Darko SB 391 Napisano Novembar 19, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Pozz Evo jednog od nesto bezbednijih po motor nacina za skidanje varijatora. Ja sam iskoristio lanac od yuga 45 i jednu gidoru. Ideju sam "ukrao" od lokalnog majstora Ljudi svasta pokusavaju, nemaju alat pa krenu kako im padne na pamet, jedna od najopasnijih varijanti je definitivno cukanje srafcigerom u ivicu srafa kojim je usrafljen varijator, posto sam kupio polovan skuter eto imao sam priliku i to da vidim, postavicu slike da vidite dokle su cukali. Neki pokusavaju blokiranjem peraja varijatora pa tako i polome ista pa je posle varijator u debalansu i opasan po radilicu. Neki kod vulkanizera vazdusnim pistoljem, sto takodje nije bas idealno resenje ali svakako bolje od predhodna dva. Varijator kao varijator se nalazi na osovini radilice, svako cukanje o isti moze da osteti lezajeve i klipnjacu pa stoga oprezno prilikom demontaze. Ako nemate originalni kljuc ja bih savetovao metodu skidanja koju ja primenjujem. Dakle jednom gidorom u jedan smer, drugom u drugi i relativno lagano ide odsrafljivanje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos96 141 Napisano Novembar 20, 2015 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Smederevo / Cacak Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125 Prijavi odgovor kao problematičan Super je ideja, ali mene interesuje zasto mislis da pneumetski pistolj nije dobar za to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 210 Napisano Novembar 20, 2015 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50, Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast na oreginalnosti ali takodje neznam zasto pneumatski pistolj nije dobar. Skidam vec duze vreme i variatore i korpe kvacila na motorima sa menjacem i kvacila na testerama i nisam imao nikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22476 Napisano Novembar 20, 2015 Integrisan, 9640 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Udarnim pistoljem se i odvijaju takve stvari, inace na samom varijatoru imas odlivak u koji se blokirac stavi, lanac ce sigurno ostaviti po neki oziljak, nista strasno ali primetno... Evo slike blokiraca kojim se sluzim a napravio sam ga za 10 min, cisto ideju da dam. Pozdrav Nenad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miroslav91 602 Napisano Novembar 20, 2015 Zainteresovan, 394 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400 Prijavi odgovor kao problematičan Ja varijator odvijam na slican nacin kao kolega N.F.S, samo sto umesto onakvog blokiraca uguram mali inbus kljuc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Novembar 20, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Pa super ideja, jos bolje, i nije ni tesko da se napravi a najblize originalu... A lanac nije,barem kod mene, ostavio nikakvog traga koriscenja, za svaki slucaj moze da se ubaci parce gume izmedju njega i varijatora za svaki slucaj. Pneumatski pistolj odsrafljuje bez problema, i najlaksa varijanta, mene brine da ne osteti klipnjacu, znam da ne bi trebalo i da nece ali ipak izbegavam, nekako mi nesigurno, ali to je do mene izgleda Sent from my GT-I9300I using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko SB 391 Napisano Novembar 20, 2015 You tube / Drandigo .., 619 postova Lokacija: Sokobanja Motocikl: Yamaha Fz6S Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda kad sivonja skida varijator.. Cuk i srafciger, kratko i jasno... Sreca pa nista sem srafova nije osteceno, cuje mi se lezaj pozadi u kvacilu jedino, da li je od udarca ili ne ne mogu da tvrdim, ali je za zamenu. I kako skinuti zvono kvacila bez nekog posebnog alata... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...