slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan I vrijeme je na sreću izdržalo sve do današnjek konačišta... Iako asocira na svima nam znani natpis povrh Hollywooda, vjerujte na riječ, osim natpisa ova dva mjesta nemaju ništa drugo zajedničko! Prvo je valjlo potražiti smještaj... Ovdje nije zdravo noću ići na zahod... A potom u šetnju.... Grad je vrlo impresivan i da kojim slučajem nisam znao gdje se nalazim, dojmljen otmjenim gotičkim stilom, vrlo lako bih pomislio da sam u nekom Njemačkom gradu... Kažu...najveća crkva između Beča i Istambula.... Obzirom na veličinu grada očito vrlo dobra ideja.... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Impresionira uređenost ulica i trgova upotpunjena mnogobrojnim parkovima kojima se očito pridaje puna pažnja... Ne može se reči da grad nema sadržaja.... Od silnog hodanja nisu samo noge izražavale nezadovoljstvo, te je valjalo potražiti dobar, autohtoni restoran... Pogodite, što dati za predjelo gladnom Slavoncu u tuđini, dok sam čeka konobara da donese nešto što nikad nije vidio a kamol i jeo!?? Čvarci i luk......... Nakon ovakve meze svako glavno jelo dođe kao prilog... U svakom slučaju odličan restoran, umjerenih cijena i još sam dobio i bakšiš od konobara!?? Možda mu je bilo žao što nemam društvo.....a možda i on treba društva???????? U svakom slučaju večera je bila odlična... Uz Tarnovo definitivno grad vrijedan ponovnog dolaska......... ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan I onda je napokon svanuo prekrasan dan bez ijednog oblačka na nebu... Takva je bila i temperatura... Iako prljavi kao prasci, Suzana a posebice ja bijasmo sretni što ćemo se napokon početi malo voziti, za razliku od "tromboljenja" proteklih dana... Iz grada izađosmo u hipu, a prekrasna suha cesta koja vodi do Fagarasa pojačala je naš užitak do beskraja... U Rumunjskoj smo sretali dvije vrste prometnica a da pritom ne mislim na klasifikaciju istih: [li]Na prvi pogled nedavno sagrađene, gdje je odmah vidljivo poštivanje svih zapadnoeuropskih normi cestogradnje, na kojima je eruptivni materijal osiguravao vrhunsku prionjivost svih vrsta pneumatika....[/li][li]Stare, iz prošlih vremena nasljeđene, a zbog sveprisutnih predrasuda, na koje odmah pomislimo kad nam netko spomene zemlje tipa Rumunjske...i kojih je sve manje i manje...[/li] Na sveopće zadovoljstvo upravo se nismo vozili potonjom... Fagaras... .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Sa juga su nas gledali najviši vrhovi u zemlji... ...i mi gledasmo njih....a nakon "desanta na Peć" u mom se pogledu jasno dalo prepoznat strahopoštovanje.... Ako je i postojala misao da u svibnju probamo osvojiti Transfargarasan sigurno je ishlapjela na vrhu Mokre Gore..... Skretanje za Curtea De Arges i famoznu cestu 7c na koji ćemo se sigurno vratiti... Na samom skretanju...hotel.... I organi koji mi dopustiše skretanje u zabranjeni smjer i to u stilu:" Ma šta uopće i pitaš..!" Osim za biološke nužnosti zadržavanja nije ni bilo....sve do Hunedoara, odnosno veličanstvene građevine u istom... Prilično začuđuje da nigdje nismo vidjeli nikakve turističke znakove ili vodilje do doista prekrasnih građevina kojima Rumunija obiluje, i lako se događa da možete proći tik do istih ne primjetivši da doista i postoje... Na našu sreću kraj ove nismo prošli... Po mom skromnom mišljenju najljepše mi viđena građevina u zemlji.... Iako napisah već mnogo puta..... .....ne volim čitati rane Wiki..., Tikipedije o mjestima i građevinama koje posjećujem, ne volim slušati brojke i povijest koja se mjenja češće no dugoročna vremenska prognoza, mrzim predrasude svake vrste... .....jedino što volim po tom pitanju - iskren, upravo proživljavani dojam putnika namjernika kad ugleda nešto ovakvo... I vjerujte, ni slika, a kamoli moje ograničene lingvističke mogučnosti nisu niti približno dovoljne prenjeti ono što vidjeh i osjetih ovdje... ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Tad se sjetih prošlogodišnjeg puta u Alpe i posjete Ludvigovim dvorima, gdje nam prvo za parking dvokotača uzeše pet Eura, da bi potom pet sati čekali na kupnju karata za ulaz u dvorac, a na čiji ulaz se sa netom kupljenom kartom čeka tri sata - i to radnim danom!!!!!!!!!!! Hordama turista ovdje nema ni traga... Osim nekolicine simpatično odjevenih Rumunjki.... ...koje mi samo uljepšaše vizuru... Dvorac nije onako zapadnjački ukalupljen, upravo suprotno, djeluje vrlo mračno i mistično, pomalo otkrivajući što se vremenom tu sve odvijalo..... ....a odvijalo se puno toga... Očita nebriga za ovakvo blago proizvela je masu arhitektonskih abortusa u neposrednoj blizini dvorca... No niti ovi betonski mastodonti nisu mogli umanjiti ukupni dojam.... ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Mentalno ispunjen nisam htio nastaviti po prijedlogu Zuma, trebala mi je neka "divlja" cesta na kojoj nema tragova civilizacije... ....i takvu i pronađoh.... ....Zumo ju je zvao "off road".... Inače ove dvije zadnje primljene zemlje u toliko nam željenu EU i nemaju bajnu pokrivenost GPS-om, bar ne mojim.... No ovdje mi to nije smetalo... Priroda nezagađena ljudima upravo mi je godila, no nakon nešto više od sat vremena vožnje, osim Zuma, niti ja više nisam znao gdje se nalazim!!! Ubrzo uđoh u neko selo koje niti karta mjerila 1:500 000 nije poznavala!! Zaustavim nekog čiču na frezi koji je očito bio najbolje motoriziran, te ga upitah gdje se nalazimo, dok sam rukom kružio po karti... ....čiča znalački uzme kartu, udalji je malo od očiju, ono, da bolje vidi, i počne kružiti prstom negdje oko granice sa Ukrajinom izgavarjući totalno mi nerazumljive riječi sa osmjehom na licu.... Nisam htio biti nezahvalan i prekidati čovjeka, no valjalo je pronaći neku cesticu koja je barem Zumu poznata ako već meni nije... ....i tad ponovim zadnje tri riječi koje je čiča netom izgovorio, što njemu izazvaše salve oduševljenja jer se valjda uvjerio kako mu trud nije bio uzaludan te sam ga sve razumio.... No kako sam krenuo upravo suprotno od danih mi uputstava, čiča me isprati začuđena pogleda... Mislim da ni moj pogled nije bio drugačiji... Dalje nastavih koristeći kompas... I nakon pola sata Zumo progovori...."Skrenite desno." .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jun 2, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Iako sam ispunio sve zadane si ciljeve za danas, odlične suhe ceste, neintenzivnog prometa, tjeraše me dalje... I ubrzo dođe i granica.... Iz meni nepoznatih razloga nekolicini vozila ispred trebalo je oko dva sata kako bi ušli u Srbiju.... ....očito se iz EU teško izlazi....a mi mislimo kako je samo teško u Nju ući... Dan skončah u Vršcu.... ....u inače najskupljem hotelu na cijelom putovanju.... No večera je bila odlična.... Nakon energetske bombe noćna šetnja lijepim gradom uvijek dobro dođe... Meteorolozi su rekli da će sutra biti lijepo...... .....i pogodili... Nakon obilnog doručka na terasi.... Osnovni plan je bio odlazak u Beograd do Zandera, no kako je došlo do promjene plana, promijenjena je i ruta.... .....Zrenjanin.... Pa u Opatiju na kavu.... I konačno prelazak Dunava....po drugi put.... Za dobrodošlicu, osim svih kofera i tank torbe, carinik je pomno pregledavao i najintimnije Suzanine dijelove.... ....obzirom na sadržaj i higijenski status istog..... ....meni je čak i godila lagana gimnastika... U proteklih desetak dana razne granice sam prelazio nebrojeno puta, nitko me nikad nije tražio niti da kacigu skinem.... Welcome to Croatija.....ili to vrijedi samo za strance.... No miris Slavonije čini čuda... Poznatim cestama preko Krndije.... ...do izvora.... Pa u nezaobilaznu Požegu na Majčin ručak!! U svim drugim slučajevima, nakon ovakvog ručka od vožnje više ne bi bilo ništa.... ....no....za nepunih dva sata stigoh Doma živ, zdrav i zdravo umoran!! Na poslijetku, još se jednom zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovom putovanju i odvojili dio svoga vremena i podijelili ga sa nama. I kako reče jedan moj prijatelj biker: " Kod motora najviše volim ljude koji ih voze!" kraj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 3, 2011 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rute sa malim zaostatkom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxMark 2 Napisano Jul 3, 2011 U prolazu, 35 postova Lokacija: NEGOTIN Motocikl: Kawasaki 636 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...