Jump to content

Moto Zajednica

Zirih....

Recommended Posts

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Danas Zirih,

Sta mi  je dobro ovde.....recimo treba da odem za Chur...ja dobijem pare koliko kosta voz povratna karta plus za klopu i pice odredjenu svotu.....bitno je da ja navreme odradim sta treba a cime cu ici i sta cu posle njih boli uvo.....kalkulacija je prosta...voz je nenormalno skup a benzin je 1,62 CHF.  za 300 km vozom mi treba oko 150 CHF a motorom 35-40.....tako da mi ostajed prostora da spojim lepo i korisno...gledam da me posluzi vreme i da kada zavrsim sta treba nadjem destinaciju za povratak koja je interesantna....jedini problem...NEMAM DRUSTVA...upoznao sam dosta stranaca, svi su o.k. ali previse sterilni za moj ukus.....

Nasao sam jedan internacionalni kafic....tu gledam tekme...tu su mi i slike izbrisali....ima dosta riba raznih nacionalnosti....ja udario pricu kako nikada nisam prevario  zenu i kako je jako volim...i kako mi nedostaje...itd, itd.....imam vec tri kandidatkinje koje me ubedjuju da to nije zdravo i nude se da mi pomognu da razbijem maler...he,he....a ja satro zbunjen i tupav.....sve cu ih iskidati....jojjj.....

l3%20%2820%29.jpg

Nego krenuo sam sa Zirihom...

Glavni grad kantona Zirih nalazi se na istoimenom jezeru i najveci je grad u Svajcarskoj...racuna se da u njemu boravi ( sa okolinom) oko 2.000,000 stanovnika....jedan je od vodecih svetskih finansijskih centara itd...itd... Prema nekim istrazivanjima je mozda i najbogatiji grad ui Evropi....

Toliko o njemu...koga interesuje vise tu je net.....

.....Jutros sam razmisljao dali da idem motorom posto nije daleko....velik grad ...gde cu parkirati itd..... glupa briga pa mi smo zadnjih 20 godina doktorirali snalazljivost....najblize zel.stanici ulazim na parking za automobile....normalno uzimam cedulju i merkam ogromnu rupu pored rampe i na ulazu i na izlazu......nalazim mesto...parkiram i u tom momentu mi jedan Svajcarac e sada neznam radi li tu? prilazi i kaze nije to parking za motor...pitam ga gde pise da je za motore zabranjeno i ako placam mesto moja je stvar dali cu tu staviti biciklo ili auto...on sleze ramenima i odlazi....moram se osvrnuti na jos jednu lepu stvar ovde...nema svadja i rasprava...za neverovati....ja se vec bio obradovao da ce ovaj nastaviti ali corak....

Da nezaboravim...izasao sam kroz rupu....nisam odoleo iskusenju...nisam platio...

09072010468.jpg

Izlazim napolje ali me nervira da teglim torbu i kacigu...odmah pored je benzinska pumpa....mucenog Turcina sto tamo radi zamolih da ostavim kod njega kacigu i torbu...on naplasen...ja otvaram torbu da vidi da je tu...sprej za gume, lanas, rez.ulje prva pomoc itd....nema bombe nema droge......njemu laknulo i prihvata bez problema...

Nisam napisao da je dan pakleno vruc i ja teglim jaknu sa sobom....nalazim sta treba...muvam se malo oko stanice...cuj stanice...jedva sam izasao sa nje u pravom smeru....

09072010472.jpg

Nivoa koliko hoces....a i okolina je simpaticna....

09072010471.jpg

09072010473.jpg

09072010475.jpg

09072010476.jpg

09072010477.jpg

09072010478.jpg

09072010484.jpg

Popio sam picence malo razgledao randje....vidim na snizenju dig. Samsungov fotoaparat sa ogromnim objektivom...pitam prodavca da ga pogledam  a on videci valda opremu na meni poce nesto da vrda u fazonu mozes da kupis nemozes da gledas.....cudno malo....kako da kupim nesto na nevidjeno...on tuc...muc....okrenem se i odem ...ionako sam samo hteo da ga pogledam.....

Za povratak se odlucujem preko sela i gradica...autoputem je brzo ali i dosadno....usput stajem kod parkinga sa polovnim automobilima da malo pregledam cene....

09072010495.jpg

Kopije rizominih rucica mi se raspadaju na motoru i da nije pancirne trake neznam sta bih radio....u Luzernu su mi nudili iste takve kao extra kvalitet za 50 franaka....pokazao sam im moje nakon 2000 km nasta lice....

Obisao sam ceo Lucern i nenadjoh nigde bogatu ponudu moto opreme to me malo nervira....

09072010496.jpg

Vozim se ja tako kroz predivna sela i gradice i u Chamu nalecem na Suzuki centar....prodavci ljubazni.....trazim rucice i kupujem.....kaze majstor posto tamo imaju i servis...neces moci to sam da zamenis....zamalo mu neodgovorih da nisam ja Svajcarac.....placam 17 franaka....smesno a lepo leze na rukama...namenjene su za put, ne za stazu....

Imaju i gume...pitam za cene...sa montazom za mojmotor od 450-550 franaka srecom naisao sam na http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?dsco=1104&cart_id=74427075.1104.10292&m_s=1&s_p=Motorradreifen

i tu cu ih poruciti ovih dana.....za 300-320 franaka sa sve slanjem bez montaze koja je od 20 franaka pa navise zavisno od servisa.....

Da nezaboravim pozadi njihovog servisa stoji jedna prelepa Afrika sto me podseti na nase forume a tu je i gomila skinutih guma...nemogu da verujem sta oni bacaju....a kod nas se to prodaje....skoro svaka je u boljem stanju od mojih guma trenutno....

09072010497.jpg

09072010498.jpg

09072010500.jpg

09072010501.jpg

Do Luzerna me hvata prilicna guzva zbon nekih zastoja i prilicno sam prokuvao....jedini put da sam se zazeleo auto puta i luftiranja.....cim sam stigao jedva sam docekao da montiram nove rukohvate i sada se vec bolje osecam.....sledece su gume...da ne zaboravim u Suzuki centru u Chamu sam mogao da uzmem besplatno gume sa gomile....bilo me sramota.....,

09072010504.jpg

09072010505.jpg

Kilometraza polako raste......

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 227 postova

( Ljudi, ovaj je lazov! On ima 27 godina, a ne 47 kako tvrdi!  ;D ;D ;D )

Hvala za putopis, aj' samo uzivaj! Zelim ti lepo vreme, a svima nama ostalima da dozivimo tvojih 127 godina - tebi nece biti problem, a nama kako bude!  :D

• Svrati ponekad, 224 postova

bravo majstore, kada sam vidio one polovne gume rasplakao sam se. stavljaš nam sol na rane.

Hahaha i ja! Srecno i hvala sto mislis na nas!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja