Joseph B. 142 Napisano April 24, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I ruzna je... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ribolovac 491 Napisano April 25, 2008 Zainteresovan, 863 postova Lokacija: Negotin Motocikl: @ UBER ALLES Prijavi odgovor kao problematičan To bi moralo duze da vergla ....zastarelo je to ! ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano April 25, 2008 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Haha komedija. Gledam sad ovaj snimak i moja devojka spava. U trenutku kad je Africa pochela da brunda samo chujem u pozadini: "To ne staje, to ne staje nikad" Okrenem se i vidim Tijanu kako pricha u snu. Evo sad se valjam u sobi! Ima neshto kod te Africa-e mamicu joj! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 25, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ovi iz Beograda bi trebali da znaju Zareta, vozi zelenu africu, prepoznatljiva je po registraciji "ZABLjAK 0001" (bas tako pise na tablici). Pre 5 godina sam pricao sam njim i pitao ga kad ce da promeni motor, rekao je cim Honda napravi bolji enduro od Africe.Video sam ga pre par meseci i dalje vozi tu Africu koja je presla ko zna koliko km i ko zna koliko ces jos preci. ;D žare i ja smo u istoj zgradi! ali registracija mu je najluđa! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 25, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravi Zareta kada ga vidis nisam ga dugo sreo... Lalajko, ta afrika pali tako zato sto je stara 20 godina pa je vec dobro uvezbala ;D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano April 25, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan ne vidjam ga cesto ali prenecu mu pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GROS 0 Napisano April 29, 2008 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan ???BOKI PRICAO SI O OVOM FILMU KAKO AFRIKA PALI KAD SAM POGLEDAO POMILIH JEL UPALILA IL PROLUPALA VIDIM VISE PUTA ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobicaSm 0 Napisano Maj 4, 2008 U prolazu, 22 postova Lokacija: NBGD, blok 44 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko ima logo Africa Twin u nekoj pristojnoj rezoluciji? Ne mogu da nadjem na netu nista dovoljno veliko da napravim masku za airbrush. Ne mora vektorski, moze i bitmapa, samo da je dovoljno veliko da preko njega mogu precizno da nacrtam logo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Maj 4, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan http://www.vector-logos.com/logo-en-1936.html Moze li nesto od ovoga da se izvuce? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobicaSm 0 Napisano Maj 4, 2008 U prolazu, 22 postova Lokacija: NBGD, blok 44 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi ne ide. Windows ne prepoznaje fajl. Hvala, u svakom slucaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 4, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi ne ide. Windows ne prepoznaje fajl. Hvala, u svakom slucaju... Moras da skines program za raspakivanje extenzije 7z http://www.7-zip.org/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobicaSm 0 Napisano Maj 4, 2008 U prolazu, 22 postova Lokacija: NBGD, blok 44 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon prosvetljenja, stvar zavrsena. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 4, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon prosvetljenja, stvar zavrsena. Hvala. Ma pusti ti to hvala, nego da postavis fotku kad to bude gotovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobicaSm 0 Napisano Maj 4, 2008 U prolazu, 22 postova Lokacija: NBGD, blok 44 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Maj 14, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog skomnog doprinosa. Dao sam ovaj podatak već u Garaži, ali verujem da će ovde biti pristupačniji. Iz nekog razloga, ovoga nema u service manualu. Ispravan alternator Honde Afrike RD03, u radu, na oko 1200rpm, daje oko 15V naizmenične struje na svim kombinacijama između faza. Upali se motor, raskači džek kabla alternatora koji vodi prema regleru i na kontaktima kabla alternatora se premere sve tri kombinacije između tri kontakta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Cope, molim te da ofarbas ono tvoje, Shejtanova je za tvoju crna limuzina... BRZOOOOOO!!! A tvoj je kao lep ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Maj 21, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, odakle ti info da je proizvodnja AT premestena u Spaniju, posto sam prilicno siguran da su sve pravljene u Japanu?!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Maj 21, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Lalajko, odakle ti info da je proizvodnja AT premestena u Spaniju, posto sam prilicno siguran da su sve pravljene u Japanu?!? www.xrv.org.uk Negde tamo je pisalo o tome. RD03 is made in Japan, never twins (from 1996) are made at Montesa in Spain. No problems with fuel pumps, clutchwires, regulators etc. At those years Honda wanted to "Build" a good reputition, especially when it comes to quality, thats why also other bikes from this era ( VFR, CBR, TRANSALP...) are very well build bikes. Just watch and compare the, paint, rims, spokes, frame, plastik. RD03 is a legendary bike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Maj 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Prosto neverovatno. Na mom pise MADE IN JAPAN, a i po broju je fabrika u japanu... Mislim da su se zaje*ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Maj 22, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Prosto neverovatno. Na mom pise MADE IN JAPAN, a i po broju je fabrika u japanu... Mislim da su se zaje*ali... Moguce da je deo sklapan u Japanu a deo u Spaniji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Maj 22, 2008 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Evo iskustva koje bi vlasnicima afrika možda moglo uštedeti 30-50 evra. Radi se o sinhronizaciji karburatora, za koju su po pravilu potrebni vakuumetri, ali koju, prema mom iskustvu možete uraditi sami, bez odlaska u servis. U service manual-u (za RD03 model) opisano je kako se to radi. Kada su oba karburatora spojena, pomoću šrafa za regulisanje podesiti leptire karburatora tako da spoljašnjom ivicom na pola "seku" rupicu na donjem delu usisne cevi tela karburatora. Mislio sam da je to podešavanje samo ugrubo dok se motor ne odveze na fino štelovanje vakuumetrima. Ja sam na mojoj africi raslapao oba karburatora zbog čišćenja i naštelovao sam ih prema tom uputstvu. Da bih bio 100% siguran i da bi moja afrika "pevala" juče sam otišao u servis kod Marka sa Karaburme da se stručno uradi sinhronizacija karburatora i štelovanje ventila. Marko je posle kontrole na vakuumetrima rekao - Karburatori su ti savršeno sinhronizovani, nema šta da se radi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Maj 23, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Evo iskustva koje bi vlasnicima afrika možda moglo uštedeti 30-50 evra. Radi se o sinhronizaciji karburatora, za koju su po pravilu potrebni vakuumetri, ali koju, prema mom iskustvu možete uraditi sami, bez odlaska u servis. U service manual-u (za RD03 model) opisano je kako se to radi. Kada su oba karburatora spojena, pomoću šrafa za regulisanje podesiti leptire karburatora tako da spoljašnjom ivicom na pola "seku" rupicu na donjem delu usisne cevi tela karburatora. Mislio sam da je to podešavanje samo ugrubo dok se motor ne odveze na fino štelovanje vakuumetrima. Ja sam na mojoj africi raslapao oba karburatora zbog čišćenja i naštelovao sam ih prema tom uputstvu. Da bih bio 100% siguran i da bi moja afrika "pevala" juče sam otišao u servis kod Marka sa Karaburme da se stručno uradi sinhronizacija karburatora i štelovanje ventila. Marko je posle kontrole na vakuumetrima rekao - Karburatori su ti savršeno sinhronizovani, nema šta da se radi. Moja prošla africa je imala 35.000 kad sam je uzeo, a prodao sam je sa skoro 60.000 km na satu. Ništa nisam pipnuo na motoru osim ulja, filtera i svećica. kad sam je prodao rekao sam čoveku da mora pod obavezno da uradi veeeliki servis, i proveri zazore i vakuume. Kada ga je otvorio, sve je bilo u fabričkoj toleranciji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shajo 0 Napisano Maj 26, 2008 U prolazu, 26 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Honda Transalp 700 Prijavi odgovor kao problematičan evo ja juche zamijenio moju dominatorku za africu malo je starija od dominatorke, ali je osjecaj voziti je nemoguc. imam 2 metra, smjestim se kako treba, navlachi vrhunski. nemam rijechi. ne znam koji je model, jer je stranac,a papiri su mi kod tog lika shto treba da mi zavrshi registraciju koja ovo moze biti godina, i da pali bash kao na ovom video snimku shto je chovjek pokazao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Maj 26, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Dva diska napred imaju sve Africe osim prve RD03 a i ona ima drugaciju prednju masku i manju kubikazu pa se lako provali da ovde nije ona u pitanju (sem ako nije neko bas zesce cackao oko nje,osim sto je farbao,jer mislim da se nisu proizvodile u ovakvoj boji)! Ako zelis bas precizno da utvrdis koji je model pogledaj oznake na ramu,ako ih nema (to vec treba da te zabrine),ili se ne vide lepo iz nekog razloga,onda izmeri visinu sedista,ako je vislje od 86cm onda nije RD07 ili RD07A,onda ostaje samo RD04 kao moguci model,a one su pravljene 90-91 i 92 godine,preciznije od toga (tacnu godinu) ne bih znao kako bi odredio sem pregleda"VIN"brojeva kako ih zovu Ameri,ali onda treba da znas sta koja cifra znaci i koja cifra,tacnije dve,predstavljaju godinu proizvodnje!? Ako je sediste bas te visine onda moze biti RD07 ili RD07A,mada mi se licno ne cini po izgledu maske da je RD07A,procitaj bolje ono sto je Lalajko napisao na prvoj strani i provalices vec koje su sve razlike,ja sam to odavno citao pa ovo pisem iz secanja (nemam vremena sad da citam opet celu temu) ali po sedistu ces najlakse provaliti da li je RD04 ili RD07,sem ako nije i ono menjano nekim aftermarket modelom!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Maj 26, 2008 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je RD04. RD07 nije sigurno, a ni RD03 zbog 2 diska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...