Jump to content

Moto Zajednica

Potrebni vozaci skutera za kurirske poslove ( 2 izvrsioca )

Recommended Posts

• U prolazu, 67 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPz 550 uni-trak, Bt 50s

I ja sam zainteresovan, Anreja i ja smo ortaci iz istog kraja, i da radimo taj posao zajedno, nista bolje :) Imam B 20.decembra polazem testove za A, 27 voznju, ako ne bude snega. Jel mozes da mi ostavis neki mobilni telefon na PP ako postoji mogucnost. Hvala. :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: suzuki gsr 600

Odakle vam pravo da trazite od nekog da nije osudjuvan?to je diskriminacija bivsih resocijalizovanih osudjenika...i u zakonu stoji da poslodavac ne sme da trazi od kandidata za posao potvrdu da nije osudjivan

• Podržavam 9

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Odakle vam pravo da trazite od nekog da nije osudjuvan?to je diskriminacija bivsih resocijalizovanih osudjenika...i u zakonu stoji da poslodavac ne sme da trazi od kandidata za posao potvrdu da nije osudjivan

Zavisi od firme do firme....Ja sam npr 2 puta morala da vadim tu potvrdu za prethodne poslove....

• nocni cuvar, 2583 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Jes vala, ja bi sve bivse zaposlio po bankama, postama, pumpama itd...

• Podržavam 4

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: suzuki gsr 600

Postoje poslovi za koje treba da se trazi ta potvrda ...tipa rad u trezoru, blagajna...ili bla bla...ali za vozaca skutera...hahhahaha.....kuda vodi ovaj svet...hahahah

u zakonu lepo pise da poslodavac ne sme da trazi potvrdu da neko nije osudjivan...

• Podržavam 1

Druze, vozac skutera je kurir koji moze da zaduzi jako bitne papire a u nekim sluzbama i gotov novac. Isti taj mora da dodje u centralni magacin gde ima verovatno svega i svacega pa ne vidim zasto ti je cudno da se trazi potvrda. Pa i sam skuter vredi nesto pa je sasvim realno da poslodavci u kuririskim sluzbama zele da se zastite na neki nacin, sto je sasvim normalno. Nije to vise ni nalik na posao koji su nekad radili Mirko i Slavko.

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Honda CBR 600 f3

Koliko vidim ne trazi se potvrda da lice nije osudjivano, vec da se protiv lica ne vodi krivicni postupak, a to svi traze.

• Podržavam 1

Markony ako sam te ja isprovocirao onda si ti definitvno pogresno shvatio moj post. Samo napisah razloge zbog kojih poslodavci u takvim firmama traze to uverenje, nije to moj izum niti mislim da je to ispravno. Krenuo si o socijalizaciji osudjenih lica koja je problem svuda u razvijenom svetu pa sta onda mozemo ocekivati u Srbiji.

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

a sta ako je neko priznao nesto ili preuzeo na sebe,a bio je samo svedok dogadjaja,a sasvim slucajno nije pizda cinkaroska?!

Onda je taj budala i neka se ne buni zbog robije i kasnije zbog posledica.

A mnoge firme imaju pravo da ne zaposle osobe sklone nasilju, narocito ako posao podrazumeva rad sa ljudima ili novcem.Ne vidim odakle fiks ideja, da kada se krivicno delo odsluzi, da se ono zaboravlja?!?!?

• Drug član, 830 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

a sta ako je neko priznao nesto ili preuzeo na sebe,a bio je samo svedok dogadjaja,a sasvim slucajno nije pizda cinkaroska?!

Onda je taj budala i neka se ne buni zbog robije i kasnije zbog posledica.

A mnoge firme imaju pravo da ne zaposle osobe sklone nasilju, narocito ako posao podrazumeva rad sa ljudima ili novcem.Ne vidim odakle fiks ideja, da kada se krivicno delo odsluzi, da se ono zaboravlja?!?!?

pa valjda je odsluzivanje kazne mera kojom se doticno lice kaznjava za ono sto je ucinio. Posle toga valjda iz pocetka, ili je dzabe lezao jer je zigosan?

pa valjda je odsluzivanje kazne mera kojom se doticno lice kaznjava za ono sto je ucinio. Posle toga valjda iz pocetka, ili je dzabe lezao jer je zigosan?

To je dug prema drustvu koji se placa ali to ne znaci da je drustvo to oprostili ili zaboravilo.

Evo primer prijatelju ali odgovori iskreno:

Da ti neko ne daj boze ukrade motor koji si krvavo zaradjivao, odvajao iz usta i pocinioca uhvate ali motora nema jer je prodao na delove.I recimo da pochinioc odsluzi kaznu.Kazi mi jel bi mu ti oprostio ili zaboravio ?

A sada zamisli da se radi o necemu ozbiljnijem.

• Drug član, 1876 postova

Ajd da vidimo sta na sve to kaze Zakon( mada ko jebe sto sranje i onako ko to postuje je budala jel da?)

Ja bih pogledao stav 4

Krivični Zakonik Republike Srbije

Sadržaj i davanje podataka iz kaznene evidencije

Član 102

(1) Kaznena evidencija sadrži lične podatke o učiniocu krivičnog dela, o krivičnom delu za koje je osuđen, podatke o kazni, uslovnoj osudi, sudskoj opomeni, oslobođenju od kazne i oproštenoj kazni, kao i podatke o pravnim posledicama osude. U kaznenu evidenciju se unose i kasnije izmene podataka sadržanih u kaznenoj evidenciji, podaci o izdržavanju kazne, kao i poništenje evidencije o pogrešnoj osudi.

(2) Podaci iz kaznene evidencije mogu se dati samo sudu, javnom tužiocu i policiji u vezi sa krivičnim postupkom koji se vodi protiv lica koje je ranije bilo osuđeno, organu za izvršenje krivičnih sankcija i organu koji učestvuje u postupku davanja amnestije, pomilovanja, rehabilitacije ili odlučivanja o prestanku pravnih posledica osude, kao i organima starateljstva, kad je to potrebno za vršenje poslova iz njihove nadležnosti. Podaci iz kaznene evidencije mogu se dati i drugim državnim organima koji su nadležni za otkrivanje i sprečavanje izvršenja krivičnih dela, kada je to posebnim zakonom propisano.

(3) Podaci iz kaznene evidencije mogu se, na obrazložen zahtev, dati i državnom organu, preduzeću, drugoj organizaciji ili preduzetniku, ako još traju pravne posledice osude ili mere bezbednosti i ako za to postoji opravdani interes zasnovan na zakonu.

(4) Niko nema prava da traži od građanina da podnosi dokaz o svojoj osuđivanosti ili neosuđivanosti.

(5) Građanima se, na njihov zahtev, mogu davati podaci o njihovoj osuđivanosti ili neosuđivanosti.

(6) Podaci o brisanoj osudi ne mogu se nikom dati.

• Podržavam 1

U momentu prectraj tacku broj 4.

(4) Niko nema prava da traži od građanina da podnosi dokaz o svojoj osuđivanosti ili neosuđivanosti.

Kod nas gomila agencija trazi potvrdu iz suda.Narocito ako radis za neke strane firme.

Eto i meni traze na konkursu za rad na brodu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja