Jump to content

Moto Zajednica

otolePG-MNE

Članovi
  • Broj tema i poruka

    152
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Odgovori koje je postavio član: otolePG-MNE

  1. pre 58 minuta, sasa_f1 je napisao:

    Zna li neko gde mogu da nabavim zadnji lancanik za 502x a da nije Burnout?

    Ako budeš prolazio kroz CG imaš u Budvi ovlašćeni servis

  2. pre 1 minut, Paljevina je napisao:

    Mislim da mozete u ovlascenom servisu da kupite, cini mi se da ovi mali Bosch ECU nisu skupi... U najgorem slucaju, eBay pa narucite...

     

    WWW.EBAY.COM

    Die Restitution Sie wird nur dann akzeptiert, wenn es sich um einen fehlerhaften Gegenstand handelt oder wenn dieser nicht den von uns eingegebenen Fotos oder Beschreibungen...

     

    Zvali smo. Čeka se 3-4 mjeseca. A sezona je na pragu 🙄

  3. Pozdrav ljudi. Treba mi neka informacija od vas ili pomoć. Mom prijatelju je crkao kompjuter (ecu) na benelli trk502. Zna li neko nekog ko bi možda imao isti na prodaju?

  4. pre 45 minuta, jugot je napisao:

    Dobar lanac zategnut po prospektu i podmazan ,skidao sam zaštitu prednjeg lancanika zvuk dolazi baš ispod njega, nekako mi glupo da povjerujem da je neki ležaj u menjaču al vrlo moguće 

    Možda je u pitanju ležaj ispod prednjeg lančanika. Mada nisi prošao ni 10k

    • Sviđa mi se 1
  5. Pre 19 sati, mick je napisao:

    Ok...odrađen servis na 12k.

     

    1. Umesto Shell ulja sipan Motorex, definitivno osetno bolje ponašanje menjača.

    2. Ubačene Iridijum svećice.

    3. Nabačene ručice sa grejačima na volanu.

    4. Ugrađena Denali sirena, sad se sve snebivam da je koristim po gradu :D 

    5. Učitana nova mapa motora...

     

     

    @mick kakva nova mapa motora?

    • Sviđa mi se 1
  6. pre 14 minuta, mick je napisao:

    Ne zameri momcima na brzom okidaču...ima dosta ljudi koji upadnu ''samo da pitaju'' a ne razumeju da postoji način na koji se to sve radi.

     

    Što se tiče dilera...svi oni teže ka jednom a to je prodaja. Što se tiče servisa i servisiranja tu ti je klasika kao i kod ostalih, ako ubodeš ok ljude imaš servis sa zadovoljstvom a ako ubodeš baksuze ideš na servis samo da ne izgubiš garanciju.

     

    Što se tiče TRK502/X motor nije imao nekih kardinalnih kvarova koji bi iziskivali neko preterano popravljanje...manje više sve je opisano u ovoj i još jednoj temi. Ja sam uzeo u Bg-u motor i za sad je ok iskustvo...voleo bih da je još bolje ali uvek se nađe neka zamerka :) 

     

    Ono najbitnije jeste da delova ima, mehanika je jednostavna pa i drugi serviseri mogu da servisiraju...naručivanje delova je isto moguće a to je najvažnije za ne daj Bože. Još bitnije od svega jeste da TRK na 40k km nije imao velikih kvarova što znači da nov motor može da se eksploatiše prilično bez velikih ulaganja a to znači manje posećivanje servisa pa mu dođe nebitno kakvi su :)  

    Potpisujem sve što si naveo

    • Sviđa mi se 1
    • Hvala 1
  7. pre 1 minut, otolePG-MNE je napisao:

    Tačno. U pitanju je metalni poklopac koji vibrira. Imaš na yt kako su to riješili. Ja sam sa yt to uradio tako što sam na tu metalnu pločicu stavio parče unutrašnje gume od bicikla

     

  8. pre 5 minuta, mick je napisao:

    Iznad bobina postoji prostor kroz koji vibrira metalni poklopac. To servis rešava prilikom promene filtera za vazduh...ubacuju neki dodatni fiksator. Drugi izvor tog zvuka je km sat...

    Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka
     

    Tačno. U pitanju je metalni poklopac koji vibrira. Imaš na yt kako su to riješili. Ja sam sa yt to uradio tako što sam na tu metalnu pločicu stavio parče unutrašnje gume od bicikla

    • Hvala 1
  9. pre 2 minuta, Disko Nindža je napisao:

    Treba probati neke tegove/tegiće zašarafiti za fuzaster sa donje strane, tako je na Suzuki Bandit motorima

    674631691_s-l400(1).jpg.57b16979ed74255ddefa998f078ff339.jpg

    Nema potrebe za tim. Nije to toliko osjetno kako se predstavilo. Skoro svaki dvocilindraš ima iste vibracije.

    • Sviđa mi se 1
  10. pre 14 minuta, skbp304 je napisao:

    Pozdrav svima, odradio sam predstavljanje, još možda da sredim profil, al to ću nekako usput. Evo da se i ja ubacim malo u ovu temu. Vlasnik sam jednog TRK502x-a, u oktobru napunio dve godine i izašao iz garancije. Za to vreme prešao sam 11000km, nije neka kilometraža, neko bi i više prešao ali meni je ovo prvi motor. Pa sam neko vreme samo učio da vozim motor. Posle malo skupljanja neke prakse i samopouzdanja još uvek ( a i još neko vreme) smatram sebe za početnika.

    Nisam hteo na početku da se javljam zbog neiskustva, sad imam neko ali još uvek to nije to, pa imaću neka pitanja i početnička (imajte malo strpljenja).

    Još malo i krenuće sezona, prošle godine (po slikama) sam se već malo razgibavao, al ove godine čekam mart da prođe baba Marta.

    Da se nadovežem na tekuću diskusiju, jedva sam čekao da se pojavi ovaj review bilo je vreme da ga odradi, meni lično je malo kratko, ali znam da verovatno nema nikog merodavnijeg od njega (barem za ovakvu torturu koju je motor prošao). Federico pomenuo, onako nabrzaka da je par puta menjao lanac, pretpostavljam zbog lošeg ulja? 

    Imam još puno pitanja za vas, pa da postavim barem neka od njih.

    Bliži se polako početak sezone, planiram zamenu ulja tj treći servis, dosad sam zavisio od servisa (verovatno ću još neko vreme) i oba puta sam se čudio kad su menjali ulje da su sipali preko maksimuma ( i ja nebi bio ja, da to nisam regulisao na svoju ruku) nekih 150ml. Kakva su vaša iskustva povodom toga?

    Još jedno za mene goruće pitanje je u vezi izduvnih grana, do koje mere su vama poplavele, gledam svugde po netu i svako ima donekle.

    Naravno ima gomila pitanja koja su se skupila tokom vremena, ali da krenem polako.

    I naravno neka slika od mene.

    IMG_20210925_131235.jpg

    IMG_20210925_140900.jpg

    IMG_20220504_153420.jpg

    Pozdrav i tebi. Nisam video u tekstu da si naveo ime pa ti se ovako bez navoda imena obraćam. Pokušaću da ti odgovorim kako ja mislim da je ispravno u vezi održavanja. Pretpostavljam da su ti prilikom mijenanja ulja zamijenili i filter. Možda su sipali ulje iznad crte da bi poslije startovanja mašine filter povukao određenu količinu. Što se lanza tiče, hmmm... Svako ima različito iskustvo. Neko ga mijenja na 20k a neko na 10k. Vjerovatno je u pitanju način vožnje pa se tako i lanac isteže. Što se tiče izduvnih grana i to mislim da ima veze sa načinom vožnje. Neko vozi na velike obrtaje pa postiže veću temperaturu. Valjalo bi da me neko ispravi ako griješim jer ja apsolutno ne gledam izduvne grane;) Mislim da ćeš odgovor sam naći oko motora. Vremenom ćeš shvatiti da li ti motor leži ili ne. Ja ga vozim već činimi se četvrtu godinu i nije mi dosadio. I ne fali mi snage jer je ne tražim. Jednostavno uživam u mom načinu vožnje. A mislim da zato i svi vozimo motor-zbog uživanja. Pozdrav druže i javi se ako te put nanese do CG i u PG.

    • Sviđa mi se 4
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja