Jump to content

Moto Zajednica

Gume

Recommended Posts

• Drug član, 1710 postova

Trebale bi mi prednja 3.00-17 i zadnja 3.50-16 ( i unutrasnje verovatno), ako neko ima neka ponudi, moze nove moze polovne, ove koje ja imam nisu za javnu upotrebu, garant obaram sve rekorde u DOT-u, preijavite me ako bude takmicenje u oldtajmer gumama. :popovanje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Malo sam se dvoumio oko dimenzija guma pa nadjoh mozda nekom koristan tekst (na auto gume se odnosi)

Sirina gume
Pre svega, da objasnim, kako izabrati odgovarajucu sirinu gume za odredjenu sirinu felne posto je to obicno nedoumica. Da bi bilo lakse da objasnim, postavicu formulu i sirinu felne cu da obelezim sa SF. Sirina felne je u colima ili incima obicno, mnogi to nepravilno zovu jotima ali da ne ulazimo sad u pricu oko toga. A sirinu gume cu da obelezim sa SG

SFx2.54+2.54=SG

Jedna primer da bude malo jasnije, uzmimo za primer da imamo felnu od 6j.
6x2.54+2.54=17.78cm
Odnosno, najpribliznija mera je 175mm sirina gume. 
Licno ja predlazem da pored naravno idealne mere, uzmete gumu koja je maksimalno 2cm uza ili sira od te idealne mere. Sto bi za ovaj primer od 6j znacilo da vam preporucujem gume sirine od 155 do 195mm. Prednosti uze gume se ogleda u tome da se ona razvlaci na felni i time se ukrucuje bok gume pa u odredjenoj meri moze da poboljsanje performanse pri prolasku kroz krivine jer se nece toliko ugibati.

Trebale bi mi prednja 3.00-17 i zadnja 3.50-16 ( i unutrasnje verovatno), ako neko ima neka ponudi, moze nove moze polovne, ove koje ja imam nisu za javnu upotrebu, garant obaram sve rekorde u DOT-u, preijavite me ako bude takmicenje u oldtajmer gumama. :popovanje:

3.00-17 prednja i 3.50-16 zadnja, mada izgleda po ovom gore kopiranom tekstu da mogu malo da odstupaju od ovih dimenzija posto su felne 1.5-17 i 1,85-16.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja