Jump to content

Moto Zajednica

vodeno hladjenje (enduro) problem

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 2KF

Imam problem sa Hondom CRM 125, sa hladjenjem, posle pola sata dobre voznje, mozda sat vremena, pokazivac temperature se priblizava crvenoj crtici :D ,motor malo gubi snagu u visokim obrtajima, skinuo sam hladnjak, pregledao creva, pumpa radi, sve ispravno, ne znam u cemu bi mogao biti problem? Ili je problem sto sam 100 kg, skacem po njemu, sa njim, vrtim ga po blatu, jedna dobra zestoka voznja moze se reci, stalno ga vrtim u visokim obrtajima? Ako je to, trebace mi nesto jace od 125 ccm...da napomenem dva, tri puta mi se desava, jos je sada hladnije vreme, sta ce biti po vrucini :care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Ugradi ventilator ili se pomiri sa tim da ne smes dugo da ga vozis sporo u visokim obrtajima... Ili kupi jaci motor...

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350

Proveri prvo ulozak termostata ( kod TS-a je bio na glavi motora, kuciste gde ulazi stucna od hladnjaka u glavu motora - ja moj izvadio za svaki slucaj na bivsem motoru i tako vozio 2 godine uz vise grejanja u mestu ).

Drugo, jesili siguran da pumpa radi, oblajzne zupcanik ( obicno plasticni ) na osovinici i vrti prividno, ali nedovoljno - kad blokiras peraja nesme da mozes da zakurblas.

Trece - dihtung glave ( spojio vodeni i kompresioni prostor - otud mozda i privid da voda cirkulise u sistemu za hladjenje ) - dotegni glavu i probaj, samo nemoj da iscupas brezone. i isto pod trece - pukla glava.

Inace to je dobar motor i trebalo bi da mu nesmeta tvoja tezina, jedino ako si profi enduro vozac, onda na tu tezinu kupi nesto jace

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 600 2KF

Hvala vam na odgovorima, provericu ulozak termostata, ali tek sada sam se zapitao kako treba da stoji onaj usmerivac da ga tako nazovem, na engleskom ga zovu screen(mrezica), sto stoji ispred hladnjaka i usmerava vazduh,kod mene stoji od rama ka spolja, sto mi je nelogicno...trebalo bi od spolja ka unutra da sprovodi vazduh, sutra cu je kontrirati, da vidim ima li neke promene, trebalo bi da ima,jer ako prihvata vazduh iznutra od rama, nije toliko hladan i svez, jer ispod je motor koji se greje, a pozadi hladnjaka je maska koja nema nikakav odvod, tako da se zadrzava toplota u masci, a ako ga okrenem naopacke, bice ok, jer prihvata hladan vazduh, sveziji, i prosledjuje ga kroz rupe na masci, izmedju maske i rezervoara sto se nalaze tri rupe, tako da ne zadrzava toplotu oko hladnjaka. Ja mislim da mu je to isto kao kod naseg cuvenog jugica, isti sistem, leti da hladi, a zimi da greje bolje :oda2: samo ne znam kako to ranije nisam pogledao, nije mi ni palo na pamet, a i na netu vidim da treba fabricki naopacke da stoji...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja