Jump to content

Moto Zajednica

Dekii46

Članovi
  • Broj tema i poruka

    41
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu Dekii46

  • Rođendan 11.11.1992.

Profile Information

  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Gilera nexus 300

Poslednji posetioci profila

386 profile views

Dekii46's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

41

Reputacija u zajednici

  1. Hmm, ne bih rekao da su plastike bas jeftine, poprilicno kvalitetan skuter. Pritom za 11500e dobijas grejanje rucica, elektricni vizir, tempomat, abs, abs cornering, esp, noode sistem, 52ks, 3 rezima rada, full led, keyless, brembo kocnice, 4 godine garancije itd. I sto je najvaznije dobijas skuter gde su otklonjeni svi nedostaci sa prethodnog modela. Neko bi rekao skupo, medjutim kad pogledas da je t max u istoj toj opremi 17000e, poprilicno dobar dil.
  2. @wragg Ja sam bio odusevljen kymcom kada sam ga prvi put provozao, smatram da ni po cemu ne zaostaje za jednim t max. Brembo kocnice, metzeler fabricke gume, snage i te kako ima, jos mi je i najlepsi skuter u toj klasi. Ne vidim razlog zasto bi nekome smetalo to sto je kymco, kymco se odavno dokazao na trzistu. Medjutim, naisao sam na jedan tajvanski jutjub kanal gde su inzenjeri otvoreno pricali o svim problemima na prvoj generaciji ak550. Konstantno propadanje semeringa na vilama, trosenje akumulatora posle svega 3,4 dana ne paljenja, cvilenje pogonskog kajisa pa cak i pucanje zadnjeg dela rama kod pogonskog kajisa te problemi sa keyless sistemom. Na istom tom klipu objasnjavaju kako su sve te probleme resili na ovoj najnovijoj generaciji. Kad bih bio spreman da izdvojim 11500e za skuter, definitivno bi to bio novi ak550 premium.
  3. Neverovatno kako su ga zabari sklepali tako da ne moze blatobran da se skine, uzas. Morala je mala improvizacija da radi, levi semering je bio skroz propao. Zamenjeno sve i vraceno. Daleko komplikovaniji skuter za odrzavanje od recimo jednog kymca.
  4. Hvala ti jos jednom Darko na odgovoru, velika je sreca imati te na ovom forumu.
  5. Ponadao sam se da moze vila da se uzvuce bez skidanja kompletne viljuske U servisnoj pise da ide 7,5w, ali mnogi su mi preporucili 10w ulje, jer je kao 7,5w retko
  6. Da kucnem u drvo, za prvih 150km sve funkcionise kako treba. Rekao mi je majstor da su dva srafa vadili pet sati. Mislio sam da preteruje, medjutim, po ovome sto si napisao izgleda da nije slagao. Sad uvideh nov problem, propisao semering prednje leve vile. Jel mogu da se skinu prednje vile na nexusu, a da se ne skida cela prednja plastika ? Da li odvrtanjem dva bocna srafa na vili i sirenjem grla moze da se izvuce vila napolje ?
  7. Evo da javim pozitivno iskustvo sa moto servisom "Bezbednost" kod Pancevca, Aca serviser i njegov mladji brat predani i pedantni momci u svom poslu. Sve vreme me je obavestavao o stanju motora i onoga sto su radili, sto se tice cene, to ne bih da komentarisem, jer godinama sam odrzavam skuter te je ovo prvo iskustvo sa majstorima pa samim tim nisam kompetentan da o tome pricam, ali meni deluje da su cene korektne.
  8. Evo da javim, problem je bio u lezaju u traverzni, iz nekog razloga je neko vario taj lezaj, bojim se, da je postojao razlog zasto je to neko uradio. Ne vidim smisao da neko tek tako dodje na ideju da zavari lezaj te se bojim da i ovaj lezaj nece dugo potrajati. Menjacki sklop i lezaji diferencijala su dobri, nema vise kliktanja i zujanja tocka. Takodje dva srafa koji drze traverznu su bili blokirani skroz, morali su da se seku i vade napolje, odatle imam pretpostavku da je neko video da ne moze da ih skine pa je na silu vukao to rame.
  9. Hvala puno na odgovoru, reci cu im da pogledaju sve ovo sto si nabrojao. Od kako sam primetio zvuk izbegavam da guram u nazad, ali nazalost iz garaze ne mogu drugacije da izadjem. Kad se resi, javljam na forumu sta je bio problem, u slucaju da i drugi imaju slicnu situaciju.
  10. Sutra ga vozim da mi zamene zadnju gumu,plocice i silen blok ( jer se raspao skroz ) pa cu reci da sve skinu i provere, iskreno se nadam da je do lezaja. Cudno mi je samo zasto ne dolazi do preskakanja i kad se tocak normalno vrti
  11. Evo, plocice jesu istrosene, ali ne vidim da se tu nesto desava. @Satelis
  12. Vrati mi xciting, evo ti ovo djubre
  13. Da malo probudim temu nexus 300 ie. Naime imam cudan problem koji se ogleda u tome sto se cuje preskakanje ( klik zvuk ) u tocku kad se tocak vrti u nazad, kad se vrti u napred nema nikakvih zvukova. Skuter se normalno vozi, nema vibracija niti kliktanja zadnjeg tocka, ali kad se gura u nazad cuje se neko preskakanje. Da li je neko imao slican problem ? Ne deluje da zvuk dopire iz kocionih celjusti
  14. Hvala, pisacu tamo. Samo sumnjam da ce iko odgovoriti s obzirom da je poslednji post od pre 10 godina.
  15. Koliko sam video ne kaci nigde, plocice jesu skoro pa potpuno istrosene, ali kao sto rekoh, imam utisak da zvuk dolazi iz samog lezaja, ali mi nije jasno zasto se to kliktanje cuje samo kad se vrti u nazad tocak
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja