Jump to content

Moto Zajednica

grof

Članovi
  • Broj tema i poruka

    1216
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

2 Pratilaca

O članu grof

  • Rođendan 07.11.1976.

Contact Methods

  • MSN
    lazardundjerski@gmail.com
  • Skype
    lazardundjerski

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    novi sad
  • Motocikl
    njemac tisuca za na koleno

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

grof's Achievements

Drug član

Drug član (4/6)

569

Reputacija u zajednici

  1. Nije daleko cena polovnog i novog, prodaš polovan star bezmalo 10 godina dodaš oko 6000 i imaš nov motor... pri tome ne pričamo o motorima koji su matori. Gooomila ovih iz uvoza je sa staza, zato su u fabričkom stanju, stranci skinuli sve i stavili sve za stazu i tako terali. Smatram da motor sa staze nije možda loša investicija, ali mi ide na živce što naši uvoznici sve ubedjuju kako malo voze stranci a oni kupe motor sa staze sa opremom za stazu, prepakuju ga na fabriku a opremu za stazu preprodaju. A nemcima, svajcarcima je razlika izmedju polovnog starog 9 godina manje više zanemariva jer je nadomešćava kredit koji lakše plaćaju od prosečnog Srbe....
  2. Rizikovaću da me banujete.... Nemojte porediti NAVAK sa bilo kojom pismenom stazom u okruženju, to je u najmanju ruku neodgovorno. Staze u okruženju ako gledamo samo cenu ka korisniku su od 80-150eura po danu što je lako proverljivo na CR Moto ili Fiala Motor Sport. Pri tome pričamo o ozbiljnim infrastrukturnim objektima. O uslovima za vozače tek možemo da raspravljamo, od merenja vremena kao osnove formiranja grupa, vulkanizera, boksova, struje, broja Vc-a i tuseva, prostora za parkiranje, restorana i kafea. Uslovi na stazi su neuporedivi, zone za izletanje, ekipe sudija/redara koje rade svoj posao a ne zveraju u telefon dok čovek leži na stazi, ozbiljnih lekarskih ekipa, ekipa za uklanjanje oštećenih motorcikala. Jedina prednost Navaka je što je nama koji smo na severu države što je blizu. Ja razumem da Vi morate da formirate cenu u skladu sa svojim troškovima i u tome vas podržavam apsolutno, moje kao korisnika je da prihvatim ili odbijem da koristim Vaše usluge.
  3. Jedno pitanje, dali vi zaista možete da vozite više od 200km u cugu? Ja posle 100-150 regionalnim putevima a 200 na autoputu hoću da si pucam u glavu ili se bacim pod kamion. Vozio sam puno motora i na svakom je bilo ovako. Prosto mom telu i mozgu treba ta pauza a i ne idem u mongoliju da nema pumpe 200km...
  4. Da ne budem shvaćen pogrešno dete je 2004to godište i hoćete da ga stavite u auto iz 1990? koji pri tome i izgleda kao da je dedin, vi očigledno nemate decu. O bezbednosti ovog sokoćala neću ni da pričam
  5. Ja sam u istom problemu, samo ćerka hoće Mini, a ja insistiram na tome da auto bude dizel, mislim da je za početnika više userfriendly. Jel neko ima iskustva sa Minijem dizelom? Gledao sam joj i A klasu ali joj se to ne svidja iako sam to kupio supruzi kao prvi auto i super se pokazao. Pada mi neki Reno Modus na pamet... ostale francuze bih najradije izbegao kao i japance... mozda taj Yaris... ali nisam našao neki mlad a za pristojne pare.
  6. Bez ljutnje, praviš pitu od govana i očekuješ da ćeš dobiti ne znam šta, kalemiš viljušku od zzr1100 koja je bila loša (po današnjim standardima) kada je bila nova a ne sada 30 godina kasnije, pa je još uparuješ da delovima od BMW viljuške. Kupi i stavi viljušku koja ide na taj motor. Drugo to nije motor za stazu i ne znam zašto to uopšte pokušavaš da radiš? Te gume nisu za stazu i naravno da će da počnu da puštaju u nekom momentu.... Sve u svemu mudri majstor Bokilić je lepo rekao: Može i prst u oko ali boli. Složi to kako bog zapoveda, sa delovima za taj motor koristi ga za ono za šta je namenjen i uživaj, ovako bacaš pare, vreme i volju bezveze. I da ponovim nije mi namera da te uvredim ali sam izgubio jako puno drugara jer su budžili, jer "ma može to", ne želim da se bilo ko povredi zbog "ja znam, i može to" i "nije nuklearna fizika".
  7. grof

    Koje gume uzeti?

    da i ne, rekao bih da R01 za nijansu bolje drži
  8. grof

    Koje gume uzeti?

    Z8 je trajao nesto uzas dugo tipa 1500-20000km, R01 isto ... Z8 na VFR800 a R01 na Fazeru 1000
  9. grof

    Koje gume uzeti?

    Za touring gumu sam lično bio najzadovoljniji sa Metzeler R01, mada je i Z8 lepo radila u svim vremenskim uslovima. Na Crosstoureru sam imao Continental Trailattack 3 i bile su isto jakoo dobre. Za sportske motore ne bih za ulicu stavio ništa sem Pirelli Rosso Corsa SP ili DiabloRosso 3... obe su savršeno držale.
  10. ..... i verovatno će pratiti trendove sa cenama pa će osnovni go ko pištolj koštati 25000eura.... naravno moći će da se kupi samo po narudžbi jer će uvoznici povlačiti samo primerke sa više opreme koja će da digne cenu. Setiću se da je 2008-2009 R od 1000cm3 bio oko 12000..... Suzuki najjeftiniji pa onda svi ostali.... Naravno 2009 izlazi prvi S1000RR sa svim elektronskim pomagalima za koja su srpski stručnjaci tvrdili da im ne trebaju jer "je sve u zglobu i osećaju za kočnicu". Japanska bratija tek mnogo kasnije dobijaju sva pomagala koja život znače kada se motor ozbiljno potera.
  11. Da ti napisem koji red za Hondu, što su ljudi rekli pre mene što se tiče održavanja dosadna - ništa se ne kvari, ono redovno ulje i filteri, gume i pločice, kao i svaki drugi motor iz te klase. Ja sam sa mojom prešao za dve godine oko 15000km. Lepo se vozi ali je malo teža, 275kg... što kada imaš problem kao ja sa dužinom nogu zna biti jebeno. Agregat sasvim lepo vuče, ne trza ima puuuno više snage od Stroma 1000 K8 koji sam prethodno vozio i puno ozbiljnije kočnioce i ogibljenje. Kakav je novi Strom u vožnji nemam pojma jer ga nisam vozio a mrzim rekla kazala priče. Potrošnja Honde je od 5,5l na 100 km ako si normalan i poštuješ propise do 8-9 na auto putu sa dvoje debelih i tri kofera pri konstantnih 180-200.... rezervoar je 22l (mislim) i ja na svakih 200km stajem na pumpu jer ni ja ne mogu duže u sedlu i treba mi pauza pa mi autonomija od 500km ne znači lično ništa. Ja sam moju 2014to godište sa svime što Givi proizvodi za taj model - krešbar, skidplate, tanktorba, nosač za sva tri kofera sa 3 alu kofera, airtender zadnjim ogibljenjem i touratech sedištem u jakooo dobrom stanju prodao za 9500e. Do novog Stroma sa toliko opreme te deli solidna količina para.... naravno dolazi pitanje zašto sam prodao Hondu? Pa ne želim više da vozim motor u saobraćaju, prvo ne čini me srećnim, nemam sa kim da putujem a sam da idem mi je postalo dosadno. Okrećem se stazi za šta imam naravno drugi motor. Što se tiče GS ja ne bih imao muda da kupim neki bez poznate istorije i sa vrlo malo km, svi iz uvoza su prešli boga oca jer ga niko nije kupio da ga gleda već da ga vozi. GS činjenica leži i koči najbolje od svih tih "kamila od motora" . Ja mu samo zameram taj agregat koji me ne raduje do 1250 (a to je već ozbiljna količina para). Održavanje nije ništa skuplje nego neki pismen japanac i delovi su daleko najdostupniji.
  12. Imao sam ih na zzr1400, GSXR1000 K8, nebi ih neprijatelju preporučio. Klizale su za sve pare. Kada se zagreju ne toliko ali hladne uzas. Na kisi kao na ledu da sam vozio. Na ZZR1400 sam ih zamenio Metzeler Roadtec R01 na koji jednu zamerku nisam imao a na GSXR1000 sa Pirelli Rosso Corsa 2 koji je isto tako fantastično držao.
  13. Plastične 6mm. Ne znam samo koliko su dobre za to jer pucaju i krune se pri udarcu.
  14. Ako neko zna gde naći to je @Andrej_Hotstepper.... on vaza lezi pod tim krsevima
  15. Možda glupo pitanje ali da li bi prodao nosač za auto? Ja moj od 395 sam smunjio negde i ne mogu da ga nikako nadjem.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja