Jump to content

Moto Zajednica

Zatezanje lanca na dečijim kros motorima

Recommended Posts

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

Mora lanac da bude labav kada sedne onda ce se zateci,ako ne onda nek klinac sedne na motor pa onda podesi lanac.Ali nemoj dosta da stegnes jer prilikom skoka mogao bi puci

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1359 postova

Pazi kad zatezes lanac kod kros motora recimo ktm on mora da je otpusten kao da ce sa spadne ali se prilikom sedanja zateze ili prilikom doskoka jos vise onda se sabije skroz zadnji amortizer i namesti se kao na normalnom motoru da nebi puko . E a sad kod mog malog krosa je kontra moram da podignem zadnji tocak da bi izbacio max amortizer jer seprikom sedanja otpusta a prilikom skoka jos vise . Zadnj put sam otkinuo lanac jer je bio pretegnut.

Mislim da ces svatiti sta treba da uradis .

Usput pogledo sam dimenzije guma na slici i sajtu pise da ima 2.50 10 i napred i nazad i marka je kyoto mislim da je taylandska guma i malo je losa i dosta plasticna . Po pravilu napred ide uza a nazad sira guma . Pazi da mali nevozi sa tim gumama po asfaltu ima da ih sjebe brzo i moze da mu prokliza motor prilikom skretanja . Ako budes imao problem priliko nabavke guma oznaka 2.50 je za americko trziste , pogledacu kod mene koje su oznake za nase ako neznas javi se na pp.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

e e a gde mu je menjac?  :D

Kolko moze da ide? :o

Nema menjač, automatik. Mali je treći razred, ima vremena za menjač. Možda mu kupim Yamahu PW80 za godinu dve, ona ima menjač, ali nema kvačilo. Kada sam merio išao je 45, ali je burazer u međuvremenu nešto podešavao gas pa sada verovatno ide malo brže. Pak, mislim da još uvek ima prigušivač na izduvu, što znači kada bi se skinuo išao bi i brže. Malo da se klinac uverzira, pa ćemo skinuti prigušivač.

@ZHAOCHEN

Hvala na iscrpnom odgovoru. Znači, ove Kyoto su originalne gume? Tako bi trebalo da bude, motor je star godinu dana. Jasno mi je za lanac, mislim da treba malo da se zategne, ali generalno je malo labav kod krosa. Gledao sam večeras neku Apriliu i lanac slično stoji.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja