mPython 0 Napisano April 29, 2016 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Nosim se mislju da nabavim enduro motor koji bih vozio po sumama i gorama. Dakle strogi off-road ili kako se jos kaze single-trail, nikako kros. Zbog povoljnijeg odrzavanja isao bih strogo na 2T masinu, a nadam se da bih jednog dana i sam mogao da obavim dobar deo servisiranja. Voleo bih da motor ne bude stariji od 12 godina, mada je ponuda polovnih 2T motora jako slaba, i sve se uglavnom svodi na KTM EXC modele koji su papreno skupi (verovatno jer je japanska velika cetvorka poptuno napustila 2T pricu pre 12-15 godina). Da li treba izbegavati Gas Gas (i mozda Sherco) motore slicnih godista (delovi, servis, ...) ? Vidim da svi savetuju da ne uzimam nista preko 125 cm3, jer nemam nikakvo iskustvo sa motorima (iako sam nadomak 40-te), ali ponude sa jacom kubikazom su dosta cesce, pa se pitam da li je moguce jednostavno smanjiti snagu motoru od 250 cm3 ili 300 cm3, a da to ne utice lose na sam motor. Npr. da prepolovim snagu motora u startu, i da vremenom kako sticem iskustvo snagu povecavam. Nacuo sam da prejak motor usporava ucenje off-road trikova. Otvoren sam i za druge predloge, budzet mi je rastegljiv do oko 2300 €. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano April 29, 2016 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan A zasto bi i uzimao preko 125 kubika dvotaktno....2t 125 full cross ima i do 45 konja a motor tezak 80 kila.... Ja vozim kx 125 i to je poprilicno opaka spravica....ocas posla se i sa nje omlati... tako da ih nemoj porediti sa ostalim 125.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Night Riderr 91 Napisano April 29, 2016 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Banja Vrujci Motocikl: Yamaha Radian 600, Beta Xtrainer 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj privatne poruke imam motor koji bi ti odgovarao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...