Jump to content

Moto Zajednica

Lanac Supershadow

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova

Pozdrav

Imam problem, lanac mi se totalno iskrivio,pao je pri prebacivanju u nizu brzinu i zaglavio izmedu lancanika.Trebao bih naruciti novi ali ne znam koji lanac da trazim.U Hrvatskoj trenutno nema keeway zastupnika,pa ne znam odakle da narucim.Citao sam nesta da bi mozda pasao lanac od viraga 250(pise da pase na cruisera).

Jos jedan problem je da mi se povecala potrosnja,prije je trosio oko 3 l,sada je na 5.Motor po zvuku i odazivu na gas radi kao i prije, samo sto sada vise trosi.

Unaprijed hvala

Goran

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Ukoliko postoji neko ko nabavlja delove za JAWU resio si problem jer je korak lanca isto 428 a jedino sto ti treba da proveris je broj zuba (za superlight 150 je 134 karika) i da takav potrazis. Ukoliko ne nadjes varijantu od JAWE takodje dobra opcija je i lanac za kombajne i traktore jer dosta tih lanaca ima korak 428 a prodaje se na metar i neuporedivo je kvalitetniji od kineskog. Ukoliko ne nadjes nijednu varijantu od ovih jeftinijih tipa snadji se sam, onda se obrati nekom od prodavaca motoopreme koji u asortimanu ima lance i trazi lanac 428 (broj karika proveri ali mislim da je 134)

Sto se potrosnje tice, nema sumnje da je problem negde oko karburatora, ili je neka od dizni rastelovana ili je problem sa siberom. Takodje proveri u kakvom stanju je svecica/svecice da nisu masne kojim slucajem

POZZZ

• U prolazu, 3 postova

Hvala Zodini.Znaci 428 korak i broj karika i to je to, nebitno za koju je marku motora?Nov sam u svijetu motora pa mi je to malo nejasno, dobio sam nekoliko razlicitih informacija pa ni sam ne znam sto staviti :\ volio bih da mi se javi supershadow vlasnik koji tocno zna.Problem je sto u rh nema zastupnika a po ostalim moto trgovinama nemaju pojma.Cak su mi u jednom servisu rekli korak 520 u što cisto sumnjam jer je to lanac koji ide na jurilice od 600 i vise ccm...

Na zadnjem zupcaniku blize zupcima sa spoljasnje strane ti pise oznaka lanca nisam sto posto siguran da li pise i broj zuba (broj siljaka-zuba lancanika tipa 48,49 ) ali definitivno ces videti oznaku za korak lanca a skoro sam 100% siguran da je 428

Naravno, nije ti uopste bitna marka motora niti lanca kji nosi, jedino sto trebas da znas je korak (428,520 itd) i broj karika i takav lanac porucujes

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200

Vrlo je moguće da je 520 , na superlightu jeste 428, a mislim da keeway cruser i opet kažem možda i supershadow imaju malo jači lanac.

Znam da je Blackbite uzeo lanac od nekog Keewaya i stavio na Qingqi Vistu i on je 520.

Zao i kazem da pre porucivanja proveri na zadnjem lancaiku sta pise da ne bude zeznuli smo se :takoje:

• U prolazu, 3 postova

Na zadnjem zubcaniku ne pise nista,ali sam nasao natpis na lancu.KMC 520 H ;) to sam upisao u google i izletila mi je ova stranica http://www.docstoc.com/docs/37995847/Motorcycle-Chain-Specification specifikacije lanca za pojedine motore, odlicnoo :D

etogac pa ako kome zatreba neka samo baci škic na ovu stranicu ;)

hvala na svemu,sad treba pricekat ponedjeljak i ako je moguce pokupit lanac sa lagera,ako ne onda naruciti i cekati lijepse vrijeme

Pozdrav

• Svrati ponekad, 249 postova
  • Motocikl: HD Sportster 1200

Mala pomoc od starije brace...:)

Da li neko moze da prebroji zube na prednjem i zadnjem lancaniku na Supershadow-u?

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Supershadow 250

pozdrav ljudi,

reko da sam menjam lancanike i lanac na Supershadow, pa gledam ovaj spisak:

http://www.motodelovi.com/index.php?ord=2&cat=72

u linku KATALOG mogu da pronadjem jedino lancanike za Virago XV250, trebalo bi da se identicni pasuju na Keeway Supershadow.

medjutim, spisak sa te stranice ne odgovara katalogu. Moze li neko da mi kaze koji od svih tih lancanika odgovara za Supershadow, u suprotnom treba da merim sve zivo na motoru da bi narucio iz tog spiska (ne iz kataloga). Jos ako je neko narucivao preko njih ovde, bilo bi sjajno

I jos jedno pitanje, na louis.de sam nasao set lanac + lancanici za Virago XV 250, sve brojke su odgovarajuce (520/114/45/16), proizvodjac DID, jel montirao mozda neko od vas taj set? Mislim na ovaj:

DID CHAIN-KIT 520VX/C XV250 BJ.89-94(114/16/45)

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 600s

Pozdrav...

Posto i ja treba da menjam lanac i lancanike pa hteo sam da ih narucim iz louisa za Virago... medjutim video sam jednog Viraga kojem sam zagledao zadnji lancanik i primetio da neizgleda isto kao na mome motoru pa sam potrazio na netu oznaku lancanika a to je 857.45 Kad sam uporedio dimenzije tog i mog lancanka ispostavilo se da se ne poklapaju :/ Precnik unutrasnjeg kruga za 857.45 je 125mm a na mom 60mm, a precnik izmedju rupa gde prolaze srafovi su za Viraga 145mm a na mome 90mm

Najpriblizniji model koji sam nasao je 273.44 Kod njega rupe za srafove se poklapaju ali za unutrasnji krug ne. Na njemu je 58mm umesto 60 mm pa cu kod strugara skinuti tih 2mm...

Prednji lancanik i lanac je isti kao na Viragu, oznake su 569.16 za lancanik i 520vx2 za lanac (114 karika)

Za koji dan treba da dobijem nov set pa cu videti dal sam dobro izabrao...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja