Jump to content

Moto Zajednica

Honda cbr 600 f1 veliki problem !

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

p,s, sad vidim da nisi dirao srafove za smesu.samim tim znaci da taj kanal jako bitan nisi oprao.ako si stavio grafitne kablove mesto zicanih.nevalja.skini baci stavi žicane.svecice nove ili ispravne.to sto si video da baca varnicu neznaci da je ispravna.nivo se steluje.nemora da znaci da je bio dobar.mozda je tu problem.te honde imaju klasicnu boljku od koje kolko ja vidim ti patis.standaran kvar.ali. . .to vec . . . .dodjes pa resimo. .pod uslovom da si ispravno odradio karbove.stelovanje karbova 25e.kvar koji te muci ako je do njega 10e.sve gotovo za 10minuta ako su smaknute plastike.kvar je sasvim druge prirode nit su karbovi.niti struja.50%tih hondi pati tu boljku. za karbove nemogu da ti kazem dali si ih dobro odradio.jer vec vidim da nije bas bilo ciscenje po ps,u ali ok.mozda su i bili ok. .eto.ja sam sutra u srbiji pa me mozes nazvati. .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

pa neide to tako.prvo treba da znas dali je do karbova uopsteno

Рекох му и ја да то не иде тако једноставно. Мислио сам, пошто је већ дирао карбове дај да њих искључимо као потенцијални узрок проблема али нема задовољавајуће повратне информације.

ali ja verujem da nisi 25%onoga sto je trebalo da se odradi odradio.cekaj polako.

Зато сам му и дао линк ка мојој теми да види шта све треба да се одради на карбураторима.

mozda je i struja.daj malo opsirnije o tim simtomima.kako si nastelovao pilot dizne.dal si bas sve kanale odradio lepo.procistio itd.

Могуће да је струја, али кад је већ растурао карбове мислим да прво њих треба иоле наштеловати. Ако и даље не иде онда тражити проблем у струји, мада је и ту он нешто мењао и дирао...

Споменуо сам да му ти можеш средити карбураторе кад се вратиш са одмора.

• U prolazu, 47 postova

Pa nisam stelovo jer nisam to ni diro. kao sto malo pre rekoh kada sam malo rasirio federe membrane on je u malom gasu radio extra al zato na velikom totalno los. kada sam suzio federe opet isti problem kao na pocetku, tako da odustajem od karburatora vise.. Sutra prekosutra mi stizu nove kapice i kablovi pa kad to sklopim videcu kako je i sta, ako su karb. ona da se dogovorimo da posaljem to jer nemam snage vise. Pozdarv

• Svrati ponekad, 486 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Druze, najdobronamernije ti kazem da ti je znanje o karbovima tanko. kad si rekao da si istezao opruge sibera, sve si rekao. Potrazi pomoc profesionalca, najjeftinije je veruj mi. Ovaj posao radim 22 god. i nekada se dobro namucim oko dijagnoze i otklanjanja problema. nemoj misliti da te obeshrabrujem, ali karbovi na CBR-u su krupan zalogaj za pocetnika. Neka ti svako iskustvo oko popravke motora bude skola, a vremena imas, mlad si. Pozz

• Podržavam 1

• U prolazu, 47 postova

Jbg ja nemam drugog nacina nego da probam jedno pa drugo. palo mi na pamet mozda se feder vremenom skupio pa nema snagu da vrati cilindar. nego pre 5 min mi padne na pamet da probam da ga vozim sa sauhom jer ako mu fali gorivo u nekom karb sauh bi mu to dodao i video bi da li je do toga (po mojoj nekoj logici) i pod sauhom radio dobro sto znaci da mu fali negde gorivo. Samo jos da pronadjem gde mu fali gorivo i bice sve super. Hvala srecko na pomoci sta da radim moram tako kao sto rekoh nema ovde dobrih majstora za to..

Ево, овако се подешава ниво горива за твоје карбураторе:

Karburator_opsti_podaci.jpg

Podesavanje_nivoa_goriva_na_CBR600_F1.jpg

Bilder hochladen

Мада, по свему судећи,мислим да ти то нећеш моћи сам добро да обавиш... Можда је боље да се неком обратиш пре него што направиш нешто горе.

Запамти, кад се растурају карбуратори ПОД ОБАВЕЗНО се мењају СВЕ гумице (О рингови) и сви дихтинзи на свим карбураторима.

Ја сам моје растурао 3 пута и сва три пута мењао гумице иако у њих нисам ни пустио бензин али их нисам ни добро урадио зато сам морао да понављам. На задњој страни моје теме можеш видети слику кад сам први пут закачио сатове за синхронизацију. Скоро да сам их 100% погодио на столу (што би се рекло, на слепо, али је због тога Катана радила одлично а сатове за синхронизацију сам купио после 3 недеље), па онда синхронизација да се уједначе.

Кад се чисте карбуратори одвије се СВЕ ШТО СЕ МОЖЕ ОДВИТИ, очисти се механички из помоћ карбклинера, четкице за зубе, четкице за темпере од 5мм и једне нити сајле. Прочачкају се СВЕ рупе у телу и у дизнама (пажљиво у дизнама) и тако очишћено се потопи у ултразвучну кадицу са ОДГОВАРАЈУЋИМ средством за чишћење карбуратора (имаш линк).

Питај неког (плати) да ти услужно очисти у кадици. Не може да ти наплати баш превише. Ако си добар са неким златаром понеки од њих је има за чишћење накита.

Искористи моје искуство са карбураторима (тешко да има боље и детаљније објашњење) јер мислим да су твоји само даља еволуција мојих. Нису исти али су доста слични. Набави комплетно упутство за поправку твог мотора и полако. То ти је предуслов за све друго. Ако нешто забрљаш (што увек може да се деси и искуснијима од тебе) ипак има добрих мајстора како сам ти споменуо.

Ако у нешто ниси сигуран НЕ ДИРАЈ! да се после не чешеш где те не сврби!!!

Срећно!

• U prolazu, 47 postova

E ovako, ustanovljeno je da karburatori nisu problem, vec struja. i to pretpostavljam onaj pick up il puls generator. kada sam skinuo dekli odmah sam primetio nesto neubicno, tj postoji samo jedan pick up a drugi ga nema uopste, kao i u instalaciji ima samo 2 zice a druge 2 ih nema. Kako je to moguce da radi na jedan samo, sta uzrukuje kad radi na jedan ??

Tako je. ali moj dekli nije ni priblizan ovome... ?

Једна слика каже више од 1000 речи...

Да ли је ово твој мотор?

Screenshot_23_08.jpg

direct upload

• U prolazu, 47 postova

na motoru zamenjen pick up (pulse generator) , karburatori rasklopljeni radi ciscenja i proveravanja mesavine i stelovanja. sihronizovani. stavljeno duze crevo zbog blizine pumpe (preporuka jednog majsotra) i problem i dalje nije resen ! I dalje trokira kao pre ni makac bolje. Ja ne znam vise sta da radim... Ako neko moze da mi preporuci majsotra u okolini jagodine, kragujevca bio bih zahvalan.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja