Jump to content

Moto Zajednica

Par pitanja u vezi RD04

Recommended Posts

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50

Nov sam vozac afrike a uopste i vecih motora, tako da nisam jos usao u stos sa svim stvarima :D pa bi mi trebala mala pomoc

1) Vozac pre mene je bio malo nizi pa bi trebao da podignem zadnji kraj posto sam ja malo veci od njega(192cm 120kg), ali skoro da nemogu da pridjem navrtkama na zadnjem amortizeru tako da nemogu da ih zavrnem, da li moram da skidam ceo amortizer ili kako???

2) Trebao bi da menjam ulje i svecice, koliko ulja staje sa filterom, i pri zameni svecica moram da skidam rezervoar

da li ima neka caka za skidanje???

Mozda su malo glupa pitanja do sad sam vozio manje motore gde ti treba dva kljuca, cekic, srafciger i gotova stvar :D :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

Negde na forumu postoji tema o zadnjem amortizeru gde se vodila rasprava od oko 100-tinjak strana. Elem, kažu da se zadnji amortizer ne može tako podići, već možeš tim šrafom samo povećati tvrdoću zadnjeg ogibljenja. Ulja ide oko 2.5ltr sa zamenom filtera, filter vazduha promeni obavezno ako ti je sumnjiv i za svećice postoji poseban HONDIN ključ. Imaš 4 kom. nezgodne su ona u prednjem cilindru iza hladnjaka i u zadnjem cilindru ispod rezervoara, njih i ne vidiš bez skidanja nekih delova. I na kraju spremi se finansijski dobro za to jer ceo taj servis ti sam da odradiš košta će te oko 90eur. +/-15eur.

• U prolazu, 13 postova
  • Motocikl: Honda XRV750 Africa Twin, Derbi Senda RX50

Za svecice znam da ih je 4 i da ih je veselo za vaditi, znas mozda gde bih mogao da nabavim/pozajmim kljuc :D Filter vazduha je relativno dobar, a sto se finansija tice vec sam puko 10000 za prepis i novu tablicu+ 80e nosaci + 260e koferi + registracija uskoro, tako da ovo je relativno malo :DD

Hvala na ovim informacijama :takoje:

• , 89 postova
  • Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC

Meni ide 2.5 ulja sa zamenom filtera (2.6l po manualu)

Ulje je 3x900din =2700din

Filter ulja 500-700din

Svećice 4kom, NGK obicne, su 300-350din komad.

Sve ukupno do 5,000.00 din

Mora da se skine rezervoar da bi zamenio svecice. Manje boli nego da se zezne navoj.

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Dakle ključ za svećice je 18. Ako nemaš original biće gadno.

Za zamenu svećica moraš da skineš:

1. Oklope ispod sedišta
  2. Sedište
  3. Rezervoar
  4. levi hladnjak

Može ključ 18 cevasti. Ja kupio unior, ali mora da se prestruže je ne može da uđe u rupu. Takođe moraš da prestružeš i telo ključa, ne samo glavu, i da mu odsečeš glavu sa druge strane tj. tamo gde je ključ 19. Može i dugačka gedora 18 (kao za svećice) ali i ona mora da se smanji po prečniku. Kod tog struganja gledaj da ti ga obrade tako da sve srtugane ivice budu sa radiusom, ne samo oborene, jer se može desiti da gurneš ključ u rupu i da ga ne možeš izvaditi, baš zato što nije lepo obrađen.

JBG. to je Africa, ali ja je volim!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja