Golub 1641 Napisano Octobar 8, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije cu imati nekih 12h da provedem u Istanbulu... Znam da je i 12 dana malo za taj grad... Neki savet sta videti pored "standardnih" znamenitosti... U planu mi je da se setam po Fatih-u ... Ako je neko visio po Istanbulu bicu zahvalan za bilo kakav savet...Taxi, prevoz, jelo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Octobar 8, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan kupi istanbulcard za voznju svim prevoznim sredstvima, kupuje se na svakoj stanici na automatu (ima engleski jezik) i vazi za sve, metro, tramvaj, autobus, feri, cak i za javni wc kojih ima na svakom koraku (cena kartice je 5tl, i dopuni jedno 20tl kredita, bice za taj jedan dan za sve prevoze). Skini mapu kretanja metroa i uzivaj, ne bacaj pare i ne gubi vreme u taksiju. Aja sofia, plava dzamija da, ostalo ako preostane vremena, mada nije nista posebno. Probaj da se spustis na Bosfor na Besiktas, prosetaj pored bosfora i doruckuj negde pored vode u restoranima (u turskoj je dorucak uzivanje, mezeti se i po 2 sata lagano uz 4-5 cajeva naruci meze - bas ga tako zovu ) to ga dodje na skupom Besiktasu oko 10 eura po osobi ali ce izneti pola kuhinje E onda kao sto Boca kaze, predji preko bosfora na uskudar brodicem, sa uskudara mozes pored vode da uzmes Dolmus (kombi taxi, 2-3 Lire) do Kadikoy (uz put mozes da opicis sliku ispred Kiz Kulesi (devojcina kula) i pravac Kadikoy, deo Moda. Na Modi je autenticni Turski haos, guzva, pijaca, prodavnicice, restorani, ali ne za turiste, za Turke!! Tu klopaj Doner (nesto kao giros) (klopa na fatihu je za turiste, nije losa, ali je skupa). Uz Doner obavezno (ayran) - turski jogurt. Ako te ne bude mrzelo, nadji nacin da odes na brdo Camlica, (camlidja) odakle puca pogled na bosfor, mostove i evropski deo... Tamo mozes isto da pijes caj i uzivas. Ovo bi se moglo spakovati u 12 sati dinamicnog obilaska (posle ovoga par dana mirovanja ) I da, +905494523225 ako sta uztreba tu sam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darko dav 710 Napisano Octobar 8, 2016 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: SVILAJNAC Motocikl: Honda Africa crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan kupi istanbulcard za voznju svim prevoznim sredstvima, kupuje se na svakoj stanici na automatu (ima engleski jezik) i vazi za sve, metro, tramvaj, autobus, feri, cak i za javni wc kojih ima na svakom koraku (cena kartice je 5tl, i dopuni jedno 20tl kredita, bice za taj jedan dan za sve prevoze). Skini mapu kretanja metroa i uzivaj, ne bacaj pare i ne gubi vreme u taksiju. Aja sofia, plava dzamija da, ostalo ako preostane vremena, mada nije nista posebno. Probaj da se spustis na Bosfor na Besiktas, prosetaj pored bosfora i doruckuj negde pored vode u restoranima (u turskoj je dorucak uzivanje, mezeti se i po 2 sata lagano uz 4-5 cajeva naruci meze - bas ga tako zovu ) to ga dodje na skupom Besiktasu oko 10 eura po osobi ali ce izneti pola kuhinje E onda kao sto Boca kaze, predji preko bosfora na uskudar brodicem, sa uskudara mozes pored vode da uzmes Dolmus (kombi taxi, 2-3 Lire) do Kadikoy (uz put mozes da opicis sliku ispred Kiz Kulesi (devojcina kula) i pravac Kadikoy, deo Moda. Na Modi je autenticni Turski haos, guzva, pijaca, prodavnicice, restorani, ali ne za turiste, za Turke!! Tu klopaj Doner (nesto kao giros) (klopa na fatihu je za turiste, nije losa, ali je skupa). Uz Doner obavezno (ayran) - turski jogurt. Ako te ne bude mrzelo, nadji nacin da odes na brdo Camlica, (camlidja) odakle puca pogled na bosfor, mostove i evropski deo... Tamo mozes isto da pijes caj i uzivas. Ovo bi se moglo spakovati u 12 sati dinamicnog obilaska (posle ovoga par dana mirovanja ) I da, +905494523225 ako sta uztreba tu sam. Svaka čast na postu,planirao ove godine na dva dana u Istanbul,al ispale neke druge vožnje,al zato sledeće obavezno,a ovo sve memorisem ,pa i broj ako budeš još bio tamo,makar pivo da popijemo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Octobar 8, 2016 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi je plan: 21.10 (petak noc) stizem oko 23h na Ataturk, nasao sam hostel reltaivno blizu sa pristojnom cenom da ne bih visio na aerodromu do jutra a i da me taxi ne odere posto koliko videh nema javnog prevoza do hostela ( http://hanhostels.com/location/ ) trebao bih biti nazad na aerodromu oko 18h - 22.10... Probacu da izboksujen dodatnih 24h tj da ostanem do 23.10... Ako neko nesto ima neka doda... dankan-e puno hvala! Upisacu broj...ako imas vremena bice bi zadovoljstvo da te upoznam...Ako ne imas od mene cast kada dodjes u BGD @Bocca_bastard A mi bi mogli negde na pivo do 21. te da mi lepo objasnis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Octobar 8, 2016 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo da se namcem, obavezno se vidjamo! Javi se, ja sam na Azijskoj strani ali sam ocas posla gde god! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milx 129 Napisano Octobar 23, 2016 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Lepo je kada ode covek negde a neko ga saceka ....bar na kratkom picu. Sve nalbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 23, 2016 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo da se namcem, obavezno se vidjamo! Javi se, ja sam na Azijskoj strani ali sam ocas posla gde god! Da ne znaš možda gde se nalazi 'ali rizina' kuća, ona je isto na azijskoj strani. Ali nisam mogao nigde naći podatak na netu a bilo nam je zanimljivo sa vidimo uživo. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...