bojanbl 0 Napisano Decembar 23, 2015 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan Ovako: suzuki gt 80, star bar 30 ljeta ne pali kad je hladan, ni na kurblu ni na guranje kad ga nekako upalim i vozam, posle toga pali ko mina. svećica baca varnicu, dakle to je isključeno sauh...povučem ga,probam kurblati,sauh se sam vrati u OFF... da nije sauh crko? ili karb? kad je vruć, ide ko munja, nema gde ne izvuče, nisu mu karike umrle... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Decembar 23, 2015 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Operi i detaljno ocisti, produvaj karburator ako vec nisi. A svecicu stavi koja ide a ne koju imas. meri kompresiju na hladno sa gasom do daske bez sauga. Bar treba da ima 8 do 9 bara minimum a ako nema onda nemoj da ga gasis !!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4808 Napisano Decembar 23, 2015 Drug član, 1870 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kakve veze ima kompresija sa gasom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Decembar 23, 2015 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Када мериш компресију са пуним гасом онда мотор усисава ваздух без сметње а када мериш без гаса онда нема ваздуха па нема ни компресије. Сва возила са карбуратором или убризгавањем са клапном када мере компресију требало би дати гас до даске. ! Пробај овако и онако и понекад је разлика 3 до 4 бара 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goksit 3 Napisano Decembar 23, 2015 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre dva dana mi majstor merio kompresiju na tsr125 i on insistirao da prvo zagrejem motor pa tek onda da izmeri kompresiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Decembar 23, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pre dva dana mi majstor merio kompresiju na tsr125 i on insistirao da prvo zagrejem motor pa tek onda da izmeri kompresiju.Cvaje na hladno pokazu nesto kompresije ako iole ima karika,medjutim kad se zagreju ostanu i bez to malo. Simptomi su da pali hladan ali zagrejan jako tesko,zbog toga je trazio da motor bude zagrejan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Decembar 24, 2015 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan dakle ovako: ako u karbu iole ima nekog "falš" vazduha-mašina neće upaliti?? mene brine to što hladan toliko teško pali da već izgubim živce, a kad je vruć onda stvarno kresne ko mina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Decembar 24, 2015 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ocigledno je da je problem sa sauhom.Nisam siguran koji je model karburatora na tom motoru najbolje ti slikaj karb da se vidi tacno koji je pa da onda neko moze preciznije da ti da odgovor i pomogne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Decembar 28, 2015 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan Karb je Mikuni 20mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Decembar 28, 2015 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan kakve ti je boje svjećica ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2384 Napisano Januar 5, 2016 Andragog, 4961 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Šta bi sa mopedom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Januar 11, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan Ma šta bi? Ništa, bili praznici,nisam stigao ni otići do garaže Videću mehaničara ovih dana da naleti, neka on pogleda taj karb Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 12, 2016 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se sam vrati? tu nesto ne valja, objasni to malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Januar 14, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan ovako: povučem čok, i posle sekunde on se sam vrati na polazno mesto...dakle uopšte ne ostaje povučen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BorišaMotoriša 154 Napisano Januar 14, 2016 Svrati ponekad, 293 postova Prijavi odgovor kao problematičan meni se sam vrati posle 7-8 sekundi, ja mislio da je to namerno tako napravljeno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Januar 14, 2016 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan ovako: povučem čok, i posle sekunde on se sam vrati na polazno mesto...dakle uopšte ne ostaje povučen Ti onda palis bez sauha. Jel mozes da probas da povuces i drzis jednom rukom a drugom palis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Januar 14, 2016 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan ovako: povučem čok, i posle sekunde on se sam vrati na polazno mesto...dakle uopšte ne ostaje povučen to nevalja tako .. ispod crnog plastičnog pokloppa mora biti gumica koja dihta oko osovine i drži ju na mjestu ... ako je gumica potrošena ili toliko otvrdnula s vremenom da nedihta i ne drži osovinu, znači da ujedno vuče i falš zrak na tom mjestu (to je manji problem) ali je problem što češ vrlo vjerovatno sjebati taj plastični poklopac ako budeš sam išao drkati po tome .. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Januar 15, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan fala braćo na savetima...danas ga pakujem i šaljem mehaničaru,pa neka ga on opravlja uglavnom za sezonu mora biti sređen.... do sada sam mu promenio komplet elektroinstalaciju, far,migavce ( stavio ledovke, sa novim relejem),zamenio kočiona klješta za zadnju kočnicu...još ovo da sredim i kao nov je!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano April 8, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan e pa ljudi evo mene motor bio kod majstora...sredio struju, zamenio sve kablove, uradjena generalka (novi klip,karike...) ali karburator ko mrtav!!! opet ovako radi: upalim ga jedvaaa..onda ga vozam i sve ok, pali i sledeće jutro bez problema...ali čim stoji par dana a ne palim ga,onda je takva muka za upaliti!!! sad ja našao karburator mikuni 22mm, kaže lik "vakuumski čok"..koji je to kurac? na šta ga spajam? đe ba to da povežem i kako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano April 11, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan jebiga, cilindar bio napukao dole na kraju, karike otišle.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano April 11, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan ne znam šta bi još moglo biti, kad je u mašini sve ispravno i novo...kad uspem gorivo u cilindar, onda upali odmah,i posle toga radi...ali ovako jebemga nikako! kao da karb uopšte gorivo ne baca u motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Maj 18, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan sređen motor,karb,struja... problemi sa zadnjom kočnicom!! nikakva je,nema pakni,anker-plata loša.. mogu li to staviti od nekog drugog motora??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanbl 0 Napisano Maj 18, 2016 U prolazu, 13 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: Jawa 350 1980. Prijavi odgovor kao problematičan ma nema paknova, anker-ploča je loša... sad, original ploča je 75evra,pakne još 25, oprugice po 5...nemam toliko, jel mogu uzeti točak od drugog bajka (takođe 16 inča,jel je ovaj toliki) sa komplet dobošem? ili točak od 18 inča? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...