sve srafove. Tu ce izaci najveci deo ulja. Kad se ocedi, jedno za 20ak minuta, stavljas nov filter, vracas poklopac kucista i sve srafove. Obavezno proveriti da li je vracen sraf koji vodi ulje ka pumpi za ulje. Vracas i sraf kartera, nova podloska bakarna onavezno. Sipas ulje u rezervoar ulja, stace oko 3l u prvom cugu, treba kasnije doliti kad se masina upali, tj . kad povuce ulje, jos litar. Proveris da nesto ne curi, vracas stitnik motora, plastike i to je to.

A najbolje je da skines manual za ST, Haynes, imas temu sa linkovima. Tu je sve objasnjeno u slici i reci, ako nemas problema sa engleskim jezikom, sve ce ti biti jasno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja