Vampa 3488 Napisano Mart 17, 2021 (promenjeno) Drug član, 1107 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan samo ne znam gde da sipam i gde da vozim u opisu stoj da ima mnogo rdje,da nema papire i da ga je bager ugnjecio ali je cena 499. ovo ce kod nas pa na vlasnika i da i ovaj je isto raritet Promenio Mart 17, 2021 član Vampa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Mart 18, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan samo ne znam gde da sipam i gde da vozim u opisu stoj da ima mnogo rdje,da nema papire i da ga je bager ugnjecio ali je cena 499. ovo ce kod nas pa na vlasnika i da i ovaj je isto raritetUnikat, takav nećeš više nigde naćiPoslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10778 Napisano Mart 18, 2021 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Unikat u unikatnom stanju za unikatnu cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Mart 18, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Unikat u unikatnom stanju za unikatnu cenu Čoveku treba 500 € nemojte biti okrutniPoslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5701 Napisano Mart 21, 2021 Drug član, 2527 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Africa RD07 Prijavi odgovor kao problematičan 2004 ali amss vratio na 2003, pa KAKO MOZE DA VRATI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
WoodyRider 819 Napisano Mart 21, 2021 Zainteresovan, 512 postova Lokacija: Vršac Motocikl: Japanski Prijavi odgovor kao problematičan @drmilan_ pa lepo, oni te vraćaju na pravi put, sa kojeg si skrenuo u zanosu prodaje i lake love 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2449 Napisano Mart 21, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Lepo. Kad kupuješ auto u inostranstvu u saobraćajnoj je godina prve registracije i oni ga vode kao to godište. Carinu platiš za to godište ! Ali na AMSS po broju šasije vide kad je izašao sa trake i neretko se dešava da si kupio auto 2008 međutim on je 2007 sišao sa trake.Meni se 2 puta desilo.Ako ćemo tako,zašto se onda naplati carina za godište iz saobraćajne? Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 21, 2021 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Ako si imao EUR1 obrazac nijednom nisi platio carinu, ako nisi imao trebao si Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2449 Napisano Mart 21, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Izrazio sam se carina,znamo svi da se plaća samo pdv. Ali,evo,svakako , opet ako plaćaš pdv , nije ista osnovica po katalogu za godinu "novije" vozilo. Msm znaš poentu,šta hoću da kažem. Imao sam oba puta EUR1, samo za Yarisa nisam mogao obzirom da je iz Japana direktno.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 920 Napisano Mart 21, 2021 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam Slobo, ne sumnjam ja da si se ti zajebo kad si kupovao za sebe ali veruj mi preprovdavci kojima je to posao dobro znaju šta rade samo se mnogo prave blesavi i večito im kriv ABS, AMSS i svi ostali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Mart 21, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, drmilan_ je napisao: 2004 ali amss vratio na 2003, pa KAKO MOZE DA VRATI Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bob Rock70 168 Napisano Mart 21, 2021 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ...Honda Transalp XL 700,Honda Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan AMSS ga vratio na fabrička podešavanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2449 Napisano Mart 21, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam Slobo, ne sumnjam ja da si se ti zajebo kad si kupovao za sebe ali veruj mi preprovdavci kojima je to posao dobro znaju šta rade samo se mnogo prave blesavi i večito im kriv ABS, AMSS i svi ostali. Dobro je,razumemo se Pa znaš i sam,ako sam dobro ispratio iz tema gde smo se sretali,radiš nešto vezano za vozila neka procena ili slično,ako se ne varam? Onda sve znaš kako ide. Ja kad sam uvozio kola,prodaje se kao godište iz saobraćajne,tako ga i platiš,kad se carini,po tom godištu iz kataloga računaju mu vrednost od koje plaćaš pdv,e onda kad AMSS dođe odjednom je auto stariji godinu dana. Dakle,aparat je tako napravljen da te ošteti legalno. Zašto nam ne vrate deo novca ako se na amss ispostavi da augo nije 2006 nego 2004 recimo,nije isti iznos osnovice za pdv,jel tako? Kataloški i tržišno manje vredi?Moje lično mišljenje je da je to napravljeno da se "otimaju" pare i da nema nikakvu svrhu,zaista. Takođe kao ova fora sa tehničkim pregledima.A preprodavci...pa šta reći,ne znam,nisam tu mnogo pametan. Ja mislim da nije to toliko do preprodavaca samo,ljudi kao ljudi,ako su loši onda su loši,ne moraju biti preprodavci. Ima i nepreprodavaca koji lepo znaju da uvale i prećute masu stvari.Skoro smo za sestrića uzeli auto,poverovali na reč čoveku. Kad ono, kilomteraža za 100 000 vraćena,auto sečen na pola...jebi ga...Život ide dalje.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18444 Napisano Mart 21, 2021 Integrisan, 5504 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Samo VIN broj i to je godiste vozila kakvi kurci palci prve registracije i gluposti. Onda napisi kada si prvi put okrenuo kljuc u bravi a ne da te zajebao AMSS. Znaci ispada kupio si auto koji je sisao sa trake 2004, stojao u salonu 6 godina i ti ga kupis i kao 2010. godiste a do tada model doziveo 100 izmena i unapredjenja. Klosarska posla... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6089 Napisano Mart 21, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, slobasuper9 je napisao: augo nije 2006 nego 2004 recimo,nije isti iznos osnovice za pdv,jel tako? Kataloški i tržišno manje vredi? Prvi vlasnik kada ga je kupovao,da li je na kontu toga dobijao neki popust od dilera?Jer taj auto je dve godine stajao u salonu neprodat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2449 Napisano Mart 22, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Prvi vlasnik kada ga je kupovao,da li je na kontu toga dobijao neki popust od dilera?Jer taj auto je dve godine stajao u salonu neprodat.Pa ne znam za to. Niti to mene zanima. Ja ovde pričam o drugoj pojavi kod nas,odnosno problemima u koracima.Pazi logike,uvezeš auto ili motor,platiš carinu ili pdv,kako god, i tek onda ti amss kaže pa ne može da se registruje zbog fabričke restrikcije u snazi. Pazi molim te , u CH može al kod nas ne. Nisu znali ni da prepišu zakone.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6089 Napisano Mart 22, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pa jbg. carina robe i registracija vozila ne idu u paketu.Mozes da uvezes i sporet iz Amerike ali prc ne radi na 220.E sad sto mi hocemo onako kako nama odgovara je druga stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2449 Napisano Mart 22, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije baš da sam na to mislio,ali ajde,neka bude.Nije poenta šta nama odgovara,poenta je ako su već prepisivali zakon,onda su trebali i da ga prepišu. Država je u službi građana,odnosno trebalo bi da bude.Jedno je napraviti zakone koji će ljudima olakšati i pojednostaviti stvari a drugo je napraviti zakone koji će puniti buđžet i praviti ljudima peripetije. Znaju da naplate pregled,ali ne znaju da reše par meseci problem potpisivanja rešenja,hiljade kola su stajala ni tamo ni vamo zbog toga. Ko snosi posledice? Pa narod i pravna lica koja se bave trgovinom i " roba " im stoji neupotrebljiva i zarobljene pare bez da može dalje da se raspolaže sa istom. Dajte ljudi...Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6089 Napisano Mart 22, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa tobom,al takvi smo kakvi smo,zajeban narod zajebana drzava,cesto pukne po nekom neduznom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2449 Napisano Mart 22, 2021 Drug član, 1046 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ma znam...Svima nam je sve jasno,nego,eto, samo malo da promislim na glas Biće bolje,ostaje nam da se nadamo.Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 23, 2021 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Imamo još jedan hit... Honda VFR RC 36 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda VFR RC 36, 1992. godište, Touring, vozilo prešlo 90700 km, Smederevska Palanka. Cena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano April 23, 2021 Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan On 2/23/2021 at 8:28 PM, Surla85 said: Taj je bio u Beceju pre 10-tak godina, prodat je cini mi se u srbiju negde.... Da,farban je. Takvog ga je kupio i kolega,al se ne secam odakle... Pa i Becej je u Srbiji... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano April 23, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 576 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Spisak mera/pravila/stvari koje zameram ovoj državi je dugačak nekoliko stotina strana ali to sto se tice godišta vozila mi je logičnije naše tumačenje nego nemacko... Oni stvarno vozilu gledaju godište kad je prva registracija, kolega je pre neki dan kupio Megan 2010 godište, tako je uvezen iz Nemačke, AMSS ga vratio na 2008, morali da traže od Renoa potvrdu za vozilo, ispalo da je proizveden u decembru 2008 a u januaru 2010 isporučen u Nemačku i tamo je u saobraćajnoj 2010, tu je na neki način oštećen i prodavac i kupac, ko kome treba da doda/oduzme stvarno je diskutabilno... Promenio April 23, 2021 član Mc SREMac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6387 Napisano April 23, 2021 Drug član, 1420 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan U nekim drzavama se u saobracajnu upisuje i godina proizvodnje ukoliko se razlikuje od godine prve registracije. Ima slucajeva da se karoserija napravi u drugoj polovini godine, a iz nekog razloga slabije potraznje ili problema u sklapanju, kompletira se vozilo sledece godine. Abs vraca na godinu proizvodnje, ali sta je u stvari istina? Jos je karoserija verovatnije i najsvezija, jer delovi znaju biti i par godina stari. Evo jednog grubljeg primera za motocikli koji je 2009 ali prodaje se u paleti nikad sklopljen , 0km od dilera. Nov, ali debelo u godinama. Imam primer na vozilu da je broj godine na ramu noviji od broja na nalepnici. Kinezi uzeli proslogodisnju nalepnicu i ukucali zadnje cifre sa rama na nju. U Svajcarskoj sve regularno, registrovan, ovde abs pravi problem. A najlakse i najjeftinije napraviti nalepnicu. Nebulozno je smatrati da je neko falsifikovao i uradio pogresno nalepnicu i jos vozilo ucinio starijim. Ali eto kod nas je to problem. Veci katolici od pape. Kao sto rece kolega, drzava ne radi u korist gradjana, cak ne radi ni u korist sebe. Elem dobio sam nalepnicu od proizvodjaca u rekordnom roku i besplatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10778 Napisano April 23, 2021 Hronični Motociklopata, 7445 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ThePainkiller je napisao: Imamo još jedan hit... Honda VFR RC 36 WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda VFR RC 36, 1992. godište, Touring, vozilo prešlo 90700 km, Smederevska Palanka. Cena... Nadam se da postoji poseban krug pakla za ljude koji iseku masku radi montaže višljeg volana, a tek vizir je propisno ružan...nagrdio je lep motor za sve pare... Pošalji mu sliku svog VFRa da vidi papan kako se to radi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...