velvetwolf 465 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Kop Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan U poslednjih par meseci mi se pojavila smedja prasina (kao kakao) na lancaniku a ima je i zalepljene na lancu. Napominjem da nisam vozio van asfalta pa ne bi trebalo da je prasina. Sta bi to moglo biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 624 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da li si za tih par meseci nekada čistio i podmazivao lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Jun 26, 2017 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan da a vozio ili drzao na kisi, rosi,... lanac se pere i podmazuje! podmazivanje na svakih 300-500 km kisa - suvo, a pere po potrebi. to je naj bolji znak da je zreo za pranje! imas dosta rubrika na tu temu ovde optvorenih! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velvetwolf 465 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Kop Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Podmazivao na oko 500-700km. a prao na svako drugo,trece podmazivanje. Ta kao prasina se pojavi na lancu preko podmaza i na prednjem lancaniku (ispod one plastike) Danas cu da doobro operem i lanac i lancanike (i sprejom i karcherom) i podmazati pa cu propratiti sta se desava i javiti. Zahvaljujem na komentarima i misljenju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Jun 26, 2017 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Sawo, samo cesce peri i podmazuj i nema problema. Ako pada kisa dok vozis, ili je put mokar ili vizis po prasini (zemlji) ciscenje i podmazivanje odmah posle toga bez obzira da li si to odradio pre 100km, tako se najbolje dostuze maksimalni zivotni vek lanca i lancanika. Ili, prodaj malog i predji na kardan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velvetwolf 465 Napisano Jun 26, 2017 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Kop Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Poslusacu savete i definitivno cu ga cesce prati i podmazivati. Danko, veliki pozdrav za tebe! p.s. (ne bih ja ovu zver nazivao malim) A i jos sam mlad za kardan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
3OPAH 1268 Napisano Jun 26, 2017 Drug član, 1151 postova Lokacija: Beograd, Čubura Motocikl: BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, velvetwolf je napisao: Poslusacu savete i definitivno cu ga cesce prati i podmazivati. Danko, veliki pozdrav za tebe! p.s. (ne bih ja ovu zver nazivao malim) A i jos sam mlad za kardan. bez obzira na godine, odlican motor! nije sto je moj!!! ;o) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Jun 28, 2017 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan To se i meni dešavalo na XR-u nekih mesec dana, prestalo je samo od sebe. Nemam objašnjenje, ako provališ šta je, molim te, napiši ovde. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...