Diklja 2 Napisano Mart 14, 2019 U prolazu, 1 post Lokacija: Svrljig Motocikl: Yamaha tzr50 Prijavi odgovor kao problematičan Uvezo sam Yamahu tzr 50 iz Svajcarske i nakon placene carine ostalo mi je da ga vozim na masinskom fakultetu u Nisu da se izvrsi ispitivanje kako bi dobio uverenje od AMSS-a... Naisao sam na problem sto mi je upisana maksimalna brzina motora na 65km/h u svajcarskoj saobracajnoj dozvoli (to sam video samo kod njih da stoji), ja sam uzeo potvrdu iz Yamahe da motocikl ide 65 km/h i tako poslao...Nakon obrade podataka od strane AMSS-a dobio sam negativan odgovor i odbijanje izdavanja potvrde jer motocikl po njihovim kriterijumima ne prelazi 45 km/h i motocikl mi tako stoji 2 godine neregistrovan... Imam takodje i puch pony express koji jeste igracka ali na ravno kad se zaleti moze da razvije dobrih 55-60 km/h, skuteri 90% prelaze tih 45 km/h a registrovani su u toj AM kategoriji i sad vidim mora da se vecina motocikala prevede od 1. aprila na A1... Kad sam ja trazio NIJE MOGLO ali tek kad isplacao sve moguce dazbine, takse, carine itd... a sad mora. U ovoj zemnlji vecito narod nije u pravu a izmislioci Zakona jesu. Sta sad da radim, ima li neko odgovor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 14, 2019 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Ništa. Ti svakako nećeš moći da ga registruješ ni 1. aprila. Motor ti ili nije rađen za EU tržište, ili su rađene dorade u CH. I u jednom i u drugom slučaju nema ti pomoći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feelgod 231 Napisano Mart 14, 2019 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Tuga a bitno da su pare za sve uzeli, a sada ne moze da se smisli jedan moguci nacin da se unese u saobracajnu da su izmene te, te i te i cao. Pa cemu sluzi cip kada ni broj motora ne moze da se unese izmena nego svaki put nova. Jednostavno govnrska zemlja a takvi i zakoni. Sa srecom sta da ti kazem. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brdy 2099 Napisano Mart 14, 2019 Ja sam FAP mašina, 755 postova Lokacija: Leskovac, Srbija Motocikl: apn 6 i Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Oa nista trazi opet potvrdu id yamahe na 45, pa idi na homologaciju.Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feelgod 231 Napisano Mart 14, 2019 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A sta ako ga na tehnickom stave na one tockice i poniste Yamahin papir. Sada koliko msa cuo imaju pravo i na to. JA sam imao kitovan 50ccm sreca pa sam ka udomio isao je 90kmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14903 Napisano Mart 14, 2019 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nemoze on prici tehnickom bez potvrde. A Yamahin papir se moze "ponistiti" samo u slucaju da je izdat na 45km/h a valjci izmere 60 km/h, ali to onda nije do Yamahinog papira. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6086 Napisano Mart 15, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan @brdy,@bdada, nisam bas pratio oko registracija,imas motor 50ccm i max.brzinu 65km/h i potvrdu proizvodjaca da je tako,to se vozi sa A1 kategorijom,gde je problem?Sta sam propustio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14903 Napisano Mart 15, 2019 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Gore naveden slucaj ne verujem da ima original Yamahinu potvrdu, cim baza podataka kaze drugacije, neko je hteo "poravnati" sa saobracajnom ali nije proslo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...