Jump to content

Moto Zajednica

Enduro Prelazak sa 50-90cc na 125cc

Recommended Posts

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Tomos BT e90 :3

Pa znam, sve to gledam

Za sada se najvise mislim izmedju Suzukija Ts i Honde Mtx , vise mi se svidjaju Enduro motori od Dual sport motora :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 66 postova

Po meni Suzuki Ts je u svemu ovako bolji od Honde Mtx, ali samo malo, skoro su isti, lepi su oba motora ( bar meni ), jaki su oba motora a razlika u ks je mozda samo 2-3ks, krajnja brzina skoro ista msm da je 110-120kmh , a ubrzanje skoro isto, za ram msm da honda ima jaci ( izdrzljiviji ) ram, a potrosnja skoro ista ( lagana voznja za oba msm da trose 3-4,5L a u offroad voznji msm da je 4-7L ali nisam siguran)

Jedino je Mtx bolji zato sto ih ima vise u prodaji, Ts jedva da sam nasao 2-3, a Mtx ima desetak pa vise, plus je jeftiniji, cena za Ts je 650-1000 msm, a cena Mtx-a nsm da je 500-800

Sada cena skoro svih Mtx je ista, niska cena, ali nzm da li motor moze da bude u dobrom stanju za tu cenu ( msm na masinu ) skoro svi izgledaju dobro, ocuvano

Ali mi se nekako ne uklapa dobro stanje Mtx-a u tu cenu

Mozda se motor toliko ceni??

A izmedju Aprilije Pegaso i Yamahe Tdr, msm da je Tdr bolji, ista krajnja brzina i ubrzanje, msm da pegaso ima 23ks a tdr ima 25ks??

Sve je to skoro jednako, ali pegaso ima kraci vek trajanja, brze se pokvari, a vlasnici Tdr-a pricaju da voze i vise od 15000km rade generalnu i na vise i sluzi odlicno

Pozdrav :D

• Svrati ponekad, 331 postova
  • Motocikl: TA 99' Dominator 95' Keeway exceed 125ccm

Vidi se da si mlad i neiskusan i da imas jos mnogo toga da prodjes... Ali ne brini se doce sve polako...

Postoji nesto kod motora, neki x faktor... Koji jednostavno ne moze da se meri milisekundama ubrzanja, kolicinom konja i ostalim stvarcicama... To ti je ono kad imas dva motora koji su na papiru istih perfomansi a u stvarnom svetu su totalno razliciti... To jednostavno nista ne znaci kao osecaj kad ti sednes i probas pa sam skontas da nije sve u kw, ks i km/h... Nesto ti jednostavno lezi i odgovara i budi u tebi onaj osecaj zbog cega u stvari i volis da vizis motor...

Moj savet idi nadji, sedi i probaj, i jedan i drugi pa ce ti sam motor reci uzmi meeeeee ;)))

• U prolazu, 66 postova

Pa imam nepunih 15god, a od iskustva imam mzd dve god sa 50cc i 90cc i 125cc sa dva tomosa ( 14tls i Bt e90 ) sa Hondu nsr 125 ( imao moj brat ) i sa Yamahu xt 125 enduro ( ima moj drug )

Sto se tice iskustva imam sa tim , ukupno 2god, ali sa 125cc nemam mnogo, malo samo :D

To jeste, npr vise sam voleo i vise mi je odgovarao da vozim Tomos Bt 90cc elektronik, vise mi odgovara i volim da vozim njega nego pre bratpv Nsr ili sad drugov XT, nekako mi je na Bt-u udobnije i vise uzivam dok vozim njega xD :D

Tek treba da zaradim pare, na leto cu da pocnem, posto Suzukija Ts slabo ima nzm, verovatno cu ili Hondu Mtx ili Yamahu Tdr, ako nadjem u dobrom stanju, ali verovatno Mtx

Ali ako nadjem Suzuki Ts, da je u dobrom stanju i da mi se tada uklapa u budzet njega cu sigurno

Znaci dzabe ja jos sad pricam nesto kada nemam jos para, kada sakupim pare, napravicu temu ili pitati nekog npr Ts vs Mtx ili Mtx vs Tdr, i tada cu znati sta mi je najbolje da kupim, probam, razmislim, kupim, i onda javim :)

Veliki pozdrav :)

• U prolazu, 66 postova

Pa imam nepunih 15god, a od iskustva imam mzd dve god sa 50cc i 90cc i 125cc sa dva tomosa ( 14tls i Bt e90 ) sa Hondu nsr 125 ( imao moj brat ) i sa Yamahu xt 125 enduro ( ima moj drug )

Sto se tice iskustva imam sa tim , ukupno 2god, ali sa 125cc nemam mnogo, malo samo :D

To jeste, npr vise sam voleo i vise mi je odgovarao da vozim Tomos Bt 90cc elektronik, vise mi odgovara i volim da vozim njega nego pre bratpv Nsr ili sad drugov XT, nekako mi je na Bt-u udobnije i vise uzivam dok vozim njega xD :D

Tek treba da zaradim pare, na leto cu da pocnem, posto Suzukija Ts slabo ima nzm, verovatno cu ili Hondu Mtx ili Yamahu Tdr, ako nadjem u dobrom stanju, ali verovatno Mtx

Ali ako nadjem Suzuki Ts, da je u dobrom stanju i da mi se tada uklapa u budzet njega cu sigurno

Znaci dzabe ja jos sad pricam nesto kada nemam jos para, kada sakupim pare, napravicu temu ili pitati nekog npr Ts vs Mtx ili Mtx vs Tdr, i tada cu znati sta mi je najbolje da kupim, probam, razmislim, kupim, i onda javim :)

Veliki pozdrav :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja