Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi ventila.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Već neko vreme mi mašina radi ko singerica, pa reko da vidim šta to cvrkuće. Lanac bregaste deluje OK. Tj. one kvačice na kraju bregaste se lepo izravnaju u horizontalu (valjda je to to). Nisam našao ništa konkretno u manualu.

A što se ventila tiče... Podešavaju se na zavrtanj i piše samo 0.10-0.15 (nema posebno za usisne i izduvne (to mi malo čudno).

E, da... pitanje.... Nekoliko ventila je bilo skoro 0.20 (0.15 baš labavo uđe). Jel moguće da je to izazivalo cvrkutanje il bi trebalo još nešto pogledati pre nego sklopim sve nazad i ustanovim da sam džabe krečio.

Mašina je iznenađujuće čista kad sam joj skinuo skalp. Tako da predpostavljam da je neko sređivao skoro (kod mene je 3 godine, uvezen iz švice... bez servisne knjige).

Photo0088.jpg

Španer je automatski, pa ću u krajnjem slučaju da ga menjam. Na www.katriders.com čitam da može da se istegne malko opruga kao privremeno rešenje... Bar ću odma da znam jel do njega :P

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Pa naravno da ako si imao 0,20 a treba ti 0.10 do 0,15 da se taj malo cuo...ako si nastelovao nece se vise cuti......

16 ventila nek beze po malo to je gomila zvukica koji zveckaju.........samo ti to sklapaj i javi sta se desava

Unišanio sve... al opet.  :( :(

Doduše čini se dosta manje. Al u svakom slučaju čuje se iz glave, gore oko poklopca.

Pašće novi lanac i španer, pa nek ide život... Videćemo posle toga...

EDIT: Novo ulje i filter. Moguće da je i zato utišao. hehe

Hvala na odgovorima.

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

najbolje je da stelujes sa 2 spijuna,posto se klackalica malo ukosi,pa jedan poturis na jedan ventil a drugi na drugi,bar sam ja tako stelovao na svojoj suzani i nisam imao problema.

Ma terej to prijatelju, to je odlicno, naravno da svi zvukovi dolaze iz glave.....a imas vremena da polako nabavsi sta ti treba.....cujem i ja mog malo ali to nije razlog da ne zapalim prekosutra u Umag..

samo gasss:)))

Ma opusteno, jbg. kad imas nov motor onda sve susti...ima 100 pizdarijica u glavi koje mogu da kuckaju....nije to nista....lanac se drugacije cuje nije to nista opasno...

najbolje je da stelujes sa 2 spijuna,posto se klackalica malo ukosi,pa jedan poturis na jedan ventil a drugi na drugi,bar sam ja tako stelovao na svojoj suzani i nisam imao problema.

Hm. Da znaš da ću da probam. Hvala na savetu.

Ma terej to prijatelju, to je odlicno, naravno da svi zvukovi dolaze iz glave.....a imas vremena da polako nabavsi sta ti treba.....cujem i ja mog malo ali to nije razlog da ne zapalim prekosutra u Umag..

Ma ne smem puno da teram... To klaparanje može biti kobno po motor... ako sednem nervozan :D  Pa ga šibnem u dunav ;)

Srećan put. Samo polako i pun gas.

meni se malo to cuje, jel moze nesto da smeta?

Ma jok. Znači da ne pržiš ventile, što je dobro. A sad što malo klapara ko da hiljdu patuljaka pokušava da pobegne iz poklopca, na mnogima je to čak normalno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja