Jump to content

Moto Zajednica

Vodic za polaganje A kategorije u CG

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 197 postova

Ja sam polagao u budvi i polozio sam prije pet dana a evo i upustva za buduce polagace. A kategorija moze da se polaze sa 16 godina ali se na nju stavi ogranicenje do 125 ccm , ali sam cuo da posto su sad u CG nove vozacke toga nema, ali ce vjerovatno smisliti kako da to stave. a sa 18 godina vam skidaju ogranicenje na 125ccm. jos nesto psp moze da se polaze sa 14 god i on kosta oko 50e i vazi za motore do 50ccm

1.Prvo treba izvaditi ljekarsko koje kosta zavisno od grada 15 do 40e u Kotoru je najeftinije a u Baru najskuplje i traje oko dva sata i moze se izvaditi samo nekim danima.

2.Poci u auto moto ili u neku auto skolu , cijena je 150e polaganje testova i voznje i morate ponijeti licnu kartu zbog podataka.

3.U auto skoli u kojoj sam ja polagao imala su 4 predavanja prije polaganje testova , ako na test dodjete bez licne karte nemozete polagati.

4.Kada polozite testove tek posle oko 20 dana ima polaganje voznje jer nesmije prije takav je zakon .

5.U tih 20 dana bi trebalo da imate neke obuke kojih u auto skoli u kojoj sam polagao nema a vjerovatno je svuda tako.

6.Za polaganje voznje treba dati dodatnih 20e , na polaganju se radi samo osmica sto je veoma lako , nas sedam je polagalo i svi su polozili stim da moze da se polaze sa vespom od 50 ccm i vjerovatno to svuda dozvoljavaju.

7.Sledeci dan dolazite po svjedocanstvo i dajete dodatnih 10e.

8.Sa tim svjedocanstvom idete u sup i predajete ga za dobijanje vozacke , to jos uvijek nisam uradio tako da neznam da li se placa i kolko traje postupak.

9.Zadnje polaganje testova je bilo 4 jula a voznje 6 jula stim da ako polozite 4 jula testove nemozete polagati 6 jula voznju a ljeti nema ni voznje ni testova tek na jesen i mene je kostalo polaganje 220e ali ako izvadite ljekarsko na nekom drugom mjestu moze biti malo jeftinije ali ionako je skupo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 845 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride

ja sam vec imao b kategoriju. sto znaci da nijesam testove polagao,sve ukupno troskovi su bili 100e. samo sam se pojavio na poligonu i sve je bilo zavrseno za 10min

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja