krle 0 Napisano Jul 28, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd -Dorcol Prijavi odgovor kao problematičan KLE 500,za 2500 EUR mozes da kupis dobar sa malo predjenih kilometara a motor je ozbiljan za putovanje i dovoljno pitom za prvi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano Jul 28, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan za moju afriku nemas problema sto se tice registracije, tek je registrovana.. poz! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 28, 2008 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Rookie, i ja sam prosle godine bio u istoj situaciji kao i ti danas. Odabrao sam Transalp i nisam se ni jednom pokajao. Prvi put u zivotu sam seo na motor kada sam otisao da kaparisem mog TA. Na njemu sam stekao prva znanja (na parkingu Bg Arene ;D ), polozio vozacki za A, i evo vec dve godine devojka i ja krstarimo Srbijom uzduz i popreko. Motor je ko stvoren za pocetnika, nije nemiran, oprasta neke pocetnicke greske, sasvim fino i ravnomerno rai i na 2,500 i na 6,500 obrtaja. Mozes s njim po hleb i mleko, a mozes i na more. Doduse nemam iskustva sa velikim rutama, ali pogledaj Josepha i Davora! Motor trosi manje od 5 litara na 100km, i sto je najvaznije nije bas neki hit za kradju pa mozes mirno da spavas. Koliko sam ja od majstora cuo Hondini agregati V600 iz tih motora su prakticno neunistivi. Odrzavanje, samo osnovno. Nadam se da sam ti pomogao. Sta god odlucis, kupuj i vozi se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rookie 2 Napisano Jul 28, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... i evo vec dve godine devojka i ja krstarimo Srbijom uzduz i popreko............. Mozes s njim po hleb i mleko, a mozes i na more....... Qurac cu da vodim devojku ....pa da pocnei da me salje po mleko i hleb Salim se, hvala ti na postu, kao i svima.Otprilike sam sagledao sta je sta. Nazalost odluka u stvari i nije odluka vise ce da zavisi od ponude polovnih motora koji ulaze u sumu koju sam resio da potrosim na motor u ovom trenutku.A jos i dodatna oprema...prilikom kupovine moracu da gledam i sta ide uz motor (kofer, crash bar i sl.) da malo ustinem od sume koju treba dati.U protivnom nasao sam oglas prodaju Africe iz uvoza 3500 jura -ima sve crash bar,bocne kofere,zadnji kofer,tank torbu,grejac,stand -a to mi je ipak dosta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 28, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan i sa svojim skromnim iskustvom mislim da sta god odaberes, za put to ne treba da bude jedan cilindar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hoze 153 Napisano Jul 28, 2008 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: Bg Prijavi odgovor kao problematičan i sa svojim skromnim iskustvom mislim da sta god odaberes, za put to ne treba da bude jedan cilindar sa josh svojim skromnijim iskustvom mislim da mozzesh sa njim na kraj sveta ako imash zzelju,volju i mashtu...a AKO imash para kupi neshto sa dva cilindra TIPA tdm i uzzivajj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzontra 1 Napisano Jul 28, 2008 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je na nasim putevima mnogo bitnija udobnost motora nego broj cilindara. Toliko rupa/zakrpa ima da, ukoliko bajk nije za to predodredjen, ima bubrezi da ti otpadnu. Znaci, revnost ovdasnjih putara automatski negira svu kreativnost japanskih inzenjera poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Jul 29, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je na nasim putevima mnogo bitnija udobnost motora nego broj cilindara. Toliko rupa/zakrpa ima da, ukoliko bajk nije za to predodredjen, ima bubrezi da ti otpadnu. Znaci, revnost ovdasnjih putara automatski negira svu kreativnost japanskih inzenjera U prvoj poruci ove teme, autor se izjasnio da zeli iskljucivo putni enduro. Putevi kod nas, ma koliko losi, su macji kasalj za bilo koji od enduro motora o kojima se ovde govori. Cak, da nema tih zakrpa i rupa, bilo bi monotono. Ako imas enduro motor, los kolovoz ti pokazuje da si na pravom putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jul 29, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da i ja nesto dodam,kada je vec moj motor uzet za primer Posto smo slicnih gabarita,oko 120kg 180 visina,suvozac 50+kg(40godina ;D )... Sa nas dvoje plus sva tri kofera natovarena,i jos nesto opreme na vrhu top case-a,motor i dalje ima dovoljno snage za svaki teren.Isprobano na auto putu,u gradskoj voznji,na neravnom asfaltu je stabilan,a ne okleva ni na uzbrdicama,a kocnice su bas odlucne kada se treba zaustaviti. Potrosnja je uvek ista,-5 litara na 100km. Necu da te nagovaram da kupis transalpa,ali ako se odlucis za njega,mislim da se neces pokajati.Za ova 4 meseca kako ga imam,presao sam nekih 9500km,i prezadovoljan sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Jul 29, 2008 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da puno ne smaram, sve je već rečeno u prethodnim postovima, samo još jedna preporuka za Transalp! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rasha XL 26 Napisano Jul 29, 2008 U prolazu, 69 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Možeš da kupiš bilo koji motor, ako voliš da voziš - uživaćeš. Ljudi idu na put i sa kineskim skuterom od 50 kuba. Gledaj da motor bude ispravan, da dobro koči i da te ne ostavi na putu. Ako je sedište neudobno stavi jastuče pod guzu, ako te slabo štiti od vetra zakopčaj se do grla, ako je mala putna brzina kreni ranije, ako ti ništa ne smeta kupi KLE 500. Srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzontra 1 Napisano Jul 29, 2008 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je na nasim putevima mnogo bitnija udobnost motora nego broj cilindara. Toliko rupa/zakrpa ima da, ukoliko bajk nije za to predodredjen, ima bubrezi da ti otpadnu. Znaci, revnost ovdasnjih putara automatski negira svu kreativnost japanskih inzenjera U prvoj poruci ove teme, autor se izjasnio da zeli iskljucivo putni enduro. Putevi kod nas, ma koliko losi, su macji kasalj za bilo koji od enduro motora o kojima se ovde govori. Cak, da nema tih zakrpa i rupa, bilo bi monotono. Ako imas enduro motor, los kolovoz ti pokazuje da si na pravom putu. Sta znam. Neki preporucuju tdm, neki hondu ili yamahu, a zasto ne strom... Hteo sam da kazem da su svi ti motori razlicito udobni po regionalnim putevima (ne znam dovoljno o pojedinacnim modelima da mogu da ih uporedim). Meni bi to bio presudni momenat, a krajnju brzinu bi ostavio za drugi put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 29, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim pominjes dodatnu opremu, pozivajuci se na Lalajkov apel, samo mislim da nisi shvatio da se radi o opremi koja ide na tebe, a ne na motor. Dakle, kres barovi, koferi i ostalo su super stvar, ali bez toga mozes. Ono bez cega ne mozes je kaciga, jakna, obuca, pantalone i tako to.... mislim da je na tu opremu Lalajko mislio. Znaci, dodatna oprema na motoru nije ono sto ti je primarno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 29, 2008 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan i sa svojim skromnim iskustvom mislim da sta god odaberes, za put to ne treba da bude jedan cilindar Ne bih se baš slagao sa tvojim skromnim iskustvom... žena je bila na svim kontinentima sa jednim cilindrom... http://www.benkapulko.com/ Ovo mi se svidja: Qurac cu da vodim devojku ....pa da pocnei da me salje po mleko i hleb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolic 3 Napisano Jul 29, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Kawasaki KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan ehm, jedna preporuka za Kawasaki KLE500... posto uglavnom poznajem samo ovaj bike, kadar sam ( :D) napisati nesto o njemu: pre nego sto sam ga kupio (novog), ponajvise me je ohrabrivala cena. sto ce mozda i tebe, jer ce ti trebati dosta para za opremu. a nakon sto sam ga kupio, odusevio sam se njegovom univerzalnoscu, lakocom upravljanja, takodje se i veoma rado vrti preko 6-7k /min, uzak je, dobar za provlacenje,... a za kraj mog izlaganja (kao u dobrim stranim auto - moto casopisima, he-he! ;D ), troskovi odrzavanja, potrosnja i registracija! Osnovno odrzavanje je sasvim dovoljno, trosi 4l on road, 4.5l off-road, registracija 8700din (2007 godiste). Pa ti vidi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Ne bih se baš slagao sa tvojim skromnim iskustvom... žena je bila na svim kontinentima sa jednim cilindrom... pa ona verovatno voli da sedi na necemu sto vibrira ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rookie 2 Napisano Jul 30, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eee sad....dzebiga sad nikako ne bi smeo da pazarim BMW (po tebi ako musko vozi BMW 650 il je frizer ili furundzija) :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan hahaha, jedva cekam bemveovce da ti odgovore na ovo hahahaha ja vozim jedan cilindar i mogu ti reci da je jako povozit, po gradu kao bicikla, na krivudavom putu savrseno lezi i povlaci mnoooogooo dobro, na pravcu je svaki motor spor pa i on e sad, sto rece neko, ljudi putuju i sa 50cc, recimo bjb clan nntom je isao na more u cg sa 50cc itd. ali je sigurno sa vecim motorom ma koji on bio mnogo udobnija voznja skoro sam isao na bjb vikend turu i presao 744km, nisam se puno umorio, cak sam po dolasku kuci otisao sa drustvom u grad, ali....ipak jedan cilindar stvara vece vibracije od 2+ cilindra i one se osecaju na celom motoru, pa i na ruckama za koje se drzis kompletan put, sediste je manje pa stim je guza u opasnosti , zastita od vetra prakticno nepostoji pa i to dodatno zamara vozaca.... moj burazer je isao do budve sa saputnikom, rekao je da vise nikada nebi tako nesto uradio, vetar, vibracije, saputnik koji dodatno opterecuje mali ram, kocnice itd. jako zamaraju vozaca i na takvoj kilometrazi se bas oseti put. da je pravio cesce pauze verovatno bi bilo laske...ali opet.... sve to nije problem kad se naviknes kao ja npr, ali ipak i ja imam zelju za necim vecim, tako da, ako ne planiras da menjas motor neku godinu onda bolje uzmi u startu nesto vece da bi ti sluzio za sve prilike kako valja...sigurno da se neces moci igrati po gradu i preskakati ivicnjake i sl. sa lakocom, offroad mora biti pazljiviji, ali ces na otvorenom putu biti u prednosti, tacnije, bices sigurno odmorniji nego na jednocilindrazu, jbg, nema nista savrseno. ja ako da Bog, iduce godine sedam na vstom 650, 2 cilindra, 70ks, 4-5l/100km, i to samo zato sto manje kosta od transalpa ili africe, isto godiste, a manje para, neko bi rekao, sigurno da to nije slucajno, ali ja znam da nema sanse da suzukiju nesto fali pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jul 30, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran da je on jeftiniji od Transalpa istog godista i da sigurno ima 70ks,ja mislim da je pre nekih 65ks mada i nije neka ogromna razlika ali cisto da budemo precizni,65ks naspram 52ks (Transalp 650),a cena verujem da je tu negde!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ako si ozbiljan kupac dodji ti sefe lepo da vidis mog pegasa... znas oglas gde je... ja sam na banovom brdu, blizu je... dobijes i casove voznje i tehnicku podrsku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rookie 2 Napisano Jul 31, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako si ozbiljan kupac Eeee to pitanje najvise mrzim. Jel treba da se slikam sa jurima u ruci i postujem na forum?? A sve sam dalje od BMWa i APRILLA i sve blizi Transalpu (ili mozda Africa).Video sam i IDEALNOG BMWa ali treba da se carini a nisam siguran koliko bi me na kraju izasao.evo ga ovde , jos nisam zvao tipa dok ne vidim za carinu -da neispadnem 'neozbiljan kupac' ili jel ima neki termin kontra od ozbiljan kupac (valjda kupac zajebant)?Imam drugara koji radi spediciju samo ne znam dal je radio ovako nesto, pa dok ga ne navatam...Vidim po ostalim postovima da je najbolje dogovoriti cenu sa spedicijom (kolko sam ja raumeo djuture sa sve carinom i dazbinama) pa da se saberem. http://www.moto-berza.com/ponuda.php?id=15993&trazi=1&ur=1&model=78&cena=3&m=BMW-F-650-GS sta vi mislite? A za obuku...valjda bi i bez trgovine pomogo' novajliji s'foruma? nisam siguran da link radi -ali copy/paste radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Jul 31, 2008 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kupaca zajebanata ima kolko oces... oce da probaju motor, malo da ubiju vreme a nemaju kesha za kupovinu... a ovo 'ako si ozbiljan kupac dodji da vidis' znaci, ako si neozbiljan nemoj da dodjes ja pogledah ovaj bmw, odlicno na slici, ali to je mnogo veca cena, 3000 + jel oko 40% za strance? onda 4200 najmanje... novajlijama se pomaze pricom na forumu, a kupcima vec moze i ozbiljnija tehnicka podrska... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Avgust 1, 2008 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Ako imas enduro motor, los kolovoz ti pokazuje da si na pravom putu. Jaoooooooo sto volim kako pises! A za obuku...valjda bi i bez trgovine pomogo' novajliji s'foruma? To se samo javis i kazes na koji poligon hoces da ides, i imaces bar 2-3 "profesora" Nemas brige za obuku, samo nabavljaj motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rookie 2 Napisano Avgust 4, 2008 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvek sam pesak.Ipak sam malo pokrenuo stvar i to snimajuci 'konkurenciju'.Probao sam kako mi cuci Honda VT750,Yamaha TDM i HONDA DIVERSION.Mislim na polozaj sedenja.Definitivno bojler mi zapinje o Diversion tako da taj tip motora otpada.Ostala dva su OK, ali imam 100 razloga (jura) da TDM zaobidjem zbog razlike u registraciji.Choper moze da prodje mogao bi da se priviknem na polozaj ali me iskusniji i pametniji posavetovase da su ove Honde VF ,VT 750 problematicne - dok su noviji choperi 535cc i manje sto je cini mi se malo.Steta. To su sve motori za prodaju u jednoj BGD garazi (tako da nijedan privatni prodavac nije 'stradao' prilikom experimenta) ;D kupaca zajebanata ima kolko oces... oce da probaju motor, malo da ubiju vreme a nemaju kesha za kupovinu.. Sad bi trebao da predjem na najzanimljiviji deo i sve merkam nekog Transalpa na ulici da zaskocim brata vozaca da mi da da posedim malo na njemu da isprobam polozaj ( ili Africu), pa da definitivno oglasim pocetak lova na jednog od njih. Nego neko pomenu kvarove i kako se jedan od ova dva vise kvari.Na koji je mislio da se vise kvari Africa??I da ne znate jos neki 'plac' za prodaju motora iz uvoza gde bi mogao da 'isprobam nekoliko enduro motora? Kod kog majstora vi popravljate (puj # puj) vase TA i AT? Mislim kod koga bi mogao da oteram motor koji odaberem da ga chekira jer ko sto reko' ja se ne razumem? U pitanju je BGD.Nazalost tako sam i ogranicen na kupovinu u Beogradu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Avgust 5, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moj jos majstora nije video ;D(ako izuzmemo zamenu lanaca i lancanika,a to je potrosni materijal) Hocu da kazem,da ne znam kojeg majstora da preporucim.A voleo bih i da ostanem u neznanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...