Jump to content

Moto Zajednica

nikola_bb

Članovi
  • Broj tema i poruka

    139
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Sve što je postavio član: nikola_bb

  1. nikola_bb

    Alati

    Sledeci mesec dolazim u BG, treba mi savet gde mogu da kupim kutija za alat. Treba mi nesto sa fioke ali prenosno, ko ovo na link. http://frame.goglasi.com/frame?eid=167262950&q=Kutija za alat METALNA 3 fioke Nemora da bude neki brend, da bude ok i da je cena dobra. Gde to da trazim i ako neko zna koja cena je?
  2. Ja bi i da trampam ovaj moj polovni moto detail(shad) za neki polovan, recimo ko ove lucky sto prodaje...
  3. @LuckyVladano mozes li da mi dash neka ponuda za ovakav kufer?
  4. Treba mi kufer u koj mogu da stanu 2 fullface kacige. Trazim nesto solidno ali ne i preskupo. Koja je minimalna litraza u koja mogu da stanu 2 full face kacige? Preporuka za neki konkretni model?
  5. Siguran 100% i radi kako treba. Evo od ovde: http://www.loobman.co.uk/. Cena so dostava do Makedonija 26 evra, doslo je za 8-9 dana.
  6. Konacno je stigao Loobman podmazivac za lanac, ja prezadovoljan u odnos na cena. Trenutno u njega je 10w-40 ali bi da probam 90ka ili ulje za motorna testera. Ako neko ima iskustvo mogao bi da da savet. Evo i kako izgleda to na Pegaso Strada:
  7. To je jedna stota od mm, tako da ne vidim problem.
  8. Dajte preporaka za komplet accesories za ove kamere. Konkretno imam yi camera, a ove dodatke na aliexpress na vecina pise da uzasno smrde i da nisu bas neki kvalitet.
  9. Na Skopje-Veles u veci del je reka Pcinja, tek se dole pred Veles se spaja so Vardar
  10. I ja razmisljam da nabavim pegaso strada 2008godiste. Interesuje me: 1. visok sam 178cm, dali mozda nisam nizak za ovaj motor? 2. kako je so potrosnja u grad? 3. sta da pazim prilikom kupovine?
  11. I kod mene je tu curelo, ja sam to sa kvalitetni silikon zaustavio. Ocistio lepo stavio silikon na prst i prosao preko rupa i to je to, tako vozim vec 2 godine.
  12. Nije nista popunjavao cekicem, obradio je rupe na plocka gde su pick-upi kako bi mogao da pomeri palenje u 5 stupnjeva ranije. Dremel izguglaj to je alatka dok small file ti je mala turpija.
  13. Nema nikakav problem vratio sam motor u ranije palenje za 5 stupnjeva, pomoc ovog postupka: http://www.gstwin.com/diy_timing_advance.htm Motor bolje poteze na niske i sredne obrtaje bash ono sta mu je falilo.
  14. Slicovao sam plocku za palenje tako da ide 5 stupnjeva u ranije. Ima razlike na nize i sredne obrtaje lepse potegne a isto i na ler malo bolje radi.
  15. Kako nije ler, smesa za ler(odnos vazduh gorivo na ler)
  16. Jos nesto, ler sam ostavio na 2,5 kruga. U uputstvo za ovaj model karburatora kaze 1 3/4. Ali ljudi na internet kazu da najbolje radi na 2,5-3 kruga. Dal da namalim ili da ostavim ovako?
  17. Hvala na saveti. Inace rec je za Suzuki GS500, probao sam da stelujem sa U cevka ali uspeo sam da totalno rasinhroniziram. Znam da je cevka vrlo precizna i razlika u nivoa je na pocetku bila ne tako velika ali mislio sam da doteram idealno i tu sam pogresio. Onda sam opret sve rasturio i pomoc 0,05 spiun podesio oba leptira. Posle ovo upalio motor, dobro radi i razlika u cevka ima ali nisam opet pokusavao da bude idealno jer i vako dobro radi. Plus ovo radim u podzemna garaza i problem je sa izduvni gasova a i motor greje jer je vazdusar.
  18. Ventile su provereni i ok nivo i smesa podesena ostaje jos sinhronizacija. Odradio sam dok su nadvor karbovi sa pomoc spiona za ventile. A ovo sa ulje u U cevka je daleko poprecizno nego vakum metri(tako da postupak je sigurno dobar) Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk
  19. Onda probacu da sinhroniziram pomoc spiun za stelanje ventila 0,05mm. Znaci da dalje ako uradim U cevka sa ATF ulje treba da ciljam na isti nivo ili samo da nivo ne varira?
  20. Interesuje me sinhronizacija na dva karburatora, vidim na internet ova U cevka prema koju mogu da sinhroniziram. Ali nisam siguran oko ovo: Neko kaze da nivo ulja(fluida) u cevi treba da bude mirna i ista t.s u sredini, dok neko kaze da nije bitno da bude isti nivo sve dok nivoa su stabilni ne se menjaju onda je ok. Sta je od ovo tacno, dali da ciljam da budu isti nivoa ili da imam stabilan rad i stablni nivo?
  21. Pa da meni i za to treba. Za Suzuki GS500, ovde mi ga puno hvale zato i pitam kakav je kvalitet.
  22. Sta mislite za Modrica 10-50w?
  23. Resio sam problem, nabavio ventil cija namena je regulacija protoka vode, ulje ili vazduh. Ventil je Camozzi series 28(ovo ako nekome zatreba oznaka). Na koliko sec stelujete jedna kap?
  24. Kako uspevate da sa ovi ventili nastelujete protok, ja imam isti takav ventil za pnevmatika i nikako da uspejem da dovolno namalim protok tako da kape na 90 ili 120sec. A kako vidim isto i ventil kad je skroz zavrnut opet propusta.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja