Milan KG 34 Napisano Septembar 28, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Imam Bmw GS-adventure 2012 i Muci me jedna stvar. Gledao sam na You tube pored Toga sto menjaju ulje u diferencijal i menjac. Mazu i Kardan nekom belom pastom. Bukvalno rasklope i namazu Tom pastom. E sada zanima me koja je to Pasta i na koliko km je potrbno to mazanje. Na prolece bih opet menjao ulje u menjac i diferencijal pa da obavim i to sa pastom ako je potrebno. Zamolio bih sve koji se razumeju u to da daju svoj komentar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2670 Napisano Septembar 29, 2015 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Maze se nazubljena osovina ili ozljebljena caura (jer ulazi jedno u drugo) i da bi bilo sto manje trenje, samim tim i manje habanje) maze se sa masti koja podnosi povisene temperature. Ja to radim sa litijum mast, ili ti je bolja ta bela ( nemogu se setiti kako se zove) ali je vazno da bude masno, jer osovina seta kroz cauru kod gibanja diferencijala. Nekad smo to mazali tovat mascu ( i radilo posao) medjutim sada kod ovih modernijih motora diferencijal se zagreje 50-60 stepeni, pa obicna mast brzo iscuri. Ja znam da si ti to znao, ali voles da pitas. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Septembar 29, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/84442-gs-serija-pitanje-u-vezi-odrzavanja/?p=1691390 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan KG 34 Napisano Septembar 29, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan Maze se nazubljena osovina ili ozljebljena caura (jer ulazi jedno u drugo) i da bi bilo sto manje trenje, samim tim i manje habanje) maze se sa masti koja podnosi povisene temperature. Ja to radim sa litijum mast, ili ti je bolja ta bela ( nemogu se setiti kako se zove) ali je vazno da bude masno, jer osovina seta kroz cauru kod gibanja diferencijala. Nekad smo to mazali tovat mascu ( i radilo posao) medjutim sada kod ovih modernijih motora diferencijal se zagreje 50-60 stepeni, pa obicna mast brzo iscuri. Ja znam da si ti to znao, ali voles da pitas. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan KG 34 Napisano Septembar 29, 2015 U prolazu, 84 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Enduro Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/84442-gs-serija-pitanje-u-vezi-odrzavanja/?p=1691390 Rekli su mi da ti imas odgovor na ovo moje pitanje. Hvala ti mnogo si mi pomogao Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4180 Napisano Septembar 30, 2015 Ne silazi, 6543 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Rekli su mi da ti imas odgovor na ovo moje pitanje. Nemoj da sad budem dežurna..., a ima pasti koje su pod BMW etiketom i oba kraja kardana valja da se namažu kao i mnogo toga u celoj transmisiji. (Nego kad smo kod maziva, lično imam rezervu prema spomenutom ulju u nekoj tamo temi.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alien 603 Napisano Octobar 7, 2015 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R1200GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja to mazem sa Honda Moly na svakih 20.000km kad i promenim ulje u kardanu. Postoji i original BMW mast za to, mislim da cu je uzeti sledeci put. p.s. Ne zaboravi da zamenis novu (!) maticu koja drzi gornji krak kardana nakon rasklapanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...