Jump to content

Moto Zajednica

neexa

Članovi
  • Broj tema i poruka

    41
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu neexa

  • Rođendan 28.12.1983.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    Honda Hornet CB900F

Poslednji posetioci profila

3653 profile views

neexa's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

19

Reputacija u zajednici

  1. Čitajući ovaj putopis setio sam se detinjstva, kada glad, mokri i utrnuli prsti nisu bili razlog da se prekine sa igranjem sve dok te motkom u kuću ne uteraju... Puno bezbednih kilometara želim i da s' proleća svi protegnemo noge svojim konjićima!
  2. Користим IXS цераду за мотоцикл 4 године. Од сунца је избледела, међутим не пропушта воду. Купио сам је на сајму са попустом за 55 еура, oд продавца BSZ company. Јесте скупља али пружа довољну заштиту, обзиром да ми мотоцикл напољу стоји седам месеци.
  3. Из чиста мира у главу су почеле да ме чвокају леденице!

    1. Zeka Peka i drugari

      Zeka Peka i drugari

      pa jesi nervirao deda mraza?

    2. neexa

      neexa

      Можда му фали још пар година до пензије..

       

    3. fikacu

      fikacu

      ja sam djusko, srko, sipo panc iz lubenice!

  4. Запалише ми се панталоне у додиру са издувном граном. Беше то узбудљива вожња па сам за рупу сазнао тек при заустављању. http://s33.postimg.org/aoc6h41rj/WP_20160531_16_44_05_Pro_1.jpg Има ли неко cordure за закрпу?

    1. Best

      Best

      Ja zalepio parce koze kao zakrpu. Inace, koza je zakon!

    2. neexa

      neexa

      Ово је баш при дну ногавице, па је релативно лако закрпити. Имам кожу ал` сам мало пораст`о у ширину :-)

       

  5. Овде сам пронашао одговарајући сет: http://www.nrp-carbs.co.uk/shop/index.php?route=product/product&path=42&product_id=2918 Шаљу по целом свету, а цена са поштарином за Европу износи око 35 еура. Поздрав!
  6. Пробај овде да пронађеш: http://www.wemoto.com/bikes/. Овде сам куповао разне гумице и сетове за репарацију за HONDU 500.
  7. Ima li neko yamahu xt660r(x) 2008. i novije godište iz Beograda, a da je voljan da na kratko zamenimo kilometar sat u cilju utvrđivanja ispravnosti istog? Pomenuti sat pokazuje kod mene znatno odstupanje od stvarne brzine kretanja.. Častim klopu i pivo..

    1. sargeras

      sargeras

      Na 125ici mi se desavalo da predje iz moda za R u mod za X model i da pokazuje drugaciju brzinu. Moguce da se i tebi nesto slicno desilo.

    2. neexa

      neexa

      Kako si rešavao taj problem, odnosno kako si birao mod?

    3. sargeras

      sargeras

      Ako se dobro secam, trebalo je da se otkaci akumulator na 5-10 minuta i kada se prikaci ponovo i da kontakt on vrti naizmenicno endr/mtrd mod. Onda izaberes odgovarajuci pritiskom na mode dugme. Ne znam kako je na 660.

  8. Да ли је неко набављао носач (или можда правио) и кофер за yamaha-u xt660r? Покушао сам да нађем тему на форуму, али безуспешно. Хвала.

    1. Pirotehnicar

      Pirotehnicar

      Seba radi nosace za sve modele.

    2. fullgas

      fullgas

      Imam potpuno nov nosač za XTX/R 660, GIVI original, bez ploče 50 e.

  9. @ Svaler "А визир перем средством за прање прозора и "виледом" (јеленска кожа). Па нешто размишљам дал је паметно брисати га влажним марамицама (на путу, кад ниси кући)?" Када сам куповао кацигу добио сам информацију да строго водим рачуна да визире перем чистом водом. Можда је овакво упутство мало претерано, међутим сигурно неће доћи до било какве хемијске реакције на површини визира. У продавници су ми показали и визир који је пран неким хемијским средством, изгледао је као да је замагљен, односно смањила му се транспаренција.
  10. Сву опрему од коже одржавам тако што је истрљам влажном "магичном" (microfiber) крпом. Када се површина осуши на "лопту" направљену од женских најлонских чарапа нанесем крему за одржавање коже (Hemel - домаће производње) и са поменутом лоптом добро утрљам крему у кожу. Малу количину креме утрљавам на што већу површину. После третирања кремом изнесем опрему на сунце. После третирања коже на овакав начин она је мека на додир и пријатног јер мириса. Опрема од коже коју поседујем нема никакве мембране. Поседујем туринг чизме без луфтера са мембраном. Споља их одржавам на претходно описани начин, а изнутра их поспем са мало пудера. Такође како бих спречио знојење и потенцијални непријатни мирис из чизама пред сваку вожњу у чарапе, пре обувања, додам малу количину пудера. Кожене рукавице које поседујем немају мембрану, а понекад пре вожње натрљам руке пудером. На путу кацигу и спољни слој опреме одржавам уобичајено, како је описано у епизоди 35. Када код куће одржавам кацигу, за чишћење вентилационих канала користим компримовани ваздух. Када перем визире обавезно их расклопим и користим само обичну воду (до скоро сам користио дестиловану). За сушење опраних делова користим пиштољ са компримованим ваздухом, показало се као најбоље решење јер нема заосталих влакана са крпе услед статичког електрицитета, а сву заосталу влагу распршим са површина без трагова од сушења.
  11. Моја грешка, нисам правилно написао 5oС- пет степени . У скромном животу 50оС не искусих.
  12. Другу сезону користим EXO 1000. Унутрашњост је веома удобна, материјал од кога је направљена постава је одличан и лако се вади ради прања. Вентилација је веома добра.Слаб шум ветра се јавља када се седи у потпуно вертикалном положају, а када се седи у уобичајеном положају нема шума (возим naked). Имам pin lock па визир не магли (мотоцикл не возим испод 50 C). Кацига има мрежицу испод браде која уз поткапу успешно спречава продор ваздуха ка лицу у хладнијим данима. Интегрисани сунчани визир помаже код јаког сунца мада би могао да буде још тамнији (може да се замени). Пумпицу за надувавање образа не користим, с обзиром да ми кацига оптимално стоји без ње (образован сам ).
  13. Поздрав свим учесницима меморијалне вожње! Племенит повод, подржавам помен људима који су храбро бранили своју отаџбину. Овога пута нисам могао да се прикључим вожњи, а било ми је драго када смо се мимоишли на Бранковом мосту.
  14. Потребни су ми готовински рачуни (угоститељство, услуге, трговина..). Има ли неко да се добровољно одриче истих?

×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja