Borhez 85 Napisano Decembar 13, 2013 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Zamolio bih nekoga ko ima iskustva sa on line kupovinom opreme da prenese svoja iskustva u vezi plaćanja carine/poreza. Konkretno bih porucivao robu sa FC Moto, pa me interesuje koliko bi ( otprilike ) bili ukupni troskovi carina/porez itd za iznos od 300eu. Da li postoji odredjen iznos u % koji se dodaje na cenu ( kao kod PDV-a 20% ) ili kako se vec izracunavaju ti troskovi? Od njihove cene, znam da se odbija njihov porez ali za dalje... Hvala svima unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 13, 2013 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/94049-fc-moto/ Grubo, za troškove carine i poreza računaj 35% od cene robe. To je moje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borhez 85 Napisano Decembar 13, 2013 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam i ja dobio taj podatak, hvala na odgovoru. Jako mnogo izadje kada se oduzme njihov porez i doda nasih 35% Za jaknu od 377eu carinu i porez bi platio čak 150eu!!! Znaci jedino resenje bi bilo ako neko donosi robu iz FC moto, nesto slicno kao iz Louis-a....ili otići lično pa prošvercovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...