Jump to content

Moto Zajednica

urgh8

Članovi
 • Broj tema i poruka

  7
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

0 Neutral

O članu urgh8

 • Rank
  U prolazu
 1. Jao , hvala ti puno, brate slatki! Tačno bi mi se to i desilo (da me vrate po sistemu FTO (fali ti obrazac taj i taj ). Svratiću do neke agencije za registracije, da uzmem taj reg. list. Jeboteee ... pa, zar ne bi oni trebalo da imaju taj reg.list na svom šalteru, pa da ga popuniš tu na licu mesta?!?! Majko mila, večno ćemo biti bastion užasne birokratije, c,c,c
 2. Naravno, bdada, slažem se skroz, nego sam to prvo odgovorio lemy-ju koji je rekao da treba da se podnese ta poreska prijava, kasnije je stigao i tvoj odgovor , koji sam jedva dočekao (znaš kako mi "gori duša" da čekam redove po poreskim i policijskim službama, oko nečeg tako trivijalnog kao što je ovo) I meni to zvuči totalno debilno, da ti neko traži uverenje da nešto ne moraš da plaćaš?! Pa, jebote, zar sada stotine kupaca skutera od 50 kubika treba da donesu uverenja da ne moraju da plate porez?! Ali, od ove države me ništa ne bi začudilo ... evo, npr, popizdeo sam pre mesec i po dana kada su mi tražili da nabavim povtrdu da moj skuter nema više od 50 kubika i da ne može da ide brže od 45km/h, da bih ga uopšte registrovao. Ja im kažem "pa, ljudi zar ne vidite da u tekućoj saobraćajnoj za moj skuter piše da je 49 kubika!?" a oni mi kažu "znamo mi to druže, ali država od ove godine uvela to da sada traže i tu potvrdu". I onda sam morao da naručim potvrdu od uvoznika iz Novog Sada, čekam istu 3 dana i istu platim 1500din (+ kurirska služba 350din). Toliko o dobronamernosti ove države. Super, hvala vam momci puno svima, puno ste mi pomogli! Onda idem u ponedeljak u MUP da podnesem zahtev za promenu saobraćajne dozvole, tj. da mi naprave na moje ime. Nadam se samo da neću opet tamo da čekam red sat vremena ko pre mesec i po dana kad mu je istekla registracija (i dalje ne mogu da shvatim zašto nemaju poseban šalter koji bi služio samo za motore, svih kategorija).
 3. Ma, nema frke, otiću ća ja do njih, da probam da dobijem to rešenje. Ja sam opsednut time da mi je sve sredjenio sa državom, izludjuje me svaki put kad mi stigne neki poziv kod sudije za vošnju auta 77 na sat ili kad mi uzimaju dozvolu zbog slučajnog prolaska kroz žuto. Samo mi još fali da mi šalju prijave što nisam preveo skuter.
 4. A koju poresku prijavu ... kakvu? Ja sam već poreski obveznik po pitanju vlasništva nad stanom, a još sam i vlasnik preduzetničke agencije, pa za sve to redovno plaćam porez. Jel to neka specijlan poreska prijava za skuter? (potražiću taj ppi4 obrazac). A što najbolje da rešim odmah? Jel kažnjavaju ako voziš sa saobraćajnom onoga od koga si kupio? Ja sam prethodni skuter bio kupio od čoveka iz Kruševca, i on mi je sam bio rekao da vozim slobodno sa njegovom saobraćajnom dok ne istekne registracija. Meni to bilo čudno, ali sam ga poslušao (jer kao i sada, nisam imao vremena da gubim po redovima u SUP-u). Jednom me i zaustavio policajac, ja mu dao moju vozačku B kategorije i tu saobraćajnu čoveka od koga sam kupio i nije pravio nikakvo pitanje (možda nije obratio pažnju na ime, nego samo gledao da li se slažu brojevi reg.tablice) ... ali mi je, naravno, napisao kaznu, pošto nisam imao kacigu u nekom sokaku, gde niko živ ne prolazi danima.
 5. Hvala bdada. Eto, znači tačno je to da se porez na prenos (prevod) ne plaća. Ovaj skuter (Kymco Agility 16T, 49ccm) , u paipirima mu piše da se vodi kao moped (iako može da razvije 70km/h, sa sve vizirom )) Nije meni nikakav problem ni da zamenim saobračajnu i da platim kolko to treba ... samo mi je problem da čekam po sat vremena u jebenim redovima u MUP-u, gde ovi što registruju kola naprave redinu, pa još upadnu oni "čekači" što rade za agencije, pa nikako da dođeš na red
 6. Hvala puno, cezarpa , na odgovoru. Upravo je to moj slučaj .. skuter je registrovan do 31. marta 2020. (zato je i šteta da se sada baci : ) ) Štaviše, čovek mi reče da za ovakav skuter tehnički pregled važi 2 godine (videćemo kad dodje 31.mart , šta će da mi kažu ) Dakle, kao što sam i mislio .. treba da uradim samo prenos na moje ime (tj. da mi naprave saobraćajnu sa mojim imenom). A što se tiče ovoga za porez .. ja sam to čuo iz bar 2 nezavisna izvora, da se navodno za skutere do 50 kubika ne plaća. Videćemo i za to.
 7. Drugari, vidim da je ovaj "topic" poslednji put bio aktivan 2013, pa evo sad mene da ga vratim u život Elem, bio bih zahvalan ako neko može da mi odgovori , s obzirom da je prošlo 6 godina od ove diskusije, pa me vrlo zanima da li se nešto promenilo u zeakonskoj regulativi od tada. Naime, kupio sam od čoveka skuter od 49ccm, juče smo napravili kupoporodajni ugovor i overili ga kod notara, u 3 primerka. Zanima me samo, da li sada moram još nešto da uradim? Ako sam dobro shvatio, na skuter od 49ccm ne moram da platim porez na prenos apsolutnih prava? S obzirom da je čovek skuter registroao aprila ove godine (inače, to je prva registracija, jer je tada skuter kupljen nov na sajmu automobila) ne bih voleo da sad izgubim tu registraciju, tj. voleo bih da izbegnem da ja sad radim ponovnu registraciju , ako top nije neophodno. Takođe, da li moram ga prenesem na svoje ime, tj. da li moram da vadim novu saobraćajnu na svoje ime, ili mogu da vozim sa saobrajnom koju mi je čovek dao i koja ,naravno, glasi na njegovo ime? Obojica smo iz BG, s tim što je on na opštini Voždovac a ja na opštini Novi Beograd. Hvala unapred svakom čoveku dobre volje, koga ne bude mrzelo da odgovori na ova pitanja!
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja